設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

中級會員

樓主
GT6 發表於 2014-6-23 10:04
記得, 條友吹水居多, 可能係郭某D學生, 如果係買咁多點會行出黎講, 個個搶咪買貴晒
...

我記得,佢半夜三更衝入嚟天羅地網,正所謂天堂有路你唔走,我當然好好招呼佢,所以用咗啲比較不雅的言語,不過我已經改咗我言論,應該唔算冇禮貌。佢當時講的金額實在太大,我忍唔住先至窒佢。不過事後我查翻匯豐的記錄,匯豐的確在當天剛好增加了40萬股的存倉,一股都冇多冇少,同時我亦發覺GT6兄原來唔識查數。呢個人有得可能係職業炒手;在平均$1.25買,炒上$1.50樓上食糊,賺25%後派貨走人。出手又快又準,博士的學生,未必有呢種膽色同功力。我以為呢件事冇乜人知,所以一直都冇講。
回復

中級會員

沙發
ClementMo 發表於 2014-6-25 11:19
當然唔好啦, 買股買到影響埋家庭。睇怕呢區人都唔係好識節制(包括自己), 其實都幾丑怪, 輸贏原本個人事幹,  ...

ClementMo兄講得好,睇怕呢區啲人,都唔係好識節制。不過其實我們只要互相鼓勵,相互提醒,一定可以渡過難關。如果見到啲輸咗錢,想一朝返本的網友,其實我們坐埋一條船,我們有義務要提醒佢。如果網友有啲太奇怪的想法,一定要學tom8812002h兄,一棍將佢打醒。
回復

中級會員

板凳
tom8812002h 發表於 2014-6-29 17:06
各位綱友:-

我有一個想發,唔知能否用(中央結算系統持股紀錄查詢服務)的數據變化來監察1340的莊家,收貨或 ...

其實我每日都有check住1340的中央結算紀錄。不過只睇到高位有散貨的跡象,睇唔到有任何貨源歸邊的跡象。此外博士可能係持有三百萬股,而非兩百萬股,還有博士沒有出貨。近這兩個月,股價雖然有上下波動,不過貨源沒有集中,所以博士話1340冇莊,我高度相信。

此外我講一件好笑的事,6月13日,將股價從$1.42掃上$1.54,是來自海通國際的百多萬單一盤,不過可笑的是,高位過後,佢走咗部分貨,就被人塔住,走都走唔甩。希望大家聽了笑一笑,不要再辯論。
回復

中級會員

地板
tom8812002h 發表於 2014-6-29 22:20
AK117兄
請問AK117兄每天這麼多數據變化?你怎麼樣監察分析,有沒有用一些軟件寫簡單程序,輕易完成分析 ...

我是用公司的軟件check的,不過我再詳細講下去,我有被炒魷的可能。
回復

中級會員

101 發表於 2014-6-30 04:04
AK117  c兄但超額應認購班人D貨去晒邊呢?

可能係持有三百萬股沒有出貨,咁好可能想唱晒D貨出呢?

半年結 , 忙, 要OT , 明晚覆
回復

中級會員

101 發表於 2014-6-30 04:04
AK117  c兄但超額應認購班人D貨去晒邊呢?

可能係持有三百萬股沒有出貨,咁好可能想唱晒D貨出呢?

嗰啲貨,一買即沽,由上市頭嗰幾天便狂沽,成交額最超高。博士、網友及很有信心的散戶狂接,接咗又唔走,大家坐定定。至於博士會唔會唱晒啲貨出塞滿個莊?我可能會咁做,但博士肯定唔會。不過莊死莊還在,今日冇莊,第日又可能會有莊。希望在明天,加油。
回復

中級會員

AK117 發表於 2014-6-29 20:11
其實我每日都有check住1340的中央結算紀錄。不過只睇到高位有散貨的跡象,睇唔到有任何貨源歸邊的跡象。 ...

6月13日,我公司電腦錄得一個由海通國際發送出的怪盤,大約百多萬股,將1340的股價從$1.42掃上$1.54。我一直唔明邊個會咁神奇,响街貨未歸邊的情況下,一注掃落去。不過我現在明白啦,呢個盤係博士打出去嘅,純粹用黎打高個價。所以事後冇諗住走,果手貨後來立即被人塔住。博士的確係博士!堅過石堅。
回復