天羅地網

標題: 請問方太幾號電話?如何將在銀行的股票賣給郭博士 [打印本頁]

作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 10:11
標題: 請問方太幾號電話?如何將在銀行的股票賣給郭博士
請師兄提供資料,謝謝

作者: Yoma    時間: 2014-7-18 10:18
如何將在銀行的1396股票賣給郭博士???
作者: Alexng    時間: 2014-7-18 10:25
查電話公司啦!
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 12:30

Mrs. Fong Tel: 2367 2630. You can call her at 2:00 pm.
因方太下午才在萬福珠寶.上午無人的.

作者: Yoma    時間: 2014-7-18 13:04
CarmenNg 發表於 2014-7-18 12:30
Mrs. Fong Tel: 2367 2630. You can call her at 2:00 pm.

開咗市,仲可以成立?咪係呀化!
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 13:18
GT6 發表於 2014-7-18 13:10
1396巳經復牌, 巳經唔係TOTAL LOSS, 理論上大家不應該叫博士買番轉頭. 如果大家堅持要咁做, 小心會有反彈.  ...

點會total loss吖。淨係用28萬去睇博士啲豪情壯語都藉!
雖然冇機會睇博士真金帛銀科水俾going師兄,因為我覺得個deal唔成立,昨晚未開市已經分析過。
昨晚有網友話博士收到風會報牌,如果係咁博士真係醒。

繼續食花生,1396係花生股。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 13:28
謝謝提供聯絡方法,另外想師兄們講清楚博士說2元5角回購股票,我們不賣的理據讓我參考;另外又有什麼反彈可否加以說明;十分謝謝
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 13:30
郭博士話復牌怕跌,可用2個半賣給他的
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 13:37
我只想拿回些血汗錢,減少損失姐,不過如果有錯,請師兄們點醒我
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 13:44
E隻3個半入了一萬股
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-18 13:53
GoingUp168 發表於 2014-7-18 13:28
謝謝提供聯絡方法,另外想師兄們講清楚博士說2元5角回購股票,我們不賣的理據讓我參考;另外又有什麼反彈可 ...

我第一次買股票就是買1396. 因它是在內地做物流生意;而博士在節目中曾說共產國家,不會真的讓私人公司做物流,因恐有人私運軍火.所以物流業務一定有中央在後循.(只供參考,信不信由你.)

巴菲特買股票是買其本身業務,因業務有前境,股價便不用擔心. 1340博士也有推介,因不喜歡其業務,所以價錢在5月9日曾趺至1.19也沒有入.

博士也曾教道大家每日念祝福文,及設置小錢箱做善事.目的是助大家修福.

常常埋怨只會削弱自己的福.和氣生財,有一定道理.
作者: alexwush    時間: 2014-7-18 14:06
CarmenNg 發表於 2014-7-18 13:53
我第一次買股票就是買1396. 因它是在內地做物流生意;而博士在節目中曾說共產國家,不會真的讓私人公司做物 ...

Gt6用幾個身份打飛機,唔駛你佢
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 14:21
GoingUp168 發表於 2014-7-18 13:44
E隻3個半入了一萬股

比我2.85仲贵
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 15:30
各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收購,但如果1396復牌可在交易所交易,則此Offer會自動取消;因為1396今日已經復牌;所以這Offer不存在了
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 15:50
GoingUp168 發表於 2014-7-18 15:30
各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收 ...

我都估到!
作者: 江上月    時間: 2014-7-18 16:10
TO: YOMA

人哋話明係在停牌期間三天內接你貨, 而家復咗牌即係大家都無得賭, 郭某人如果真係算到第二日會復牌至開盤, 都算有啲時空識屎忽撞棍嘅運噃, 兩招就博到掌聲同名聲.

作者: Yoma    時間: 2014-7-18 16:31
江上月 發表於 2014-7-18 16:10
TO: YOMA

人哋話明係在停牌期間三天內接你貨, 而家復咗牌即係大家都無得賭, 郭某人如果真係算到第二日會 ...

一半半啦。如果下週三先服牌,等有幾個承受唔到嘅師兄都可以出貨俾博士。咁就更顯博士大度,雖然依家都好大度。依家晚上講完,晚上1396又話服牌,咁個deal又成立唔到,對博士彰顯仁義小咗個機會。

都係果句:博士都講「欠你架、實賺架?冇錢承受唔到學乜野人玩?!」「輸曬有乜所謂,本金都係多賺出黎嘅。」「呢邊蝕果邊賺返,冇問題!」

我就係:睇漏咗個公司網站。真係好流。好在小注。如果買成百萬股就。。。我唔係你地1.9-2.0買,成2.85買。因為我都買睇佢升去20蚊。所以2.85同2.0冇分別。不過睇完佢個公司網個站人感覺間公司好老千feel。依家冇任何理據實卜去溝貨。過幾天又插三成,你又溝?

關鍵都唔知有幾多街貨,又幾多個莊家玩野。師兄們有資料,大家分享、研究下。

作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 16:37
師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 16:38
GoingUp168 發表於 2014-7-18 16:37
師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容 ...

又唔係打荷包。只要冇立心不良。揾博士接冇問題。而且他提出的,雖說結果也冇件事。
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 16:39
GoingUp168 發表於 2014-7-18 16:37
師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容 ...

我都想有人去搵博士接貨,令佢更偉大。博士豪情開出個deal,你都豪情放出件貨。

咁升上20蚊都得架。你依家益唔到老博士接添。咁佢又買少一萬股賺小廿萬。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-18 17:44
謝謝GT6師兄指教,請問師兄是否修行佛法的人?
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 18:35
GoingUp168 發表於 2014-7-18 17:44

個人議見:「如果博士叫你捨己為人、粉身碎骨去行善去救人,你可以聽、應該聽。
不過如果博士跟你說買什麼好好,即使你已經賺了幾轉,最好以後還是不再聽。」

一切在於你發了什麼心想去做什麼。別再滋長自己的貪心、不勞而獲的心。所以每次投資輸了我也提醒自己,自己又想不勞而獲了。
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 18:36
GoingUp168 發表於 2014-7-18 17:44

個人議見:「如果博士叫你捨己為人、粉身碎骨去行善去救人,你可以聽、應該聽。
不過如果博士跟你說買什麼好好,即使你已經賺了幾轉,最好以後還是不再聽。」

一切在於你發了什麼心想去做什麼。別再滋長自己的貪心、不勞而獲的心。所以每次投資輸了我也提醒自己,自己又想不勞而獲了。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-18 22:43
Yoma 發表於 2014-7-18 18:36
不過如果博士跟你說買什 ...

C兄做什麼也要有知識,什麼也不識失敗的機會率必然高!
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 22:49
tom8812002h 發表於 2014-7-18 22:43
C兄做什麼也要有知識,什麼也不識失敗的機會率必然高!

1396都算研究過佢財務報表、同派息,大部分可以接觸的數據。不過好多時計唔到太多嘅。因為好多嘢可以係假、係個局。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-18 23:05
Yoma 發表於 2014-7-18 22:49
1396都算研究過佢財務報表、同派息,大部分可以接觸的數據。不過好多時計唔到太多嘅。因為好多嘢可以係假 ...

這些很正統方法,還有很多其他方法。
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 23:11
tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:05
這些很正統方法,還有很多其他方法。

博士介紹我又相信,自己又分析過。能做也做了。只怪自己不聽博士用5萬元。哈哈。

師兄知道什麼騙人技倆,也多分享。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-18 23:32
Yoma 發表於 2014-7-18 23:11
博士介紹我又相信,自己又分析過。能做也做了。只怪自己不聽博士用5萬元。哈哈。

師兄知道什麼騙人技倆 ...

師兄其實差不多,只有局內人知怎麼樣騙人,多數股票都是騙人的,只是外國高明些,中國比较狼死宇否!
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 23:48
tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:32
師兄其實差不多,只有局內人知怎麼樣騙人,多數股票都是騙人的,只是外國高明些,中國比较狼死宇否! ...

師兄呢句救好多人:多數股票都是騙人的,只是外國高明些,中國比较狼死與否
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 23:50
tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:32
師兄其實差不多,只有局內人知怎麼樣騙人,多數股票都是騙人的,只是外國高明些,中國比较狼死宇否! ...

師兄肯定有聽好人好事。不過唔聽都得啦,你已經係!

作者: tom8812002h    時間: 2014-7-18 23:52
Yoma 發表於 2014-7-18 23:50
師兄肯定有聽好人好事。不過唔聽都得啦,你已經係!

(你已經係!)唔明?
作者: Yoma    時間: 2014-7-18 23:57
tom8812002h 發表於 2014-7-18 23:52
(你已經係!)唔明?

你已經係個好人,又做咗件好事。咁咪好人好事囉。

聽好人好事就係想將份精神傳開去啫。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-19 00:18
Yoma 發表於 2014-7-18 23:57
你已經係個好人,又做咗件好事。咁咪好人好事囉。

聽好人好事就係想將份精神傳開去啫。 ...

我資質低讀書少,聽好人好事都總結不到聽了什麼?現在很少買二三線股,看恒指份股比较正統,有勢可根,騙人也不像中國股票狼死。
作者: Yoma    時間: 2014-7-19 00:52
tom8812002h 發表於 2014-7-19 00:18
我資質低讀書少,聽好人好事都總結不到聽了什麼?現在很少買二三線股,看恒指份股比较正統,有勢可根,騙 ...

「資質低讀書少?」唔僕似囉,你謙虛啫。
人有時一時貪念,以為可以8蚊買中騰訊,其實已經有一百隻騰訊死咗先跑出一隻。歷史又再重複。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-19 01:03
Yoma 發表於 2014-7-19 00:52
「資質低讀書少?」唔僕似囉,你謙虛啫。
人有時一時貪念,以為可以8蚊買中騰訊,其實已經有一百隻騰訊死 ...

總結經驗恒指成份股、騰訊、匯豐控股、中國人壽,香港交易所只是不同時其,不同的行騙工具!
作者: Yoma    時間: 2014-7-19 01:26
tom8812002h 發表於 2014-7-19 01:03
總結經驗恒指成份股、騰訊、匯豐控股、中國人壽,香港交易所只是不同時其,不同的行騙工具! ...

有時果啲管理層又配合莊家做市,當然仲有media配合,依家仲有網絡添。

總之能夠享股票賺錢真係好叻叻。

不過點賺都唔及投資物業好賺,差太遠。物業或者可以翻身,股票隨時total loss!
作者: 101    時間: 2014-7-19 04:47
GoingUp168 發表於 2014-7-18 15:30
各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收 ...

又係鳩UP—晚:你地古郭老板知唔知會復牌
作者: Yoma    時間: 2014-7-19 12:07
101 發表於 2014-7-19 04:47
又係鳩UP—晚:你地古郭老板知唔知會復牌

GT 哥就話應該唔知囉。
大家買完吹下水,賺蝕控制唔到。
作者: Yoma    時間: 2014-7-19 18:58
GT6 發表於 2014-7-19 13:03
唔知呱,如果知道不如正接講:「各位網友唔駛慌,我收到風好快會復牌」,駛乜又收購又點點點,抽多次水咁 ...

我地講冇力,你講先夠力。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 11:09
各位師兄請教1396又停牌,郭博士的收購Offer會不會恢復生效,謝謝
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 12:51
alpha7 發表於 2014-7-21 12:41
事不宜遲,你快啲打去問方太!

平常心,別懷希望。就算再收也不會多過1.60,而且上次唔走,今次唔會收。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 13:24
個人希望郭博士可以再出手向網友收購股份及維持收購價
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 13:32
GoingUp168 發表於 2014-7-21 13:24

我也希望你个人希望成真。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 14:08
以郭博士時空識的功力,點會令我地成班追隨者書咁慘!個人認為郭博士在投資上的功夫認真麻麻。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 14:09
我地自己揀三隻股票買都唔會書咁多。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 14:12
懇請郭博士以後不要再在綱上提供投資建議給網友,以免誤人誤己
作者: 江上月    時間: 2014-7-21 14:27
番屋企同你亞媽講啦!

作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 14:33
GoingUp168 發表於 2014-7-21 14:08
以郭博士時空識的功力,點會令我地成班追隨者書咁慘!個人認為郭博士在投資上的功夫認真麻麻。 ...

你個人不代表全部.
作者: streetjack    時間: 2014-7-21 14:34
GoingUp168 發表於 2014-7-21 14:09
我地自己揀三隻股票買都唔會書咁多。

你呢D人又係好笑,俾你就買,用個腦分析下,究竟個投資適唔適合你自己。
你自己揀三隻唔會輸咁多就唔好跟人貼士買,而家停左牌又係度發茅,真係笑大人個口。

作者: streetjack    時間: 2014-7-21 14:35
GoingUp168 發表於 2014-7-21 14:12
懇請郭博士以後不要再在綱上提供投資建議給網友,以免誤人誤己

人地提供建議你可以唔聽架嘛,你自己無分析能力架?

作者: streetjack    時間: 2014-7-21 14:36
GoingUp168 發表於 2014-7-21 13:24

咪柒啦你,輸打贏要,老很土真係。

作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 14:37

I don't think so.
作者: streetjack    時間: 2014-7-21 14:42
CarmenNg 發表於 2014-7-21 14:37
I don't think so.

咪理佢啦,玩股票玩到佢都SHORT左,停牌又驚,跌又驚,呢D懵卵以為買股票一定淨係升。
佢D情緒智商都完全失控。

作者: Yoma    時間: 2014-7-21 15:53
streetjack 發表於 2014-7-21 14:42
咪理佢啦,玩股票玩到佢都SHORT左,停牌又驚,跌又驚,呢D懵卵以為買股票一定淨係升。
佢D情緒智商都完全 ...

Btw 大家都係上班途中偷偷買投股票嗎?

師兄你又咪咁勞氣,那位小兄弟輸得比較嚴重,抱怨下博士也很理解,他又沒開罵。所以你也不必勞氣罵他。

其實師兄你可考慮一下,分享一下你現在手持他50倍貨在這情況下還輕鬆自若,不慌不忙,令他情緒受到你的薰陶,不是更好嗎?
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 16:06
alpha7 發表於 2014-7-21 16:04
一直想問問,小姐你幾多歲?

80歲!哈哈.
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 16:09
alpha7 發表於 2014-7-21 16:04
一直想問問,小姐你幾多歲?

你又幾多歲呀?
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 16:25
alpha7 發表於 2014-7-21 16:20
我未過三十。不過你心地又好,講野又溫柔,年紀應該唔會好大啫。

咁又未必,心地好又言行又溫柔,正路是長者所為。當然有例外。
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 16:28
alpha7 發表於 2014-7-21 16:20
我未過三十。不過你心地又好,講野又溫柔,年紀應該唔會好大啫。

你錯了!年紀大的人也可以心地好及溫柔的. 年齡多少不是問題,最重要是有智慧. 讀多些書,增加智慧吧.
作者: streetjack    時間: 2014-7-21 16:40
Yoma 發表於 2014-7-21 15:53

師兄你又咪咁勞氣,那位小兄弟輸得比較嚴重,抱怨下博士也很理解 ...

入得埸就預左。抱怨只係弱者行為!
佢應該諗下點解自己唔買佢自己聲稱唔會輸咁多既果三隻股票。

作者: streetjack    時間: 2014-7-21 16:47
Yoma 發表於 2014-7-21 15:53

師兄你又咪咁勞氣,那位小兄弟輸得比較嚴重,抱怨下博士也很理解 ...

停左牌,你慌你忙可以解決件事咩?
停左牌你可以做D咩?
星期五復牌果位仁兄唔走?等到今日停左,又走出黎問可唔可以叫博士再出手?
你話好唔好笑?
學博士話齋,欠你架咩,又要俾貼士又要包生仔。

作者: Yoma    時間: 2014-7-21 16:59
streetjack 發表於 2014-7-21 16:47
停左牌,你慌你忙可以解決件事咩?
停左牌你可以做D咩?
星期五復牌果位仁兄唔走?等到今日停左,又走出黎 ...

師兄以你分析:
應該定個止蝕,還是繼續守,希望在明天?好讓大家參詳下。

本來我自己定了止蝕位,也跌出止蝕位了,年紀大來不及反應。

作者: streetjack    時間: 2014-7-21 17:08
Yoma 發表於 2014-7-21 16:59
師兄以你分析:
應該定個止蝕,還是繼續守,希望在明天?好讓大家參詳下。

復左牌成日你都不及反應,你練下平甩功同拍腳功先,我唔擔心你手上既貨,我擔心你身體健康多D!

作者: Yoma    時間: 2014-7-21 17:16
streetjack 發表於 2014-7-21 17:08
復左牌成日你都不及反應,你練下平甩功同拍腳功先,我唔擔心你手上既貨,我擔心你身體健康多D!
...

多謝師兄,現在有打太極。
果日就係出去打太極之後同啲師兄弟high tea所以沒時間搞。有時間又用咗離同大家吹水。

苦海無邊,原來師兄已經賣咗,丟低我地於大股海之中。
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 17:31
ron118 發表於 2014-7-21 17:27
贏輸係個人嘅事,沒理由要博士收貨!還有再停牌是禍是福都會未知,或者再復牌,1396會升穿兩蚊呢! ...

Yeah 直衝5蚊,因為收集散貨完畢!可以直衝!

我們都有個夢!
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 17:54
我首先認為郭博士的投資技巧比自己優秀,這是我聽他節目所得的感覺。所以他提供三隻股票我買了兩隻,另一1隻叫家人買了,佔自己身家三份之一。
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 17:58
投資為了賺錢,猶如學生考公開試為了拿好成績。如過投資時要預了全軍盡墨;是不是學生入考塲要預了拿零雞蛋
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 18:00
投資要預了全軍盡墨如果是所謂心法的話,這心法很低很低很低
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 18:18
係真唔係
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 18:39
另外我對佛學認識不深,我想請教各位師兄,郭博士推介幾隻股票給大家買,我跟住買了書了很多錢,在宇宙因果法則方面,又會有什麼反射力呢?謝謝。還是沒有反射力呢,如有人知道可否開示一下,真心多謝
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 18:41
因為如果郭博士沒有推介我自己是不會投資這三隻股票
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 18:54
GoingUp168 發表於 2014-7-21 18:41
因為如果郭博士沒有推介我自己是不會投資這三隻股票

你有沒有念祝福文及設小錢箱做善事?此舉未必使你賺錢,但可以修福.
但常常擔心及充滿負能量,就一定輸,及折自己的福.
信不信由你.

作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 18:59
謝謝勸善提示,會努力
作者: CarmenNg    時間: 2014-7-21 19:04
GoingUp168 發表於 2014-7-21 18:59
謝謝勸善提示,會努力

你若充滿正能量,好事自然來! 大家都想賺錢. 努力!
作者: streetjack    時間: 2014-7-21 20:07
Yoma 發表於 2014-7-21 17:16
多謝師兄,現在有打太極。
果日就係出去打太極之後同啲師兄弟high tea所以沒時間搞。有時間又用咗離同大 ...

你又邊隻眼見到我話放哂1396?唔該你唔好成日自己以為係就係啦。
作者: streetjack    時間: 2014-7-21 20:08
GoingUp168 發表於 2014-7-21 18:39
另外我對佛學認識不深,我想請教各位師兄,郭博士推介幾隻股票給大家買,我跟住買了書了很多錢,在宇宙因果 ...

輸?你放哂喇?

作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 20:20
師兄我真心佩服你,徒弟係咁,師父應該真係隱世高人。郭博士我決定轉軚撐你撐到底
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 21:20
ron118 發表於 2014-7-21 18:14
不如我同你收晒1396啲貨,等你唔洗叫救命。

師兄你真能發揮博士精神,佩服。

不過其實大家也別在意,我認為現在多好,討論多、留言多,看的人也多,不枉博士成立這個的心機。
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 21:28
GoingUp168 發表於 2014-7-21 20:20
師兄我真心佩服你,徒弟係咁,師父應該真係隱世高人。郭博士我決定轉軚撐你撐到底 ...

撐到底你就要預咗total loss。所以先不要下結論。有需要就定止蝕位。下一次有機會去到1元以下的,你能承受嗎?

有時候,你或許要這樣想:如果蝕錢令你增長智慧、蝕錢令你明白貪心就是貧窮的因緣,蝕錢令你更珍惜自己所擁有的,咁蝕錢就是對你最好的加持。
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 21:31
streetjack 發表於 2014-7-21 20:07
你又邊隻眼見到我話放哂1396?唔該你唔好成日自己以為係就係啦。

大師兄,我地跟你尾。你是1396天羅地網大戶我們必須留意追蹤下。

作者: GoingUp168    時間: 2014-7-21 21:34
知道了,成世人買六合彩,未試過中三獎,香港幾仟隻股票,total loss的不過三兩隻,咁樣都買中,唉!
作者: Yoma    時間: 2014-7-21 21:56
GoingUp168 發表於 2014-7-21 21:34
知道了,成世人買六合彩,未試過中三獎,香港幾仟隻股票,total loss的不過三兩隻,咁樣都買中,唉! ...

你還是專心努力工作吧。把錢儲好,買磚頭比買股票好。

股票只佔我所有資產很少。畢竟風險太高了。之前有師兄也指出過,連港交所、匯控也做過不同老千的媒體,一樣照跌到傻。所以想股票至富,並不踏實!

沒什麼一定賺,只有投資在自己技能上,然後努力工作才一定賺。「打工就一定賺!」

你都算係咁啦,有師兄肯收你啲貨,我聽都已經覺得好溫暖、人間有情啊!不過當然唔可以咁啦,我睇你重好後生,有宅男feel。唔好要人吃虧接你貨。你當蝕曬三萬幾蚊啦,咁樣以後會開心啲。

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5