不二非一 發表於 2018-1-3 14:31:20

呢排股市波幅極大,有冇人賺到錢呢?

若成日得小弟自言自語,甘就講少d

不二非一 發表於 2018-1-15 01:02:53

星期六跟郭博士談了一下股市,
基本對市況睇法也是接近的:)

不二非一 發表於 2018-1-15 09:01:54

小弟預測今天15/1期指首個目標位31,690左右

若到位多數回落,破此位會再急升

小注怡情,但唔好信我:lol

不二非一 發表於 2018-1-15 17:20:41

不二非一 發表於 2018-1-15 09:01 static/image/common/back.gif
小弟預測今天15/1期指首個目標位31,690左右

若到位多數回落,破此位會再急升

今天15/1期指高位在31,721
跟小弟即市預測31,690相差31點

即日見頂回落,頂底波幅達443點:victory::victory::victory:

亦多謝博士之時空識教授:loveliness:

不二非一 發表於 2018-4-19 09:50:44

一排無來,有冇人又想一齊玩下估市先?:loveliness:

不二非一 發表於 2018-4-19 15:32:39

參苓白术散:loveliness:

imimim101 發表於 2018-4-19 19:33:23

不二非一 發表於 2018-4-19 15:32 static/image/common/back.gif
參苓白术散

又補又勝 ≡[。。]≡

不二非一 發表於 2018-4-20 23:15:02

不二非一 發表於 2018-4-19 15:32 static/image/common/back.gif
參苓白术散
基本上吻合了今天20/4期指的最高位30,879 :loveliness::victory::victory:
再精細來說,相差16大點:loveliness:
而見此高位後即急跌562點...

除左講股市,其實還有另一層的意思...
唔明就要自己諗下了:)

不二非一 發表於 2018-7-13 12:15:54

一排冇來了:loveliness:

呢個星期热炒中美貿易戰,
中美股市卻不跌反升....甚有玄機:shutup:

Mpf 係用收市價計數,
所以今日13/7收市前可轉返做保守基金鎖定利潤

(但呢個只係短線炒法,如果你之前高兩三千點都未郁過,就唔洗理我的:lol )

不二非一 發表於 2018-7-20 16:49:23

今天20/7有機會己見本月最底位:loveliness:
但昨天才是mpf最佳入市位:)
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11
查看完整版本: 強積金的中短期操作