天羅地網

標題: 惠生國際(01340.HK)二供一籌淨額1.4億 [打印本頁]

作者: YUEKAIMING    時間: 2016-12-16 11:02
標題: 惠生國際(01340.HK)二供一籌淨額1.4億
惠生國際(01340.HK)公布,建議進行二供一,發行2.89億股;供股價0.5元,較上交易日(15)收報折讓5.66%。集資總額1.44億元,所得淨額1.4億元,其中62.5%用於償還借貸款;餘額用作一般營運資金及未來業務投資。
同時,建議將每手買賣單位由2,000更改為4,000股,自2017年1月10日起生效。
作者: 佳佳    時間: 2016-12-16 19:39
:@:@:@:@:@
作者: 佳佳    時間: 2016-12-16 20:11
死大陸仔,根本就係賊嚟,轉哂啲資產落自己袋。重要供股!
作者: 容燥兒    時間: 2016-12-16 20:18
我得返隻京西未無放。

偶唔時有信收吓。

隻1340,說來神奇,
果時透過手機落盤,唔明咩理由無落。

最後原封不動啲錢,用黎買咗其他嘢。

作者: WilliamChan    時間: 2016-12-18 15:07
有位哥哥仔叫“湯財”為你們伸冤。

http://realblog.zkiz.com/greatsoup/227751
作者: 佳佳    時間: 2016-12-18 20:34
WilliamChan 發表於 2016-12-18 15:07
有位哥哥仔叫“湯財”為你們伸冤。

http://realblog.zkiz.com/greatsoup/227751

作者: 佳佳    時間: 2016-12-18 20:44
2016年12月15日,惠生國際(1340)宣佈以50仙,2供1股,發行289,490,000股,集資約144,750,000元,集資目的為62.5%用於償還集團之借貸及37.5%用於作為一般營運資金用途。公司財務顧問為衍豐企業融資,包銷商為金利豐。

根據公司2016年6月30日報表,該公司現金量達3.32億元,另可供出售投資150萬,合計約3.34億,另債務為1.06億元,淨現金為2.28億元,折合每股約50仙人民幣(約0.6港元),可見足敷償還銀行債務不用集資,加上公司在2016年7月7日成功以較公司每股淨值約2元人民幣(約2.4港元)折讓超過70%集資6,580萬元,淨現金已達3億元,可見完全不具商業理由以還債,作為供股集資的原因。

在物色商機方面,公司在3月公告有潛在商機,但10月已公告取消,且近月來完全沒有披露消息作為未來商機的投資,以此作為集資原因不適合。

總結來說,他們本次供股理由以商業理由及以股東攤薄的角度是非常明顯,希望監管當局能否決此次供股。

在背後原因而言,以一個市場活躍者的眼中,該公司供股完全是為了一些陰謀詭計收集股份。他們一般是以迴避全購規定購得股份,其後透過不用股東再次批准的一般授權發行新股及低於50%擴張股本的比例進行供股,以低價使股東灰心出售股份或不供股,攤薄舊股東,使得成功取得公司的控股權。這家公司完全是一個完美地攤薄股份的例子。

在2016年10月13日,前主要股東以47仙出售約29.78%股份予一批獨立第三方,出售價格較資產淨值折讓80%,較現金值亦折讓20%,作為一名控股股東,此出售完全不合常理,可能有部分隱藏條款沒乎向市場披露,且本次出售剛好避過了30%的全購界線,很明顯是為了避免讓現有股東獲益而設。

2016年7月配售股份的配售代理樹熊證券。根據資料,該公司由中昱科技(8226)購得,其本身屬於「華匯系」一員,作風已不佳。曾為多家作風不良的新股集資,例如前進控股(1499)等,所以本次為惠生國際(1340)配股,應有其目的,估計以低價取得其股權。至於金利豐及衍豐,作風亦不見得好,前者在早年為一堆財技騙錢股票集資,後者則為一批股壇老千如中國公共採購、資本策略等融資。
https://webb-site.com/dbpub/adviserships.asp?p=18655

在這兩次的購得股權後,他們已經持有近45%股份,如果本次供股沒人認購,他們已經取得超過60%股份,加上如果2016年6月取得的17%的股份(在股份配售後及供股攤薄至9%),他們可能利用已經取得70%的股份,成功掌控公司。

希望監管當局能夠正視這種先以一般授權配售股票,其後以不用股東投票通過的方式賤價發行新股的方法予以正視。本人會繼續投訴,發動群眾力量、傳媒力量,希望監管當局盡快作出行動,配合上星期五當局發出的聲明,使得這種完全地攤薄小股東的行為得以糾正。

作者: Alexng    時間: 2016-12-18 20:53
相信呢位湯先生都買左唔少喎
作者: 佳佳    時間: 2016-12-19 11:06
呢隻係老千股,介紹人買嗰啲人害人不淺!一定會有報應!
作者: panic_lau    時間: 2016-12-19 11:08
香港自命公平公正,又話自己係國際金融中心, 請跟進
作者: 佳佳    時間: 2016-12-19 11:59
自命公平
作者: 佳佳    時間: 2016-12-19 17:08
各苦主請集合力量,向證監會投訴,阻止惠生國際供股!
作者: 佳佳    時間: 2016-12-19 17:13
https://www.sfc.hk/web/TC/lodge- ... ies/complaint-form/
投訴嘅link
作者: YUEKAIMING    時間: 2016-12-20 10:38
佳佳 發表於 2016-12-19 11:06
呢隻係老千股,介紹人買嗰啲人害人不淺!一定會有報應!

師兄如果有報讀時空識課程就會預見到有今日
作者: 容燥兒    時間: 2016-12-20 11:56
恐防苦主們,會眼淚在心裏就算。

果一個幾毫,比乞兒都唔只啦。

作者: 佳佳    時間: 2016-12-21 20:37
YUEKAIMING 發表於 2016-12-20 10:38
師兄如果有報讀時空識課程就會預見到有今日

教你所為時空識課程嗰位,當日極力推薦喎?咁佢當時無預見?如果有即係害人?無,咁時空識就咪係癈??
作者: 佳佳    時間: 2016-12-21 20:42
容燥兒 發表於 2016-12-20 11:56
恐防苦主們,會眼淚在心裏就算。

果一個幾毫,比乞兒都唔只啦。

畀乞兒會講多謝!呢啲係老千同騙子呀師博!眼淚就係心裡流(連回上市價都無可能!),但無可能再畀佢哋再去害新買嘅人???
相信我可能無各下咁有錢!但都唔見咗上十萬計????嗰啲唔係散紙(一個幾毫)!!!!
作者: YUEKAIMING    時間: 2016-12-22 09:18
佳佳 發表於 2016-12-21 20:37
教你所為時空識課程嗰位,當日極力推薦喎?咁佢當時無預見?如果有即係害人?無,咁時空識就咪係癈?? ...

因為佢當時show 埋曬文件証明自己入左幾球,當跌穿1.5時又叫人溝貨,佢自已都真心相信所以並無害人之心,另外佢教道我地買股票時要做好輸曬啲心理準備,這都是時空識啲重點,所以1396同1340 叮當馬頭,齊齊穿破5毛,邁向零的突破
作者: 佳佳    時間: 2016-12-23 10:27
YUEKAIMING 發表於 2016-12-22 09:18
因為佢當時show 埋曬文件証明自己入左幾球,當跌穿1.5時又叫人溝貨,佢自已都真心相信所以並無害人之心, ...

我真係未見過佢有乜文件証明?????佢入咗幾多球???但如果真係嘅話,一係就好似我咁傻信哂!
另外乜鬼時空識預咗零?咁同話阿媽係女人有乜分別?
依家起碼都支持吓投訴隻股,嘗試阻止佢攤薄舊股東啲錢?唔係咁染蠢等零!係咪?

作者: YUEKAIMING    時間: 2016-12-23 16:55
佳佳 發表於 2016-12-23 10:27
我真係未見過佢有乜文件証明?????佢入咗幾多球???但如果真係嘅話,一係就好似我咁傻信哂!
另外乜 ...

師兄,前日我sd 左去投訴1340,而加考慮緊要唔要投訴埋1396
作者: 容燥兒    時間: 2016-12-23 17:07
難得貓兄你坐言起行,我對政
府啲投訴其實個信心唔係太大。

但都祝褔你幫人攞返個公道。

作者: 佳佳    時間: 2016-12-25 12:59
YUEKAIMING 發表於 2016-12-23 16:55
師兄,前日我sd 左去投訴1340,而加考慮緊要唔要投訴埋1396

呢啲做法就真係時空識!
作者: Freemanhowc    時間: 2016-12-26 13:09
我相信大部份都中招,包括博士,湖南仔一向信唔過,預左呢
兩萬股Total loss.
作者: YUEKAIMING    時間: 2016-12-28 14:54
Freemanhowc 發表於 2016-12-26 13:09
兩萬股Total loss. ...

Day one 都係信博士而唔係信湖南仔拉
作者: 佳佳    時間: 2016-12-28 16:32
Freemanhowc 發表於 2016-12-26 13:09
兩萬股Total loss. ...

雖然可能會total loss,但又唔出聲,又唔投訴!等同協助佢哋呃人有乜分別?大家試吓投訴!點都好過坐以待斃,乜都唔做!啱唔啱?
作者: Freemanhowc    時間: 2016-12-28 18:44
老實,如果公開配股,就一定唔供,若投訴証監,手續如何,
有冇deadline.
博士唔知供唔供,可以比吓意見。
否則一定被攤薄!
作者: 佳佳    時間: 2016-12-28 18:46
Freemanhowc 發表於 2016-12-28 18:44
有冇deadline.

https://www.sfc.hk/web/TC/lodge- ... ies/complaint-form/
作者: Alexng    時間: 2016-12-29 07:23
如果今次供左股,好難擔保唔會再供,而且有機會股價會進一步下跌!
作者: 佳佳    時間: 2016-12-29 08:38
Alexng 發表於 2016-12-29 07:23
如果今次供左股,好難擔保唔會再供,而且有機會股價會進一步下跌!

大陸人!根本就係老千!推薦嗰啲人亦都係助紂為虐!
作者: 佳佳    時間: 2016-12-29 16:47
http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20161229/464175
呢啲先至係真正做到野!唔係得把口講叫人要預咗total loss先好玩!枉佢口口聲聲信神信佛!
作者: ppeter12345    時間: 2016-12-30 21:35
https://youtu.be/GYDpRpkdO10
人生輸樓輸馬輸股
輸到習慣,,你們未慣
冇錢讀時空識卻已成弗
已成四大皆空。如冇貨,可否λD
目標多少
如冇貨,
作者: 佳佳    時間: 2016-12-31 20:26

懇請各苦主,一人一信,實名向證監投訴1340供股!明明有錢就供股,之前主席不斷注入自己嘅資產入公司,轉走公司資金!另外又高息借錢!令股價由上市兩蚊跌到依家!根本未升過(重有啲人以為賺過錢唔走!),如果唔投訴證監會阻止佢供股,根本就係協助呢間公司呃人!
作者: 佳佳    時間: 2016-12-31 20:37
佳佳 發表於 2016-12-31 20:26
懇請各苦主,一人一信,實名向證監投訴1340供股!明明有錢就供股,之前主席不斷注入自己嘅資產入公司,轉走 ...

作者: Alexng    時間: 2017-1-1 10:12
師兄你會供股嗎?
作者: 容燥兒    時間: 2017-1-1 10:29
佳佳你的訊息,已傳給有需要人士。

但做唔做與否,都係睇佢哋自己。
呢啲攞公道㗎嘢,最終取向都係睇自己。

作者: 佳佳    時間: 2017-1-1 17:41
容燥兒 發表於 2017-1-1 10:29
佳佳你的訊息,已傳給有需要人士。

但做唔做與否,都係睇佢哋自己。

咁起碼都叫做,做過嘢!唔係等total loss!啱唔啱?
作者: 佳佳    時間: 2017-1-1 17:44
Alexng 發表於 2017-1-1 10:12
師兄你會供股嗎?

講咗咁耐都係想阻呢間公司供股!

作者: 容燥兒    時間: 2017-1-2 23:53
有受害人投訴去了,希望會正視情況。

如有人受害,也請勇敢點投訴呢間衰嘢。

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-3 09:53
Freemanhowc 發表於 2016-12-28 18:44
有冇deadline.

衣幾年佢已經無再推介股票,但仲keep 住話喺金融市場搵大錢,但都係賽後報告而無賽前預測
作者: 佳佳    時間: 2017-1-3 10:32
容燥兒 發表於 2017-1-2 23:53
有受害人投訴去了,希望會正視情況。

如有人受害,也請勇敢點投訴呢間衰嘢。

師兄終於都覺悟!勇敢出嚟投訴,咁先至係正確做法!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-3 10:42
YUEKAIMING 發表於 2017-1-3 09:53
衣幾年佢已經無再推介股票,但仲keep 住話喺金融市場搵大錢,但都係賽後報告而無賽前預測 ...

根本就係揾笨!事後得個吹字!我都聽佢啲節目,無記錯有人問過佢點睇1340,佢只你鬧你哋蠢,無一早就走,無話你知咩!根本都無諗住道歉話求原諒,老點你,只係話你蠢跟唔到佢!咁佢係乜人你自己諗?

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-10 17:21
佳佳 發表於 2017-1-3 10:42
根本就係揾笨!事後得個吹字!我都聽佢啲節目,無記錯有人問過佢點睇1340,佢只你鬧你哋蠢,無一早就走, ...

20號要表態,師兄你供唔供股
作者: Freemanhowc    時間: 2017-1-11 08:45
唔供就會被攤薄,供左就即是比錢班吸血鬼,真係兩難!
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-11 09:56
Freemanhowc 發表於 2017-1-11 08:45

之前Post 左去答客問,博士仲未比指示
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 10:17
YUEKAIMING 發表於 2017-1-10 17:21
20號要表態,師兄你供唔供股

等證監回覆(完全無消息)。如果問我,梗系唔供喇,寧願攤薄都唔好協助啲吸血鬼再去吸其他人血!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 10:19
Freemanhowc 發表於 2017-1-11 08:45

根本答案好明顯!你自己心中有數!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 10:26
YUEKAIMING 發表於 2017-1-11 09:56
之前Post 左去答客問,博士仲未比指示

點會答你呀!一向都縮埋一邊,等到有答案,就出嚟大吹特吹,跟住又話無話你咩!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-1-11 11:41
先供股,再批股,批完又供,再合股,最後渣都
冇,這就是他們技倆!炒股最忌遇到以上情況!
作者: panic_lau    時間: 2017-1-11 12:08
請問供股價0.5, 現貨價又係0.5, 是否供黎冇著數? 同係個股票市場買係一樣?
作者: 容燥兒    時間: 2017-1-11 12:12
證監,,,無消息都好正常。

我其實唔太信政府果啲所謂投訴機制。
政府自己都監守自盜。

佢哋肯做嘢,只令我想到賊喊捉賊

作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 12:52
Freemanhowc 發表於 2017-1-11 11:41
冇,這就是他們技倆!炒股最忌遇到以上情況! ...

啲血汗錢無哂!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 12:55
panic_lau 發表於 2017-1-11 12:08
請問供股價0.5, 現貨價又係0.5, 是否供黎冇著數? 同係個股票市場買係一樣?

佢哋根本就唔係要供股!係要攤薄啲股份,等佢地可以全面控制隻股票!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 12:57
容燥兒 發表於 2017-1-11 12:12
證監,,,無消息都好正常。

我其實唔太信政府果啲所謂投訴機制。

做吓都叫做有希望!唔通乜都唔做,咁就叫做時空X!
作者: 容燥兒    時間: 2017-1-11 13:00
佳佳 發表於 2017-1-11 12:57
做吓都叫做有希望!唔通乜都唔做,咁就叫做時空X!

你都講得啱的,

睇到我心都酸埋...................................
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-11 13:41
博士喺咪已經放曬手上d 貨

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-11 13:44
Freemanhowc 發表於 2017-1-11 11:41
冇,這就是他們技倆!炒股最忌遇到以上情況! ...

老簫d 股就係用衣招,越變越少,
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 14:58
YUEKAIMING 發表於 2017-1-11 13:44
老簫d 股就係用衣招,越變越少,

成班都係騙子嚟嘅!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-11 18:09
YUEKAIMING 發表於 2017-1-11 13:41
博士喺咪已經放曬手上d 貨

當然係喇!死就只有你同我呢啲小股民!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-16 19:01
希望最後幾日,多啲人支持。需不能成功!
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-18 09:15
眼白白睇住佢攤薄
作者: 佳佳    時間: 2017-1-18 18:39
YUEKAIMING 發表於 2017-1-18 09:15
眼白白睇住佢攤薄

賊!全部都係賊!
作者: Alexng    時間: 2017-1-18 22:01
師兄既然知道會攤薄為何又唔早d放左佢呢?為什麼任由他人不停宰割呢?
作者: 佳佳    時間: 2017-1-19 09:17
Alexng 發表於 2017-1-18 22:01
師兄既然知道會攤薄為何又唔早d放左佢呢?為什麼任由他人不停宰割呢?

當一隻股由第一日上市(約兩蚊),跌咗八成至四毫子,放唔放又有乜分別呢!相信大家都係唔咁心,成班都係賊!香港無人做到嘢!。
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-19 09:48

但業績一年比一年好,去年更係豬肉價歷史新高,又點雙野反而跌爆,重要喺最低位供股呢
作者: chriswong    時間: 2017-1-19 10:36
如理作意,街貨歸邊持長期投資量過盛,只能供股製造更多街貨望炒上。
作者: 佳佳    時間: 2017-1-19 12:40

當你正常咁買股票!上市時兩蚊買入(到依家都未升過),到依家得番四毫幾子!你重放嚟做乜!但今次佢公司有錢(重用供股嚟攤薄啲股嚟搶錢!),呢度好似係香港,唔係大陸!有關嘅執法部門,接到投訴!可以乜都唔做由得佢哋搶香港人錢???
作者: 佳佳    時間: 2017-1-19 13:07
chriswong 發表於 2017-1-19 10:36
如理作意,街貨歸邊持長期投資量過盛,只能供股製造更多街貨望炒上。

希望呢個唔係夢!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-19 18:00
YUEKAIMING 發表於 2017-1-19 09:48
但業績一年比一年好,去年更係豬肉價歷史新高,又點雙野反而跌爆,重要喺最低位供股呢 ...

因為佢公司主席不斷注入自己嘅垃圾資產入公司吮錢。更高息借錢唔知做乜!!唔跌到殘就怪!!!!

作者: 容燥兒    時間: 2017-1-19 21:47
想請問,用呢啲賤招。

吸人血汗錢,因果上會點呢?
咁多人咁多錢,還起上黎咪好甘?
作者: 佳佳    時間: 2017-1-19 21:57
容燥兒 發表於 2017-1-19 21:47
想請問,用呢啲賤招。

吸人血汗錢,因果上會點呢?

因果呢樣嘢只係滿足啲無法完成嘅夢想!就好似電影一樣,唔會成真

作者: 容燥兒    時間: 2017-1-19 21:59
唉,,,,,,

三十萬可以令吳得掂唔返工。
唔知添啲可唔可以令個人渣一樣唔返工?

作者: Freemanhowc    時間: 2017-1-19 22:25
有冇人見倒博士,幫幫手問佢点處置呢隻1340?
作者: 佳佳    時間: 2017-1-20 00:21
Freemanhowc 發表於 2017-1-19 22:25
有冇人見倒博士,幫幫手問佢点處置呢隻1340?

佢點敢答你呀!

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-20 15:50
老消隻8078,從上市到而加,跌左95%,同佢前身變靚d 一樣,跌足9成,佢仲話遲下會分拆8079,易還財務出來,因果就係無限老騙
作者: chriswong    時間: 2017-1-20 16:38
大家對騙子股咁有研究,咁一定研究到啲潛力股,有冇好嘢推介下呢?
作者: 佳佳    時間: 2017-1-20 17:34
YUEKAIMING 發表於 2017-1-20 15:50
老消隻8078,從上市到而加,跌左95%,同佢前身變靚d 一樣,跌足9成,佢仲話遲下會分拆8079,易還財務出來, ...

根本就無因果!唔係啲仆街唔會咁發!一!!
作者: 佳佳    時間: 2017-1-20 17:36
chriswong 發表於 2017-1-20 16:38
大家對騙子股咁有研究,咁一定研究到啲潛力股,有冇好嘢推介下呢?

有就唔使畀人呃!
作者: wu_peace    時間: 2017-1-22 06:46

香港電台第一台 逢週六上午九時至十時有一個股票投資節目 , 接受聽眾詢問問題的 , 由石鏡泉和鄺文斌主持 , 大可致電問問。

作者: 佳佳    時間: 2017-1-23 06:05
wu_peace 發表於 2017-1-22 06:46
香港電台第一台 逢週六上午九時至十時有一個股票投資節目 , 接受聽眾詢問問題的 , 由石鏡泉和鄺文斌主持 , ...

問乜???
作者: 佳佳    時間: 2017-1-23 06:10
證監會同港交都係垃圾 , 死老千太多,監管當局真是很兒嬉,這樣垃圾的解釋竟然可以讓他們通過 !
香港已死!

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-1-23 12:27
仲以為証監會制止到供股
作者: 佳佳    時間: 2017-1-23 17:09
YUEKAIMING 發表於 2017-1-23 12:27
仲以為証監會制止到供股

廢架!

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-2-2 10:27
隻野供股後升左兩成,溝淡曬先升
作者: 佳佳    時間: 2017-2-2 12:10
YUEKAIMING 發表於 2017-2-2 10:27
隻野供股後升左兩成,溝淡曬先升

根本就做假!又轉錢入自己袋,小心!
作者: 容燥兒    時間: 2017-2-2 12:31
根本香港人就勇無,愛自律受侮辱。

比著第啲國家,一早不約而同,帶汽油彈去呢間嘢總部,抽個主腦出黎跪玻璃啦。
作者: chriswong    時間: 2017-2-2 13:18
升少少總好過唔升,大氣點,大有大炒,小有小炒,變則通。
作者: 佳佳    時間: 2017-2-4 11:18
chriswong 發表於 2017-2-2 13:18
升少少總好過唔升,大氣點,大有大炒,小有小炒,變則通。

醒下啦!除非佢升過上市價位,等的蟹貨走晒,咁先係做到嘢!唔係求其一句大氣啲啦。
作者: Alexng    時間: 2017-2-5 09:07
佳佳 發表於 2017-2-4 11:18
醒下啦!除非佢升過上市價位,等的蟹貨走晒,咁先係做到嘢!唔係求其一句大氣啲啦。 ...

所謂蟹貨,相信已經所剩無幾,好多都係供股前止蝕離塲咯,而家剩返落嚟嘅都係D接受唔到輸左或者係唔甘心既人!
作者: 佳佳    時間: 2017-2-5 14:17
Alexng 發表於 2017-2-5 09:07
所謂蟹貨,相信已經所剩無幾,好多都係供股前止蝕離塲咯,而家剩返落嚟嘅都係D接受唔到輸左或者係唔咁心既人 ...

如果畀人揾咗笨七,重要話咁心!真係白痴嚟!如果你話好!我好担心香港人有無得救?

作者: Alexng    時間: 2017-2-6 07:21
佳佳 發表於 2017-2-5 14:17
如果畀人揾咗笨七,重要話咁心!真係白痴嚟!如果你話好!我好担心香港人有無得救? ...

有很多唔甘心的人,被人揾左一次笨柒不特止,就係因為唔甘心,所以被人再揾多一次笨柒,甚至重複又重複!
作者: 佳佳    時間: 2017-2-7 09:39
Alexng 發表於 2017-2-6 07:21
有很多唔甘心的人,被人揾左一次笨柒不特止,就係因為唔甘心,所以被人再揾多一次笨柒,甚至重複又重複! ...

所以咪出聲小囉!唔出聲咪重多人重複錯呀?係唔係?
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-2-15 16:13
大升市,隻野大成交,仲要跌穿5毫
作者: 佳佳    時間: 2017-2-16 15:26
YUEKAIMING 發表於 2017-2-15 16:13
大升市,隻野大成交,仲要跌穿5毫

垃圾股!
作者: 佳佳    時間: 2017-2-27 13:02
已無人再提!!!
作者: panic_lau    時間: 2017-2-28 11:31
我都係2蚊買都衣家未放過.咪當交左台費,繼續聽節目囉.
作者: 佳佳    時間: 2017-3-3 08:31
panic_lau 發表於 2017-2-28 11:31
我都係2蚊買都衣家未放過.咪當交左台費,繼續聽節目囉.

自己輸錢唔緊要,連累朋友同屋企人就最慘!
作者: 101    時間: 2017-3-15 21:40
散戶都冇人供股 貨源一早歸曬邊 仲要等啲乜嘢先會升
作者: Alexng    時間: 2017-3-16 07:51
等散戶沽晒d貨,佢就係大升之時嘞!
作者: 101    時間: 2017-3-16 13:18
Alexng 發表於 2017-3-16 07:51
等散戶沽晒d貨,佢就係大升之時嘞!

仲邊有幾多個散戶 大股東包銷供股權 冇乜街貨喺街可能等埋殼
作者: 佳佳    時間: 2017-3-17 07:15
101 發表於 2017-3-16 13:18
仲邊有幾多個散戶 大股東包銷供股權 冇乜街貨喺街可能等埋殼

騙徒手法,層出不窮!

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5