tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:52:50

Yoma 發表於 2014-7-18 23:50 static/image/common/back.gif
師兄肯定有聽好人好事。不過唔聽都得啦,你已經係!

(你已經係!)唔明?

Yoma 發表於 2014-7-18 23:57:13

tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:52 static/image/common/back.gif
(你已經係!)唔明?

你已經係個好人,又做咗件好事。咁咪好人好事囉。

聽好人好事就係想將份精神傳開去啫。

tom8812002h 發表於 2014-7-19 00:18:40

Yoma 發表於 2014-7-18 23:57 static/image/common/back.gif
你已經係個好人,又做咗件好事。咁咪好人好事囉。

聽好人好事就係想將份精神傳開去啫。 ...

我資質低讀書少,聽好人好事都總結不到聽了什麼?現在很少買二三線股,看恒指份股比较正統,有勢可根,騙人也不像中國股票狼死。

Yoma 發表於 2014-7-19 00:52:09

tom8812002h 發表於 2014-7-19 00:18 static/image/common/back.gif
我資質低讀書少,聽好人好事都總結不到聽了什麼?現在很少買二三線股,看恒指份股比较正統,有勢可根,騙 ...

「資質低讀書少?」唔僕似囉,你謙虛啫。
人有時一時貪念,以為可以8蚊買中騰訊,其實已經有一百隻騰訊死咗先跑出一隻。歷史又再重複。

tom8812002h 發表於 2014-7-19 01:03:51

Yoma 發表於 2014-7-19 00:52 static/image/common/back.gif
「資質低讀書少?」唔僕似囉,你謙虛啫。
人有時一時貪念,以為可以8蚊買中騰訊,其實已經有一百隻騰訊死 ...

總結經驗恒指成份股、騰訊、匯豐控股、中國人壽,香港交易所只是不同時其,不同的行騙工具!

Yoma 發表於 2014-7-19 01:26:32

tom8812002h 發表於 2014-7-19 01:03 static/image/common/back.gif
總結經驗恒指成份股、騰訊、匯豐控股、中國人壽,香港交易所只是不同時其,不同的行騙工具! ...

有時果啲管理層又配合莊家做市,當然仲有media配合,依家仲有網絡添。

總之能夠享股票賺錢真係好叻叻。

不過點賺都唔及投資物業好賺,差太遠。物業或者可以翻身,股票隨時total loss!

101 發表於 2014-7-19 04:47:34

GoingUp168 發表於 2014-7-18 15:30 static/image/common/back.gif
各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收 ...

又係鳩UP—晚:你地古郭老板知唔知會復牌

Yoma 發表於 2014-7-19 12:07:08

101 發表於 2014-7-19 04:47 static/image/common/back.gif
又係鳩UP—晚:你地古郭老板知唔知會復牌

GT 哥就話應該唔知囉。
大家買完吹下水,賺蝕控制唔到。

Yoma 發表於 2014-7-19 18:58:56

GT6 發表於 2014-7-19 13:03 static/image/common/back.gif
唔知呱,如果知道不如正接講:「各位網友唔駛慌,我收到風好快會復牌」,駛乜又收購又點點點,抽多次水咁 ...

我地講冇力,你講先夠力。

GoingUp168 發表於 2014-7-21 11:09:03

各位師兄請教1396又停牌,郭博士的收購Offer會不會恢復生效,謝謝
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: 請問方太幾號電話?如何將在銀行的股票賣給郭博士