天羅地網

標題: 博士好豪氣、夠曬義氣!真是個大長者!邊個1396怕輸 [打印本頁]

作者: Yoma    時間: 2014-7-17 23:38
標題: 博士好豪氣、夠曬義氣!真是個大長者!邊個1396怕輸

[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]

博士好豪氣、夠曬義氣!真是個大長者!邊個1396怕輸,博士再三承諾以HKD 2.50收貨,(按收市前HKD 2.39俾多0.11你)有效期三天,必須注意。怕就去登記。不過錯過機會,之後勁插,你就咪嘈吱吱。

停市最壞打算:total loss !
不過博士包底唔洗驚!
詳細睇17.7.2014好人好事個集未段,博士再三強調。
作者: Alexng    時間: 2014-7-17 23:41
博士好野!!今次得唔少掌聲!!
作者: Yoma    時間: 2014-7-17 23:49
Alexng 發表於 2014-7-17 23:41
博士好野!!今次得唔少掌聲!!

我覺得博士當大家仔咁教,不論你認不認同他。作為個70歲長者,好好啦。

就憑博士咁有悲心,我total loss都撐,繼續持有!我好小貨啫,十萬股(不過我2.85入架)。贏一齊蠃。輸要老人家負責,唔好外掛!

心意已經足夠,多謝博士先!欠你一個情!

作者: Alexng    時間: 2014-7-17 23:56
Yoma 發表於 2014-7-17 23:49
我覺得博士當大家仔咁教,不論你認不認同他。作為個70歲長者,好好啦。

就憑博士咁有悲心,我total loss ...

就係囉,人家一個老人家都未驚,其他網友就日日嘈嘈閉,攪到我日日浪費時間要睇他們寫怨氣,以為有什麼新資訊,影響人家吸收新智識嘛!
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 00:00
Alexng 發表於 2014-7-17 23:56
就係囉,人家一個老人家都未驚,其他網友就日日嘈嘈閉,攪到我日日浪費時間要睇他們寫怨氣,以為有什麼新 ...

咁,你見過邊個仔冇嘈個老豆架。我又覺得冇所謂嘅。

不過1396網友們,要走快走啦。
不過聽說明日復牌。。。
作者: Alexng    時間: 2014-7-18 00:03
Yoma 發表於 2014-7-18 00:00
咁,你見過邊個仔冇嘈個老豆架。我又覺得冇所謂嘅。

不過1396網友們,要走快走啦。

唔係理所當然囉,你估博士真係佢地老豆咩!儍瓜!
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 00:10
Alexng 發表於 2014-7-18 00:03
唔係理所當然囉,你估博士真係佢地老豆咩!儍瓜!

不過有問題。。如果聽日插去2蚊,咁我再買10萬股,然後將原先個十萬股俾博士。咁佢咪硬食?!

啲博士支持者唔會咁衰呀!
作者: Alexng    時間: 2014-7-18 00:13
Yoma 發表於 2014-7-18 00:10
不過有問題。。如果聽日插去2蚊,咁我再買10萬股,然後將原先個十萬股俾博士。咁佢咪硬食?!

啲博士支 ...

你想知,你可以試下咁做囉,又睇下會點!呵呵..........
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 00:17
Alexng 發表於 2014-7-18 00:13
你想知,你可以試下咁做囉,又睇下會點!呵呵..........

我唔會試,更冇興趣拿別着數,特別年長過我嘅人。

不過佢點知先大家有冇出古惑?如果最後全部唔認數都唔可以卖俾佢,咁又幾高招喎。

不過我已經當total loss咗,繼續食花生。

作者: Alexng    時間: 2014-7-18 00:19
Yoma 發表於 2014-7-18 00:17
我唔會試,更冇興趣拿別着數,特別年長過我嘅人。

不過佢點知先大家有冇出古惑?如果最後全部唔認數都唔 ...

有時間和交易紀錄嘛。
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 00:23
Alexng 發表於 2014-7-18 00:19
有時間和交易紀錄嘛。

咁出示部分交易纪録啫。例如我叫人地幫我補菲,我又派返俾博士。咁我咪赚咗佢!

所以应该唔成事。不过都心领啦。

Alex 兄入咗几多股?
作者: Alexng    時間: 2014-7-18 06:41
我入左少少玩下咁啦^^
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 09:39
我想問方太幾號電話?
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 09:46
怎樣將在銀行的股票賣給郭博士?
作者: ppeter12345    時間: 2014-7-18 09:58
支持,支持
中围夢就是到美国買楼
作者: streetjack    時間: 2014-7-18 10:06
GoingUp168 發表於 2014-7-18 09:46
怎樣將在銀行的股票賣給郭博士?

一係你自己開個主題問啦,逐個逐個POST插入黎,好似唔係咁好喎!

作者: franciskmli    時間: 2014-7-18 10:20
幾好咁喎.  不過呢隻我買得太少,  唔好意思麻煩方太.  如果豬肉股都收就啱KEY啲.   ^_^
作者: Raymondcheng    時間: 2014-7-18 10:25
博士
將軍頭上能跑馬
宰相肚裏可撐船
諸葛一生唯謹慎
呂端大事不糊塗
作者: Cheungyukfan    時間: 2014-7-18 12:00
我也跟郭博士買了1396於2.57入了 20000 股。我又沒有方太電話(萬福珠寶),我如何登記?請幫幫我:
作者: Cheungyukfan    時間: 2014-7-18 12:02
我也跟郭博士買了1396於2.57入了 20000 股。我又沒有方太電話(萬福珠寶),我如何登記?請幫幫我:
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 12:28
Cheungyukfan 發表於 2014-7-18 12:02
我也跟郭博士買了1396於2.57入了 20000 股。我又沒有方太電話(萬福珠寶),我如何登記?請幫幫我: ...

Mrs. Fong Tel: 2367 2630. You can call her at 2:00 pm.
因方太下午才在萬福珠寶.上午無人的.

作者: wai_1430    時間: 2014-7-18 12:45
其實隻股今日已復牌, 博士昨天的承諾是否基於隻股票仍然停牌下先成立呢? 再者跌咁多先叫博士接貨會否有點輸打贏要?
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 13:02
wai_1430 發表於 2014-7-18 12:45
其實隻股今日已復牌, 博士昨天的承諾是否基於隻股票仍然停牌下先成立呢? 再者跌咁多先叫博士接貨會否有點輸 ...

其實有問題,因為如果我另外開倉買,呢到又轉俾博士。咁老人家咪硬俾差價明益我?

所以我認為個deal唔成立!
冇機會俾博士收貨,不過博士已經好有悲心,心領。
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 13:08
Yoma 發表於 2014-7-18 13:02
其實有問題,因為如果我另外開倉買,呢到又轉俾博士。咁老人家咪硬俾差價明益我?

所以我認為個deal唔成 ...

博士在網上說是願收網友在停牌前所買的1396,不是之後.停牌前收市價是2.39.
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 13:21
CarmenNg 發表於 2014-7-18 13:08
博士在網上說是願收網友在停牌前所買的1396,不是之後.停牌前收市價是2.39. ...

有問題架!
我將我之前買個啲以2.5 或2.39賣俾博士,然後自己今日再買。咁博士咪硬食?

所以我認為個deal博士唔會受。如果唔係「咁我貨又有、錢又收!」
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 13:27
Yoma 發表於 2014-7-18 13:21
有問題架!
我將我之前買個啲以2.5 或2.39賣俾博士,然後自己今日再買。咁博士咪硬食?

若你有聽博士昨天答客問節目,他講明1396背後有雄厚實力支持,他睇的是長線,不是短線.
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 13:36
CarmenNg 發表於 2014-7-18 13:27
若你有聽博士昨天答客問節目,他講明1396背後有雄厚實力支持,他睇的是長線,不是短線. ...

依家打貪打成咁。分分鐘連曾x紅、...都被拉。。。點樣財雄勢大先?。。。我個人有保留。

我依家能夠做就係當total loss!
如果博士咁都肯收,真係好慈悲。

不過我絕對唔會派俾博士咁做,亦唔見意人地賣俾博士之後又咁cheap買翻咁冇品。賣咗以後就咪買。
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 14:01
Yoma 發表於 2014-7-18 13:36
依家打貪打成咁。分分鐘連曾x紅、...都被拉。。。點樣財雄勢大先?。。。我個人有保留。

我依家能夠做就 ...

財雄勢大是指中央(即國家),不是講人. 信不信由你.

另外,我之前所持有的,不會買給博士,今早還買多少少添.
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 14:11
CarmenNg 發表於 2014-7-18 14:01
財雄勢大是指中央(即國家),不是講人. 信不信由你.

另外,我之前所持有的,不會買給博士,今早還買多少少添 ...

中央唔係又人组成架咩。中国制度不健全、有法不依、又或者啲法严到人人堕法网。又唔係欧洲各国,真係可以一个信字就ok?

我遇咗total loss,不过其他网友呢?

咁师兄你作为博士嘅支持者,冇派返俾博士真係好好。

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5