天羅地網

標題: 1340 惠生國際進入下跌軌道! [打印本頁]

作者: Alexng    時間: 2017-4-28 21:48
標題: 1340 惠生國際進入下跌軌道!

大股東王鉅成不停減持手上股權,已跌穿供股價0.5

Able Power Corporate Development Limited
103(L)
10,000,000(L)
HKD 0.468
188,661,092(L)
21.72(L)
25/04/2017

Wong Kui Shing, Danny
103(L)
HKD 0.468
188,742,092(L)
21.73(L)
25/04/2017

Able Power Corporate Development Limited
103(L)
396,000(L)
HKD 0.510
198,661,092(L)
22.87(L)
10/04/2017

Chan Chi Ching
127(L)
5,000,000(L)

5,000,000(L)
0.58(L)
10/04/2017

103(L)
396,000(L)
HKD 0.510
198,742,092(L)
22.88(L)
10/04/2017

103(L)
19,604,000(L)
HKD 0.500
199,057,092(L)
22.92(L)
07/04/2017

103(L)
19,604,000(L)
HKD 0.500
199,138,092(L)
22.93(L)
07/04/2017

103(L)
20,000,000(L)
HKD 0.500
218,661,092(L)
25.18(L)
06/04/2017

103(L)
HKD 0.500
218,742,092(L)
25.19(L)
06/04/2017

103(L)
HKD 0.500
238,661,092(L)
27.48(L)
05/04/2017

103(L)
HKD 0.500
238,742,092(L)
27.49(L)
05/04/2017

作者: 佳佳    時間: 2017-4-29 10:33
真係冤孽債,究竟搞乜嘢?
作者: Alexng    時間: 2017-5-3 11:56

王鉅成先生繼續沽貨減持,疑似將股價向下炒,向仙股價進發,準備再以溢價供股集資!上次集資過億、今次又唔知要集幾多先夠洗嘞!

佔巳發行股本之百分比(%)有關事件的日期 (日/月/年)相關法團股份權益債權證權益
王鉅成
103(L)
24,000,000(L)
HKD 0.469
164,742,092(L)
18.97(L)
26/04/2017

103(L)
24,000,000(L)
HKD 0.469
164,661,092(L)
18.96(L)
25/04/2017

103(L)
HKD 0.468
188,661,092(L)
21.72(L)
25/04/2017

作者: 佳佳    時間: 2017-5-7 15:23
Alexng 發表於 2017-5-3 11:56
王鉅成先生繼續沽貨減持,疑似將股價向下炒,向仙股價進發,準備再以溢價供股集資!上次集資過億、今次又唔 ...

正仆街!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-5-10 13:09
其實佢地如果冇心做可以賣盤,冇眼屎漧净盲!
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-5-11 16:10
佳佳 發表於 2017-5-7 15:23
正仆街!

邊個正仆街?
作者: 佳佳    時間: 2017-5-11 21:54
YUEKAIMING 發表於 2017-5-11 16:10
邊個正仆街?

介紹人買嗰個,同間公司主席!
作者: Alexng    時間: 2017-5-13 12:31
又再進一步減持
Able Power Corporate Development Limited        103(L)
HKD 0.443        144,681,092(L)
16.66(L)
09/05/2017                  
Wong Kui Shing, Danny        103(L)
HKD 0.443        144,762,092(L)
16.67(L)
09/05/2017                  
Able Power Corporate Development Limited        103(L)
9,980,000(L)
HKD 0.465        154,681,092(L)
17.81(L)
02/05/2017         
作者: 佳佳    時間: 2017-5-13 13:31
Alexng 發表於 2017-5-13 12:31
又再進一步減持

我想知佢攪乜?除咗害當初買嘅小股民之外?乜原因??????????????
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-5-18 16:38
佳佳 發表於 2017-5-13 13:31
我想知佢攪乜?除咗害當初買嘅小股民之外?乜原因?????????????? ...

「惠生國際」(1340)是湖南省最大的豬肉供應商之一,在2014年上市,招股價是2.05元,由於它的業務和財務狀況均良好,市場極為受落,獲得超額認購2,187倍。

然而,在上市之後,它的股價從來沒有好過,一直在招股價之下潛水,逐步下跌至0.5元左右徘徊,實在大失股民之所望:一間業務和財務狀況良好的公司,為甚麼股價會差強人意呢?

到去年,謎底終於揭開:原來這又是一隻啤殼賣殼的股票。它的大股東逐步沽出手頭股票,其董事局也逐步換人。其中的一個亮點,是加入了執董林珈莉。

林珈莉是一位美女,在斯威本科技大學修讀工商會計學,曾任荷蘭銀行、巴克萊銀行、美銀美林等等大行……我和她有一面之緣,但真正的「認識」她,是在港姐冠軍張名雅的婚禮中,居然看到某報的動新聞,對她大肆介紹,皆因她是張的姐妹團成員。

撇開美女不提,在買殼後,往往伴隨一個財技動作,我們叫作「洗太平地」,專業術語叫「供股」。原因很簡單,舊殼可能有好幾個麻煩的股東,不把他們「洗走」,股價很難大炒,也很難「做嘢」。

於是,「惠生國際」在去年,以2供1的小比例,小折讓5.66%,很「斯文」地進行了供股。它在本月初完成了供股,只有41.17%的股東參與了供股,包括了17份供股和13份額外供股,換言之,包銷商,即香港女首富、朱(李月華)太的金利豐證券接收了餘下的58.83%。這些客觀證據,可見得這股票已經「清洗完畢」,供乾了,有了大升的動力。

現時這股票的狀況,是4.43億元市值,即殼價折讓了30%,它的史上最低價是0.485元,與上周五的收市價0.51元相比,也差不了幾格,與供股價0.5元相比,只相差了1.5仙。

說到業績,它在2016年上半年的除稅前盈利5,524.9萬元人民幣,比2015年同期的5,112.1萬元人民幣,也有接近一成的增長。這即是每股(半年)盈利有0.0113元人民幣,對比0.51元股價,那是不到3倍的市盈率,而且手頭還有大量現金。

作者: YUEKAIMING    時間: 2017-5-18 16:38
周顯睇好
作者: Alexng    時間: 2017-5-18 21:48

Q如欲觀看披露權益通知之內容, 請於「有關事件的日期」欄按下有關連結。
*註解:(L) - 好倉, (S) - 淡倉, (P)- 可供借出的股份
大股東/董事/最高行政人員名稱作出披露的原因 買入/賣出或涉及的股份數目每股的平均價持有權益的股份數目(請參閱上述*註解)佔巳發行股本之百分比(%)有關事件的日期 (日/月/年)相關法團股份權益債權證權益
103(L)
HKD 0.490
128,681,092(L)
14.82(L)
16/05/2017

王鉅成
103(L)
HKD 0.490
128,762,092(L)
14.83(L)
16/05/2017

103(L)
6,000,000(L)
HKD 0.460
138,681,092(L)
15.97(L)
11/05/2017

王鉅成
103(L)
6,000,000(L)
HKD 0.460
138,762,092(L)
15.98(L)
11/05/2017

103(L)
HKD 0.443
144,681,092(L)
16.66(L)
09/05/2017

作者: Alexng    時間: 2017-5-18 21:59
大股東不停减持散貨,持股量為14.83% 睇嚟又有嘢玩嘞!
作者: 佳佳    時間: 2017-5-19 07:34
YUEKAIMING 發表於 2017-5-18 16:38
周顯睇好

當日X博士都睇好架???
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-5-25 11:57
佳佳 發表於 2017-5-19 07:34
當日X博士都睇好架???

上星期一,我在本欄指出,洽談收購「中國糖果」(8182)的宗馥莉,就是娃哈哈公主,即中國十大富豪之一宗慶后的獨生女兒。誰知我認為是誰都知道的常識,竟然沒有傳媒報道,該文成為了獨家消息。

如果有讀者在刊登當天的上午買入了這股票,至今已有了一倍升幅……但這並非本欄在今天的主題。主題在於一個學術性的問題:為甚麼「中國糖果」的收購消息,會導致股價的爆升?

消息人士透露,娃哈哈公主之所以看中「中國糖果」,是因為它是食品製造商,和娃哈哈的業務相同,可以產生協同效應。因此,買殼的價格計算是殼價+業務,因此賣價便能提高。其次,當然是因為娃哈哈宗家大名鼎鼎,市場一被(本人率先)點醒,馬上有了反應。

簡單點說,正是由於市場上的食品殼的選擇不多,因此娃哈哈公主才會選上了「中國糖果」,算是抽中了頭籤。

然而,市場上的食品股雖不多,但也並非完全沒有,例如說,「惠生國際」(1340)在湖南經營豬肉上游、屠宰及批發業務,表面上,雖然是raw meat而不是包裝食品,但要注入包裝食品的項目,相信也困難不大。

查「惠生國際」在2014年上市,招股價2.05元,超額認購了2,187倍,盛況一時無兩,只可惜在上市之後,股價一直潛水,跌至0.5元左右,長期徘徊。

由於大股東逐漸減持,在去年,又以2供1的小比例、5.66%的小折讓,進行供股,供股比率只有41.17%,這即是說,包銷商接收了餘下的58.83%。後來我寫了一篇文章,斷定這是賣殼後的「洗太平地」行為。

結果是,根據交易所網站「披露易」的資料,王鉅成在去年12月15日的申報,已經持有了29.79%,成為了第一大股東,果然成功賣殼了。

後續的問題在於,財技高手王鉅成將會拿來自用,還是轉手出售,賣給另一位大孖沙而已。

相比起同是食品業的「中國糖果」,「惠生國際」不但是主板公司,殼價高出一倍,公司的資產和經營狀況也好得多,2016年的上半年利潤已有0.55億元人民幣,以上周五收市價0.495元計,市值4.3億元,去年供股價是0.5元,無論怎去算,都是非常值博的。
作者: 佳佳    時間: 2017-5-25 14:13
YUEKAIMING 發表於 2017-5-18 16:38
「惠生國際」(1340)是湖南省最大的豬肉供應商之一,在2014年上市,招股價是2.05元,由於它的業務和財務狀 ...

當你成$2.05價入貨,你點信呀????????
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-5-25 15:10
佳佳 發表於 2017-5-25 14:13
當你成$2.05價入貨,你點信呀????????

如果上到一蚊 都跳船
作者: 佳佳    時間: 2017-5-25 15:32
YUEKAIMING 發表於 2017-5-25 15:10
如果上到一蚊 都跳船

希望係!
作者: Alexng    時間: 2017-5-25 20:02
上返0.5都難呀
作者: 佳佳    時間: 2017-5-26 08:12
Alexng 發表於 2017-5-25 20:02
上返0.5都難呀

根本就係揾撚笨!正仆街!!!
作者: Alexng    時間: 2017-5-26 23:52

又再進一步減持嘞

大股東/董事/最高行政人員名稱作出披露的原因 買入/賣出或涉及的股份數目每股的平均價持有權益的股份數目(請參閱上述*註解)佔巳發行股本之百分比(%)有關事件的日期 (日/月/年)相關法團股份權益債權證權益
[url=]103[/url](L)
HKD 0.490
118,681,092(L)
13.67(L)
18/05/2017
王鉅成
[url=]103[/url](L)
HKD 0.490

作者: 佳佳    時間: 2017-5-27 10:31
Alexng 發表於 2017-5-26 23:52
又再進一步減持嘞

王鉅成根本就玩財技,想甩身!上市到依家都無升過!黐撚線,正仆街!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-5-27 19:07

咁大lot 貨,邊條儍佬會接,似係轉緊老細,之前個大股東好似叫丁碧燕,
都已成功甩身!
作者: 佳佳    時間: 2017-5-28 09:19
Freemanhowc 發表於 2017-5-27 19:07
咁大lot 貨,邊條儍佬會接,似係轉緊老細,之前個大股東好似叫丁碧燕,
都已成功甩身! ...

黐撚線!大陸成班都係仆街!!!
作者: Alexng    時間: 2017-5-29 22:27
佳佳 發表於 2017-5-28 09:19
黐撚線!大陸成班都係仆街!!!

http://iis.aastocks.com/20170529/002822229-0.PDF

師兄你大可以出席股東大會,發表你多年來心中的不滿嘞!
作者: 佳佳    時間: 2017-5-30 14:36
Alexng 發表於 2017-5-29 22:27
http://iis.aastocks.com/20170529/002822229-0.PDF

師兄你大可以出席股東大會,發表你多年來心中的不滿 ...

出席嚟做乜?鬧完啲錢都係無咗!我只係想多啲人知!唔好
再落搭!!!!!!
作者: 佳佳    時間: 2017-6-2 11:26
Alexng 發表於 2017-5-29 22:27

師兄你大可以出席股東大會,發表你多年來心中的不滿 ...

想問吓各位!佢股東大會內嘅動議?對股價有無好處????啥該!
作者: Alexng    時間: 2017-6-5 23:07

王鉅成先生又散貨
103(L)
HKD 0.460
108,681,092(L)
12.51(L)
31/05/2017

王鉅成
103(L)
HKD 0.460

作者: 佳佳    時間: 2017-6-6 01:09
Alexng 發表於 2017-6-5 23:07
王鉅成先生又散貨

其實王钜成呢條仆街,整隻股票出嚟除咗呃錢!真系冇乜好嘢做到?上市到依家,一啲都未升過!真系癡撚線。大陸仔除咗識呃錢之外真系無乜好事做,真系唔死都冇撚用!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-6-6 12:01
條丁碧燕減持哂股權,又入番董事局,搞嘜春,真係想去開會,睇下
佢地班大x咩樣!
作者: 佳佳    時間: 2017-6-7 01:25
Freemanhowc 發表於 2017-6-6 12:01
條丁碧燕減持哂股權,又入番董事局,搞嘜春,真係想去開會,睇下
佢地班大x咩樣! ...

兩條都係呃錢嘅撚樣!仆街!!!
作者: franciskmli    時間: 2017-6-16 20:39

以殼價來說都算幾平宜了.   
之前都有跟大隊係 2.0 買咗少少當係捧場,  1.5-1.0 之間分次出清,  輸錢唔算多,  比例來說卻算是玩股以來最大鑊之一鑊,  信心打擊不小.  當買了個教訓:  任何高人大師也是信不過的.
近來大陸資金收緊,  出唔到來.  相信他日大陸鬆綁時,  會賣殼成功,  上翻1.0以上不奇.  時間方面是估不到的了.  我有興趣買番少少同個莊坐下.
股市本來就是老千局,  只有少數公司是可以買的.
如果一個行業一間公司賺錢容易又無資金壓力,  為何要上市和街外人分享盈利呢?  君不見香港美心集團從也不打算上市哩.

作者: 佳佳    時間: 2017-6-18 08:56
franciskmli 發表於 2017-6-16 20:39
以殼價來說都算幾平宜了.   
之前都有跟大隊係 2.0 買咗少少當係捧場,  1.5-1.0 之間分次出清,  輸錢唔算多 ...

師兄嘅概念係啱,但係隻隻股票都呃人,根本監管機構就縱容,另外!就噉話佢係呃錢,噉咪好消極,根本都唔係做嘢做人嘅意義,宜家佢出嚟呃人另外又有人慫恿你去買,根本就一個騙局如果唔出聲,提醒大家!做人咁咪好戇鳩?
作者: Alexng    時間: 2017-6-18 12:36

王鉅成又再進一步減持
Able Power Corporate Development Limited 103(L)
HKD 0.455 98,681,092(L)
11.36(L)

06/06/2017     
王鉅成 103(L)
HKD 0.455 98,762,092(L)
11.37(L)
06/06/2017     

作者: 佳佳    時間: 2017-6-19 17:20
Alexng 發表於 2017-6-18 12:36
王鉅成又再進一步減持
Able Power Corporate Development Limited 103(L)

快啲賣晒佢!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-6-19 22:09
既然大家上左賊船,睇下隻股仲有冇機番身?
作者: 佳佳    時間: 2017-6-20 07:48
Freemanhowc 發表於 2017-6-19 22:09
既然大家上左賊船,睇下隻股仲有冇機番身?

希望啲衰人快啲死,股票升返上去!
作者: Alexng    時間: 2017-6-21 19:30

依照呢幾日走勢和成交額,好快就會跌穿52週新低,今天曾經已跌到0.435,明天隨時會低開,再創新低!睇情况再無翻生機會嘞!
作者: franciskmli    時間: 2017-6-22 12:25
佳佳 發表於 2017-6-18 08:56
師兄嘅概念係啱,但係隻隻股票都呃人,根本監管機構就縱容,另外!就噉話佢係呃錢,噉咪好消極,根本都唔 ...

唔使咁勞氣嘅,  相信博士唔係有心害人,  係對股票唔係太熟啫,  佢唔會知自己唔熟,  因為佢自己褔報夠,  係會亂Q咁買都賺嘅.  可以理解為我地係搭沉船者.  
乜你買咗好多咩?  係唔係太過......貪?
作者: 佳佳    時間: 2017-6-22 13:32
franciskmli 發表於 2017-6-22 12:25
唔使咁勞氣嘅,  相信博士唔係有心害人,  係對股票唔係太熟啫,  佢唔會知自己唔熟,  因為佢自己褔報夠,   ...

咁都得?講就無敵!
作者: 不二非一    時間: 2017-6-22 17:52
恕小弟多口
大家買得呢D股就預左啦
作者: 佳佳    時間: 2017-6-23 09:24
不二非一 發表於 2017-6-22 17:52
恕小弟多口
大家買得呢D股就預左啦

你啲係乜邏輯?買呢啲股票都預咗,香港冇監管機構嘅咩?既然買呢啲股票都預咗咁即係介紹你果個都預咗係搵你笨整蠱你架啦,咩人嚟架?係咪仆街啊????
作者: Alexng    時間: 2017-6-23 19:59

大股東不停將手上股權减持!

Able Power Corporate Development Limited        103(L)
HKD 0.445        88,681,092(L)
10.21(L)
20/06/2017                  

王鉅成        103(L)
HKD 0.445        88,762,092(L)
10.22(L)
20/06/2017

Able Power Corporate Development Limited        103(L)
HKD 0.455        98,681,092(L)
11.36(L)
06/06/2017         
作者: 佳佳    時間: 2017-6-23 20:29
快啲賣哂佢!唔好再害人!衰人有報應!
作者: franciskmli    時間: 2017-6-27 15:28
咁你賣晒未呀 ?   
作者: 佳佳    時間: 2017-6-27 18:08
franciskmli 發表於 2017-6-27 15:28
咁你賣晒未呀 ?

我意思係王钜成條X街!
作者: Alexng    時間: 2017-6-27 19:12
今日股價再創新低,低見0.395,似乎低處未算低,向仙股出發!
作者: 佳佳    時間: 2017-6-28 15:32
Alexng 發表於 2017-6-27 19:12
今日股價再創新低,低見0.395,似乎低處未算低,向仙股出發!

真係癡撚線,正仆街。
作者: 佳佳    時間: 2017-6-28 15:47

同近日老千股爆煲有乜分別?監管機構正仆街!理都唔理!呢個政府真係唔死都冇撚用,介紹人買嗰個都係同謀!都系仆街冚家鏟!!!!
作者: 佳佳    時間: 2017-6-28 16:06
http://hkm.appledaily.com/detail ... &issue=20170628
作者: chriswong    時間: 2017-6-28 18:56
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170515/56696231

冇1340份丫
作者: 佳佳    時間: 2017-6-30 05:41
chriswong 發表於 2017-6-28 18:56
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170515/56696231

冇1340份丫

咁有乜分別????
作者: WilliamChan    時間: 2017-6-30 16:16
http://realblog.zkiz.com/greatsoup/251434

睇吓阿湯生幾積極!
仲要俾人兇添!

作者: Freemanhowc    時間: 2017-6-30 23:18
佢亞湯做得啱,可惜我們已中招,好難自救!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-1 23:45
Freemanhowc 發表於 2017-6-30 23:18
佢亞湯做得啱,可惜我們已中招,好難自救!

所以咪多啲寫出感受,等大家都知呢啲老千股!減低受害人比率!之前我都支持亞湯!向有関部門投訢!但完全無效!等多的啲人知!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-3 12:07
http://hkm.appledaily.com/detail ... mp;category=instant
作者: franciskmli    時間: 2017-7-4 16:16
同 官永義 隻 616 比, 呢隻老千股都算好仁慈㗎喇。
http://hkm.appledaily.com/detail ... &issue=20170704

作者: franciskmli    時間: 2017-7-4 16:23
跟周大師學嘢啦:
http://realblog.zkiz.com/greatsoup/3979

佢講果個“天才”, 好似係“大瘤".  
作者: 佳佳    時間: 2017-7-4 18:23
franciskmli 發表於 2017-7-4 16:23
跟周大師學嘢啦:
http://realblog.zkiz.com/greatsoup/3979

向下炒!供股集資!十合一!呢啲仆街行為!香港政府任得佢,根本就冇監管機構?黐線!點解香港變成咁樣。
作者: franciskmli    時間: 2017-7-4 19:10
佳佳 發表於 2017-7-4 18:23
向下炒!供股集資!十合一!呢啲仆街行為!香港政府任得佢,根本就冇監管機構?黐線!點解香港變成咁樣。 ...

香港 *從來* 都係咁樣

作者: 佳佳    時間: 2017-7-4 22:40
franciskmli 發表於 2017-7-4 19:10
香港 *從來* 都係咁樣

咁都得???
作者: Alexng    時間: 2017-7-12 08:20
惠生國際(01340)出售中國糖果(08182)股份套現4619萬元
17年7月11日
Infocast
<匯港通訊> 惠生國際(01340)宣布,於4月3日至7月11日期間,在市場上悉售6440萬股中國糖果(08182)股份,每股介乎0.29至0.87元,出售
作者: Freemanhowc    時間: 2017-7-13 13:02
減哂磅,想沽清離場!似步向賣盤道路!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-14 10:13
Freemanhowc 發表於 2017-7-13 13:02
減哂磅,想沽清離場!似步向賣盤道路!

快啲賣喇!
作者: Alexng    時間: 2017-7-18 19:56
http://www.qpeek.com/article/7H3hdKX.html

惠生國際佈局賣中國糖果
作者: Alexng    時間: 2017-7-19 08:26
1340 惠生國際又配股,每股作價0.4
作者: 佳佳    時間: 2017-7-19 09:11
正垃圾!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-19 10:08
Alexng 發表於 2017-7-19 08:26
1340 惠生國際又配股,每股作價0.4

根本就系跌錢黨。
作者: panic_lau    時間: 2017-7-19 13:30
慶幸沒有將此股票介紹給家人朋友
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-19 16:33
panic_lau 發表於 2017-7-19 13:30
慶幸沒有將此股票介紹給家人朋友

但最不幸聽左條時空色神棍強烈推介
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-19 16:40
衣條仆街之前介紹所有股票全部仆直,而加唔敢再講股票, 但仲個個星期繼續吹虛點樣喺金融市場點樣搵大錢, 真厚顏
作者: 佳佳    時間: 2017-7-19 18:25
YUEKAIMING 發表於 2017-7-19 16:33
但最不幸聽左條時空色神棍強烈推介

呢位仁兄講得最啱!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-19 18:27
YUEKAIMING 發表於 2017-7-19 16:40
衣條仆街之前介紹所有股票全部仆直,而加唔敢再講股票, 但仲個個星期繼續吹虛點樣喺金融市場點樣搵大錢, 真 ...

講得真系大快人心!
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-19 21:49
佳佳 發表於 2017-7-19 18:27
講得真系大快人心!

而加網台界好多神棍,啤梨晚報班友係敢推薦人買大馬樓和澳門灰位,時空色又不停叫人幾萬蚊上佢一堂濕鳩課程,又賣幾千蚊一張影印紙
作者: Alexng    時間: 2017-7-19 23:05
配股→供股→合股→大股東賣股→配股→供股→合股→大股東賣股→無限咁循環!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-7-19 23:18
主持以往推介個154,1340,1396,你地買左邊幾隻?同埋蝕左幾多?入唔入肉!
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-20 10:51
Freemanhowc 發表於 2017-7-19 23:18
主持以往推介個154,1340,1396,你地買左邊幾隻?同埋蝕左幾多?入唔入肉! ...

1396,1340,輸左半球
作者: 佳佳    時間: 2017-7-20 11:08
Freemanhowc 發表於 2017-7-19 23:18
主持以往推介個154,1340,1396,你地買左邊幾隻?同埋蝕左幾多?入唔入肉! ...

輸咗廿個!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-20 11:09
YUEKAIMING 發表於 2017-7-19 21:49
而加網台界好多神棍,啤梨晚報班友係敢推薦人買大馬樓和澳門灰位,時空色又不停叫人幾萬蚊上佢一堂濕鳩課 ...

神棍中嘅神棍!
作者: chriswong    時間: 2017-7-20 15:54
【如何面對別人的惡言惡語】佛陀
https://www.youtube.com/watch?v=WyijBlHH3ag

1340 我結算都輸左2皮幾,賬面輸皮幾,夾埋3皮幾。
上年短炒1340,執到3千幾用左黎學方術班。

又用左兩皮幾野上左堂濕鳩侍胸色班(尊重傳承:時空識班)。
學畢8個幾月間短炒3隻股票,2隻升7成 1隻跌1成,炒股十幾年未試過。
嬴左方術班嘅費用,嬴左時空識班嘅費用,嬴左1340果幾皮,嬴左眼機,
嬴左空氣淨化器,嬴左幾千蚊印刷品,嬴左學懂醫學推拿,嬴左真的能幫人減輕痛症等......
嬴於一念"斬倉",嬴於學得互動變化。
雖然是撞彩,但也想分享一下。
作者: WilliamChan    時間: 2017-7-20 19:16
https://youtu.be/Lq5QsENLRCU

03:00 - 09:00

反省吓啦小朋友
作者: 佳佳    時間: 2017-7-21 09:41
WilliamChan 發表於 2017-7-20 19:16
https://youtu.be/Lq5QsENLRCU

03:00 - 09:00

叫啲神棍道歉!我就反省吓!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-21 09:46
chriswong 發表於 2017-7-20 15:54
https://www.youtube.com/watch?v=WyijBlHH3ag

閣下真係好彩,但原因係神棍完全冇道歉,只係不斷繼續,叫人地做呢樣做果樣!根本只係撞彩,唔係技術,唔輸只係好彩!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-21 09:54
呢啲係乜世道?俾人搵笨,整蠱,仲要自己反省?????即系你俾人強姦,同殺,仲係臨死前,要反省自己有冇對人唔住???????
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-21 15:00
佳佳 發表於 2017-7-21 09:41
叫啲神棍道歉!我就反省吓!

佢自從2014後,衣幾年都唔敢再喺投資快訊叫人買股票,因為佢d時空色衰鳩曬,不過而加叫人入股搞生意,又吹虛7個月已歸本
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-21 15:42
chriswong 發表於 2017-7-20 15:54

師兄果然利害,玩到出神入化,反而你師父喺1340,1396、都搞到損手爛腳,唔敢再喺投資快通訊浦頭
作者: WilliamChan    時間: 2017-7-22 01:12
唔好意思
係叫贏咗錢果俭小朋友反省

佳佳姐姐唔好勞氣,唔洗反省, ok!

其實人人都要用個屎忽想吓, 你地是否覺得莊家是白痴,
不知道你地在網上討論他的number

作者: 佳佳    時間: 2017-7-22 02:19
WilliamChan 發表於 2017-7-22 01:12
唔好意思
係叫贏咗錢果俭小朋友反省

咁佢知道都無反應???
作者: 佳佳    時間: 2017-7-22 02:21
YUEKAIMING 發表於 2017-7-21 15:00
佢自從2014後,衣幾年都唔敢再喺投資快訊叫人買股票,因為佢d時空色衰鳩曬,不過而加叫人入股搞生意,又 ...

正仆街神棍!!!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-7-22 09:41
難怪以上C兄C姐咁火,做嘜咁重注!我都high 兩雞幾!
其實赢輸唔緊要,但之後節目完全冇提,真的失望,睇錯或其它原因,都可以噏下!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-22 11:35
Freemanhowc 發表於 2017-7-22 09:41
難怪以上C兄C姐咁火,做嘜咁重注!我都high 兩雞幾!
其實赢輸唔緊要,但之後節目完全冇提,真的失望,睇錯 ...

你咁講話最公道,根本就唔系神棍。
作者: Alexng    時間: 2017-7-24 14:00

王鉅成先生最新股權:
HKD 0.4250        68,681,092(L)
7.91(L)
13/07/2017         

IS20170714E00063        王鉅成        1201(L)
HKD 0.4250        68,762,092(L)
7.92(L)
13/07/2017         

CS20170712E00041        Able Power Corporate Development Limited        1201(L)
HKD 0.4225        78,681,092(L)
9.06(L)
11/07/2017            

作者: 佳佳    時間: 2017-7-24 17:52
賣哂未呀?仆街!
作者: franciskmli    時間: 2017-7-25 15:51
溫提:   又玩配售喇
http://money18.on.cc/finnews/rel ... 5729-0718_00842_001
佢已經唔算係豬肉股啦,  劏豬股就真.  
(上次輸咗幾千蛟) 我決定唔會再碰佢.  
作者: 佳佳    時間: 2017-7-25 22:49
franciskmli 發表於 2017-7-25 15:51
溫提:   又玩配售喇
http://money18.on.cc/finnews/related_news_content.html?location=hk&symbol=01340&s ...

應該係冚家鏟股!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-27 10:47
嗰政府根本無監管?任由大陸人搶香港人錢!
作者: Freemanhowc    時間: 2017-7-27 12:43
班仆街賺埋D寃枉錢,唯有主持話齋,奏佢地生嘜癌麥癌, 死於非命!
作者: 佳佳    時間: 2017-7-27 16:48
Freemanhowc 發表於 2017-7-27 12:43
班仆街賺埋D寃枉錢,唯有主持話齋,奏佢地生嘜癌麥癌, 死於非命!

咒唔系唔咒,但係隻股票係主持介紹???咁點做啊???
作者: YUEKAIMING    時間: 2017-7-28 17:00
佳佳 發表於 2017-7-27 16:48
咒唔系唔咒,但係隻股票係主持介紹???咁點做啊???

大欠章會送佢一程
作者: 佳佳    時間: 2017-7-29 06:51
師兄!請問乜係大欠章????

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5