天羅地網

標題: 郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示 [打印本頁]

作者: Quattro    時間: 2014-5-26 15:02
標題: 郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

有存倉貨者可入貨溝至每股 1.5 元左右作長線投資,返回上市價會是財息兼收局面。

免責聲明:提示只作參考用,投資前先取專家意見。

作者: philiplau    時間: 2014-5-26 15:27
GOOD NEWS...................THANKS DR
作者: woorim    時間: 2014-5-26 15:32
感謝博士指示!
作者: Alexng    時間: 2014-5-26 16:33
收到thanks
作者: CarmenNg    時間: 2014-5-26 16:38
多謝博士!
作者: LG13680    時間: 2014-5-26 17:01
已溝了二次, $1.98 和 $1.73, 點知一直趺唔停, 現在唔敢再溝.  不竟用了三注錢了.
作者: tom8812002h    時間: 2014-5-26 17:25
LG13680 發表於 2014-5-26 17:01
已溝了二次, $1.98 和 $1.73, 點知一直趺唔停, 現在唔敢再溝.  不竟用了三注錢了.  ...

唔應該溝,有膽去溝,現在博士已出來埋尾 1.27 叫溝你又唔敢!
作者: hhyung    時間: 2014-5-26 17:56
多謝郭博士提示
作者: LG13680    時間: 2014-5-26 17:59
已用了不少錢, 要溝到平均價$1.5.  入貨也會較之前多.  不想影響日常生活. 我都係量力而為而已.   
作者: goldenma    時間: 2014-5-26 20:36
多謝博士提點

作者: Harry    時間: 2014-5-26 21:03
Thank you Dr.!!
作者: theobald    時間: 2014-5-26 21:46
Thank you very much Dr Kwok

作者: CHUN    時間: 2014-5-26 23:13
多謝博士提示。
作者: Fungwingsing    時間: 2014-5-26 23:38
感謝博士.
作者: 101    時間: 2014-5-27 02:04
tom8812002h 發表於 2014-5-26 17:25
唔應該溝,有膽去溝,現在博士已出來埋尾 1.27 叫溝你又唔敢!

博 士 講 系 做 長線 投 資 等派 息 呀!

溝 完 都 要 座 一 輪 ,有 閑 錢 先 好 溝 呀!

唔 好 人 人 都 好 次 上 次 錦 以 為 一 定 嬴.
作者: 101    時間: 2014-5-27 02:12
John77 發表於 2014-5-27 01:52
Hi,新人報到!
經朋友介紹,這兩個星期開始聽郭博士的節目,覺得博士講野十分有趣。
上個星期發現咗博士推 ...

老 細 你 今 曰去 佐 邊 到 買 呀 ! 今 日 成交 都 系 得 83380元 .你 点 用  5 0 萬!買
作者: leena    時間: 2014-5-27 08:51
多謝dr  kwok
作者: Chuyickyin    時間: 2014-5-27 10:03
今日成交多番d,呢度多唔多人今朝落盤????
(我一開市買在少少)
作者: franciskmli    時間: 2014-5-27 10:39
有博士打氣,  今次唔使等三五七年了.

作者: Chuyickyin    時間: 2014-5-27 11:09
1.42now!!!!!!!!!!!!
作者: jackytam    時間: 2014-5-27 11:10
升啊!今次應該v堅升啊!郭博士好野!
作者: Chuyickyin    時間: 2014-5-27 11:11
我今朝開市入,而家都夠位轉身
作者: winto    時間: 2014-5-27 11:48
thank you dr kwok
作者: ellery    時間: 2014-5-27 11:57
今早已按博士指示溝貨,感謝博士。
作者: Quattro    時間: 2014-5-27 12:19
TO: JOHN77

閣下勿動氣,會影響財運。對一些投機兼無知的小人物言行反應,用看馬騮戲心態面對,則諸事大吉!

作者: 101    時間: 2014-5-27 14:38
我個人有小小提事.

傅士講有存倉貨者可入貨溝至每股 1.5 元左右作長線投資,返回上市價會是財息兼收局面

是溝到平均價1.5.咁積係當升到1.5左右會升得好慢.可能D庒只很打到上1.5.

作者: william001hk    時間: 2014-5-27 14:43
我都有跟博士買股票, 有win過...亦有d坐貨中....但其實問題不大, 股票是投資...吾係投機...有升有跌...如有讀博士祝福文....都應知道世事是無常...股票市場怎能離開這個定律........博士5月頭說市場環境吾好...吾好買股票住...現在月尾叫大家溝貨...應是見到市場中的變化才提醒大家....

如跟博士買股票, 而賺吾到錢...還輸錢的話....應是自己的福緣吾夠...咁就應更努力去為自己修福了...

同埋大家都吾好再為某d人動氣....博士講得正確的...當看馬騮戲咪算囉....看馬騮戲時...你都吾會落場同隻馬騮舌戰啦.....
作者: GoingUp168    時間: 2014-5-27 17:43
感謝郭博士無私分享投資建議
作者: GoingUp168    時間: 2014-5-27 18:10
101師兄想請教你認為這股票只能打上1.5元,然後會慢行是否純粹靠估?
作者: ZitaChan    時間: 2014-5-27 22:01
謝謝博士的無私意見.
作者: 道非道    時間: 2014-5-28 01:51
ZitaChan 發表於 2014-5-27 21:59
101哥哥, 請問升到 1.5 之後又點? 如果升到 1.5, 翌日又跌番 1.48, 咁又點? 不然第三日, 又升番2.00又點?  ...

你咁嘅性格最好係刀仔锯大樹,追只冷馬賣下。
作者: 101    時間: 2014-5-28 02:00
AK117 發表於 2014-5-27 15:59
101兄: 昨日成交應該是八十幾萬,唔係八萬幾,你寫小咗個零。

系寫小個,号
sorry
作者: 101    時間: 2014-5-28 02:27
ZitaChan 發表於 2014-5-27 21:59
101哥哥, 請問升到 1.5 之後又點? 如果升到 1.5, 翌日又跌番 1.48, 咁又點? 不然第三日, 又升番2.00又點?  ...

我吾係D咩高人.

咁多野問不如留番星期四係答客問到問傅士.

博士都寫得好清楚.溝至每股 1.5 元左右作長線投資.

如果一两天可以升番晒到2元.就吾洗门叫我地溝貨啦!直接話會升到2元3元啦C兄

我見前天收1.27如果炒到1.5都有10%水位Win.博士話頭緊係跟尾走番傳,不過我今天買吾到.

嬴多嬴少錢都好都係嬴,寄得去捐款東華3院.或有雖要的人.祝福大家好運.

最後我都想問你一條問答題,可樂係咩野味道架.
作者: freddy    時間: 2014-5-28 09:55

唔夠$溝到1.5, 但係都要多謝博士分享!

作者: Alexng    時間: 2014-5-30 12:11
jackytam 發表於 2014-5-27 11:10
升啊!今次應該v堅升啊!郭博士好野!

睇黎好似升唔上喎!
作者: 101    時間: 2014-5-30 16:07
alpha7 發表於 2014-5-30 15:38
聽到博士提示,我在$1.32左右溝貨,溝到平均貨價在$1.60已經冇曬彈藥。
不過我信心唔夠堅定,冇聽曬博士提 ...

其 實 我 知 道 有 好 多 粉 絲 都 係 咁 樣 做 ,

不 個 佢 地 冇 吉 士 囉 出 離 講 .
作者: 101    時間: 2014-5-30 16:13
上 車 落 車 自 己 渣 主 意 , 我 當 作 一 些 消 息 股 炒 . 因 為 我 系 加  吾 切 .
作者: Hanford    時間: 2014-5-31 14:01
冇聽博士講的不要後悔

我充滿信心隻嘢實會上返兩蚊
作者: Alexng    時間: 2014-5-31 14:36
Hanford 發表於 2014-5-31 14:01
冇聽博士講的不要後悔

我充滿信心隻嘢實會上返兩蚊

hanford有咩令你咁有信心呢?,分享一下吖!
作者: Hanford    時間: 2014-5-31 16:03
隻豬肉股只要做好本業,應該好有潛力,尤其在安全食物短缺的中國大陸
作者: Andy    時間: 2014-5-31 19:09
緊記最後勝利者是最有耐力的人。
作者: Hanford    時間: 2014-6-2 09:37
買股票就是夾錢做生意,買博士揀嘅股贏面已比自己揀股高

在這裡批評博士的人,你哋可否公開自己投資嘅紀錄?

作者: Alexng    時間: 2014-6-2 10:22
公開投資紀錄有什麼作用呀?
作者: henry    時間: 2014-6-2 11:12
AK117 發表於 2014-6-2 11:00
散戶買賣股票,絕對不是夾錢做生意,而是賭博!
買博士揀嘅股票,等於跟博士一齊賭錢。

哇!買左好多啊?代郭博士多謝你先!
作者: Yoma    時間: 2014-6-3 01:54
郭老師,師兄們,
如果是長線投資,末學心中揸上10年、20年。而且期望應該升上5、10倍。雖然我不貪心。
但作為投資,當然亦明白會有機會輸好多。
現在,我會先研究一下這公司。派息如何。
如果是優質,1.5、1.7買入,末學認為分別不大。
不過見成交,這只股票應該只能小注玩玩。如幾十萬股。
投資新手,有錯請指正。謝謝
作者: GoingUp168    時間: 2014-6-3 08:06
嘩!買幾十萬股你都認為係細注玩玩,我地仲點敢指正你吖,不如你打救我地E廠D蟹民好過啦
作者: Peter    時間: 2014-6-3 10:29
作超長線遠距離投資,等上升5至10倍,果然宅心仁厚,我想連博士都自愧不如,你快啲黎打救我地。
作者: franciskmli    時間: 2014-6-4 08:20
幾十萬股又真係可以買起平時一日成交量.......
小弟都係睇豬肉佬盤生意冇問題,  係冇能力睇背後的人忠定奸.  既然博士再出提示,  說明可以 *長線投資*,  我就信博士已作這方面的評估,  可以放心持有.
但小弟只得幾萬股.  小則得、多則惑.
(小弟其實不小,  年已半百,  有接近20年和大戶打架的經驗.)
作者: Yoma    時間: 2014-6-4 08:55
franciskmli 發表於 2014-6-4 08:20
幾十萬股又真係可以買起平時一日成交量.......
小弟都係睇豬肉佬盤生意冇問題,  係冇能力睇背後的人忠定 ...

1340豬仔生意個人興趣不大,所以觀望中。可能因為我吃了十幾年素的關係。

1396昨天就試了100,000股,一入就瀉呀。哈哈。

154間公司太新。營業額太低,投機味太重。仲等緊位入。

師兄你夠經驗!希望日後你多分享心得。
我股票失敗、不成功經驗太多了。

作者: franciskmli    時間: 2014-6-4 10:20
Yoma 發表於 2014-6-4 08:55
1340豬仔生意個人興趣不大,所以觀望中。可能因為我吃了十幾年素的關係。

1396昨天就試了100,000股,一 ...
師兄 "試" 都用廿幾萬,  認真唔算小戶,  瞓身唔知會點.......
如果唔係博士引起興趣, 我都唔會睇豬肉佬的, 因為小弟雖不是長素, 也9成素, 和經常勸人吃素. 呢隻股我只望唔使輸.
1396 剛收了股息, 很滿意, 走勢仍穩.  物流是上升中的行業,  肯派高息和小股東分享利益,  加上博士的評估,  應可相信大股東是忠的.
154 照計不是新公司,  但早排有新業務的憧憬炒了一轉.  這類業務雜亂的公司很難評估,  走勢就較差.
整體大市接近見頂,  不論好壞公司,  都不是開始投資的時候.
小弟愚見.
作者: TonyLeung    時間: 2014-6-4 11:24
小弟愚見,寧買隻賺住來炒的,都不再溝蝕住來炒的。
作者: Patrick97    時間: 2014-6-4 17:15
以下純粹公開討論!並無對任何人士不敬。
歸納網上其他人士對惠生國際的「另類」意見,可以得出以下六點:

第一: 惠生國際上市連四大會計師行都唔用,新上市起碼要用一次,
證明呢個老闆係一個孤寒財主,呢種莊行內稱作「孤寒莊」,
一般散戶如果想從「孤寒莊」手上獲利,簡直異想天開。

第二: 大家可以翻查記錄,看看有那間公司,用細會計師行上市,股價會大升?
唔跌到仆街,已經是阿隬陀佛。毅德國際上市,是用四大會計師行中的畢馬威會計師行,
呢個莊肯定手鬆。

第三: 有分析人士認為,在過去兩年豬肉屠宰行業不景氣的狀態下,
惠生國際能夠持續實現盈利,這與行業波動曲線並不一樣,其真實性十分可疑。
《第一財經日報》記者曾經作出查詢,但惠生國際並不回應。

第四: 惠生國際以公允值減銷售成本入帳,條數完全唔知點查。生物資產水份極高,
賺錢、蝕錢基本上可以随便亂噏,贏、輸随佢定義。而佢是否賺錢,外人真係唔知。
賺錢唔派股息,十分可疑。不回應記者查詢,顯然對自己條數心虛。

第五: 股市反映其真實價值,惠生股價下跌,正是要去除其中水份,反映其真正價值。

第六: 惠生國際自己講緊做十億生意,如此細眉細眼,肯定沒有大行入貨,
唔通中國社保基金或者淡馬錫會睇中呢隻野?如果股價控制在散戶手上,股價唔跌至奇。

最後本人十分相信博士,亦相信惠生國際股價,一定可以返回兩蚊。
博士能夠打開口牌,實在藝高人膽大。
作者: LG13680    時間: 2014-6-4 18:33
返回兩蚊都係平手蝕少少息和手續費.  希望早點上返上去蝕少少走貨算數.
作者: 101    時間: 2014-6-5 04:28
Patrick97 發表於 2014-6-4 17:15
以下純粹公開討論!並無對任何人士不敬。
歸納網上其他人士對惠生國際的「另類」意見,可以得出以下六點:
...

我各得你分識得好有道理,但用上孤寒會計師行.

博士班智囊團冇理由睇唔出,

又吾系牛頭角順嫂炒股價,

不過都多謝你講出正常說話.

吾吹果幾果刷鞋仔
作者: Patrick97    時間: 2014-6-5 10:22
以上分析,純粹歸納別人的意見,一切言論與本人無關,
本人並不持任何立場!
我貼出來分享,只當是笑話一側看待。
但其中開了某報社名字,甚感不安,所以有必要寫明出處:
http://www.yicai.com/news/2014/02/3479891.html
作者: Yoma    時間: 2014-6-5 21:12
Patrick97 發表於 2014-6-5 10:22
以上分析,純粹歸納別人的意見,一切言論與本人無關,
本人並不持任何立場!
我貼出來分享,只當是笑話一側 ...

這只股普通人很難看得通。
其實很多行業,如果真的賺錢、真的有潛質,個人認為沒上市的必要。你公司能賺錢,要大幅拓展業務,如果實賺,你怎樣也借過來吧。如果風險很大,你才上市集資吧。

我認識幾家公司(十分熟悉他們業務),由一家普遍公司,再上市。大股票變了助他搞上市的公司。而原來幾個舊股東變了第二三股東每個cap了幾億。上市5年後,市値由20多億變回2、3億,這個我認為是該公司實際的市値。

上市他們可以cap水,又可以過下做上市公司主席、董事的癮,十分爽。
股場太多老千。
作者: Alexng    時間: 2014-6-5 21:54
博士叫得溝貨應該有原因既,相信博士睇到一D唔係普通可以睇到既地方,肯定博士唔會亂叫人溝貨啦,都係一句,怕就止蝕離場啊!
作者: henry    時間: 2014-6-5 22:43
Alexng 發表於 2014-6-5 21:54
博士叫得溝貨應該有原因既,相信博士睇到一D唔係普通可以睇到既地方,肯定博士唔會亂叫人溝貨啦,都係一句 ...

講黎講去呢句,就咪x講啊!垃圾徒弟!
作者: Alexng    時間: 2014-6-6 06:49
henry 發表於 2014-6-5 22:43
講黎講去呢句,就咪x講啊!垃圾徒弟!

本人對你遭遇深表同情,向你及你家人致意深切慰問,願你一路好走祝你生活愉快!!
作者: GoingUp168    時間: 2014-6-6 08:06
其實只要俾D時間,隻股一定上得返招股價;實在毋須太擔心;每股賺4毫港㢢;正常5倍PE都2元;現只待市場自我修正真實價值姐
作者: GoingUp168    時間: 2014-6-6 08:13
如果明年業績增長一成,派息比率有5成,每股會派2毫子息,年收十幾厘息,股價又升,現價正是人棄我取之時
作者: GoingUp168    時間: 2014-6-6 08:20
我們只需跟足郭博士的指示,現價買入溝淡,待股價回升至招股價,就可賺價賺息,財息兼收了。一二年都唔等得,冇資格投資了
作者: GoingUp168    時間: 2014-6-6 08:28
郭博士明示財路給我們,我們斗零冇俾,一二年後就賺錢,除了講聲多謝多謝多謝,丨E隻股賺到錢,我都捐D去慈善機構,冇他,冇郭博士的貼士,我自己唔會入貨
作者: 江上月    時間: 2014-6-6 12:31
TO: HENRY

你又响度玩GT6上身,連人哋有講嘢嘅自由都發爛渣,過分啲喎!呢隻猪仔公司如果宣佈話培植優質英國種有機猪,舢舨都會變炮艇呀!

作者: alexwong    時間: 2014-6-6 14:43
宣佈話培植英國猪,可能冇人信,也許會有反效果!但如果惠生國際放料巴非特入股,也許會有比較正面的效果。
作者: Peter    時間: 2014-6-6 15:56
發爛渣好似都係講嘢嘅自由的一部分喎。長毛、毓民常常在立法會發爛渣喎。
只有大陸開會,先會大家一齊鼓掌讚成。
作者: jasonhope921    時間: 2014-6-8 19:18
1340已經可以買入第一注
作者: Alexng    時間: 2014-6-8 21:22
jasonhope921 發表於 2014-6-8 19:18

朋友有咩高見呢?
作者: 明鏡亦非台    時間: 2014-6-8 22:22
江上月 發表於 2014-6-6 12:31
TO: HENRY

你又响度玩GT6上身,連人哋有講嘢嘅自由都發爛渣,過分啲喎!呢隻猪仔公司如果宣佈話培植優 ...

GT6 上身 LOL 笑左
作者: Yoma    時間: 2014-6-9 22:51
jasonhope921 發表於 2014-6-8 19:18

真的?可以入嗎?
不過買宰殺業股業,跟殺業是否有關連?

如果有,咪講話升一倍。俾錢我都唔敢要。我情願窮一點也不幹宰殺業。
作者: YingWu    時間: 2014-6-10 01:20
作者: Yoma    時間: 2014-6-10 08:59
GT6 發表於 2014-6-10 01:57
第一,你是否素食者?如果不是,你即使不買這隻股票,你平時吃肉都是間接支持屠宰業.
第二,試想像明天全 ...

師兄你說的問題我也有思考
1)不過持素(不管長期或者短期),如果發心正確,的確有助慈悲心的增長。而且對自身身體也有益處,我認為籍得推廣。
2)不過你指出第二點,很多推廣素食人事,未必同意。因為養大一隻牛、一頭豬,要花上數百倍更多五榖類食物。亦即是說,宰畜業大量繁殖牲畜,所需食料需要更多。令糧食更缺乏。
3)大自然規律也是離不開因緣法。但是必須注意大量繁殖牲畜(很多時用極惡劣居住環境養活牠們也很不人道)其實是反自然規律,為的是滿足口腹或者賺更多錢。
4)不少佛教國家,他們不會指責屠宰業,不過他們認為是一種卑劣的工作。當然吃肉沒有罪、屠宰業也就是結下殺業。這也是各人前世今生結的業和緣。

反而我問題是:
參與集資擴充屠宰公司,是否算直接參與殺業?造成殺因?
(這裏不是去評論善惡對錯,而是去討論業。)
作者: YingWu    時間: 2014-6-10 10:13
作者: alexwush    時間: 2014-6-10 11:33
YingWu 發表於 2014-6-10 10:13
首先本人食素已有四年,自覺食素對身體健康。
不過希望大家想想,這隻股票是用來集資擴充業務!
即使大家不 ...

咁你可否推介一d素食股,廟宇股等大家既做善事又賺錢呢?
作者: CarmenNg    時間: 2014-6-10 12:08
YingWu 發表於 2014-6-10 10:13
首先本人食素已有四年,自覺食素對身體健康。
不過希望大家想想,這隻股票是用來集資擴充業務!
即使大家不 ...

同意.所以這隻股我沒有買.因為買股票時我會考慮到其業務性質.合意的才買.
作者: Alexng    時間: 2014-6-10 17:05
點解買賣股票都要搞到咁鬼複雜架?邊諗到食素和買賣股票都可以關連到啊,太多顧慮的話好難買股票喎,每樣野都可以間接關連到啊!
作者: Yoma    時間: 2014-6-10 18:26
alexwush 發表於 2014-6-10 11:33
咁你可否推介一d素食股,廟宇股等大家既做善事又賺錢呢?

好正。如果有素食股、善事股大家應該支持一下。

友人話:咁。。。又係去馬會@@
作者: Yoma    時間: 2014-6-10 18:44
GT6 發表於 2014-6-10 15:45
如果去討論業, 基本上人類每項經濟活動都充滿"業", 以你自己為例, 每日都作唔少"業"

(1) 你每日乘巴士返 ...

所以我們討論範圍是:
1)某些公司或工作比較乎合大自然法則。
2)是否過度、乃至無道了。
3)而這種過度、無道,是否因為如虛空一樣的「貪念」駒使。
4)我個人也會提倡吃素,但從不反對肉食。不過會反對濫殺食肉,殺的比實際需要的多得多了。這樣既不環保,對自己內心也得不到什麼益處吧。
5)屠宰公司擴充集資,我們直接參與,是否等於自己從事屠宰業?當然你們可以說「你不買也有人買這公司股票之類的討論。」

其實,從很根本開始,我們自己或許應該問問自己一個行為(業)的發心和動機,是什麼?
為什麼想買這隻股票?有什麼好的發心?好的動機?
師兄們你們買的時候是有什麼發心或動機?可否分享一下?

(小弟是位已退休人士,比較無聊。如果太浪漫你們寶貴時間,也可暫且不討論。)

作者: Yoma    時間: 2014-6-10 18:48
Alexng 發表於 2014-6-10 17:05
點解買賣股票都要搞到咁鬼複雜架?邊諗到食素和買賣股票都可以關連到啊,太多顧慮的話好難買股票喎,每樣野 ...

其實我地成日會幻想好簡單賺好多錢。

大部分情況:
結果只會不會好簡單就蝕了好多錢。
又或者好唔簡單先賺得果小小錢。

不過茶餘飯後,大家討論一下,互相尊重不失和氣,和氣生財!
作者: 101    時間: 2014-6-10 22:00
依樣野涉及一d宇宙女面的秘密
作者: hklam007    時間: 2014-6-10 23:07
什麼秘密?

作者: alexwong    時間: 2014-6-11 00:30
一講到因果業報,心中總是毛毛的,我讀書讀得少,最怕聽到《業報》這些東西。
作者: jasonhope921    時間: 2014-6-11 13:50
Alexng 發表於 2014-6-8 21:22
朋友有咩高見呢?

沒有高見,只是認為合時機  

謝謝~

作者: jasonhope921    時間: 2014-6-11 14:04
Yoma 發表於 2014-6-9 22:51
真的?可以入嗎?
不過買宰殺業股業,跟殺業是否有關連?

本人95%都不吃肉,只會和朋友家人食飯時才會食一至兩舊肉
也因為覺得殺動物太殘忍,食都食得唔安落.

但你不買這股票他一樣會升,因為這是市場行為,
你不賺這些錢只是俾其他人賺了.
你可以把這樣些賺回來的錢全數用去助養動物.

作者: Ming5812    時間: 2014-6-13 16:06
收市1.54
作者: ellery    時間: 2014-6-13 16:33
Ming5812 發表於 2014-6-13 16:06
收市1.54

好消息,謝謝通知
作者: 佳佳    時間: 2014-6-13 16:43
好消息................!
作者: fung    時間: 2014-6-13 16:54
要行,始終會行,加油!

作者: fung    時間: 2014-6-13 16:57
3蚊不是夢,內地豬肉忦格回升

作者: franciskmli    時間: 2014-6-14 21:40
chantaipang 發表於 2014-6-13 22:07
小弟知道很多人有心學推拿按摩.

但礙於去屯門太遠的關係.

謝資料

作者: Hanford    時間: 2014-6-15 11:25
如果博士叫你溝貨,溝到1.5,你有信心溝到1.45.現已有錢賺
作者: tom8812002h    時間: 2014-6-15 16:19
Hanford 發表於 2014-6-15 11:25
如果博士叫你溝貨,溝到1.5,你有信心溝到1.45.現已有錢賺

有信心溝到1.45

都要有錢至得,不是人人輕易做到!
作者: 江上月    時間: 2014-6-16 15:53
小弟聽指示把 1340 猪仔股溝貨到$1.50元,而家走貨都有錢落袋,唔使再瞓響隻猪仔艇度浮吓浮吓,真係信者得救。

作者: 江上月    時間: 2014-6-16 15:56
TO: 佳佳

緊係好消息啦!如果照郭某人指示,溝貨到$1.50元,而家走貨已經係財息兼收,啖啖定,有錢剩!

作者: Peter    時間: 2014-6-16 16:13
江上月 發表於 2014-6-16 15:56
TO: 佳佳

緊係好消息啦!如果照郭某人指示,溝貨到$1.50元,而家走貨已經係財息兼收,啖啖定,有錢剩!

你可唔可以借啲錢俾我溝一溝?
作者: 101    時間: 2014-6-17 02:22
江上月 發表於 2014-6-16 15:53
小弟聽指示把 1340 猪仔股溝貨到$1.50元,而家走貨都有錢落袋,唔使再瞓響隻猪仔艇度浮吓浮吓,真係信者得 ...

老板叫你地做長線投資呀,吾系叫你WIN小小就走貨.

口麥有息派咩?等多两叁年啦,發夢就有派息
作者: 江上月    時間: 2014-6-17 09:56
TO: PETER

人地講過投資股票只可動用資產的十分之一金額噃,點解會無錢溝呢?

作者: Peter    時間: 2014-6-18 09:40
江上月 發表於 2014-6-17 09:56
TO: PETER

人地講過投資股票只可動用資產的十分之一金額噃,點解會無錢溝呢?

用十分之一?不如用千分之一啦!
廢話少說,江湖救急!快啲借錢。
作者: ron118    時間: 2014-6-19 22:42
轉貼自《勝算在握》申銀萬國研究(香港)首席分析師:陳鳳珠 推薦安賢園中國及惠生國際

惠生國際(01340):內地通脹壓力回升,其中因豬肉價格上漲,而為了穩定價格,發改委於
今年3月啟動首批中央儲備凍豬肉收儲,當時令豬肉價格跌幅有所紓緩,發改委曾表示或會啟動第
二批凍豬肉收儲,一旦進行將有利豬肉價格走勢。惠生國際今年上市以來,股價一直受到豬肉價格
下跌拖累,目前已見低位回升,集團主要養殖、屠宰生豬及銷售肉品,近期不斷興建新養殖場,其
中湖南省的一個養殖場去年11月已投入試運,另外有三個新養殖場正在興建,有助加大上游生豬
業務佔比,料可穩定供應;同時國家政策鼓勵新建規模化養豬場,並提供補貼,相信惠生國際將可
受國策支持。另外,集團的豬肉加工設備及冷藏設備等料於今年投入試運,將可擴大下游產品範圍
,令產品種類更多元化。

18/06/2014 09:05
作者: alexwong    時間: 2014-6-20 09:12
堅唔堅?

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5