天羅地網

標題: 想問一問,如果1396再復牌,買咗佢嘅網友有乜打算先? [打印本頁]

作者: Peter    時間: 2014-7-23 13:36
標題: 想問一問,如果1396再復牌,買咗佢嘅網友有乜打算先?
想問一問,如果1396再復牌,買咗佢嘅網友有乜打算先?
作者: GoingUp168    時間: 2014-7-23 13:40
跟博士賭一鋪,寧願Total Loss
作者: GraceLeung    時間: 2014-7-23 13:49
同意,如果Total  Loss,就算我無福,对冲一点業,
有Profit,就多做点善事。
作者: Yoma    時間: 2014-7-23 23:41
你買咗幾多股,?

其他師兄呢?
作者: Yoma    時間: 2014-7-23 23:44
GraceLeung 發表於 2014-7-23 13:49
同意,如果Total  Loss,就算我無福,对冲一点業,
有Profit,就多做点善事。

唔係應該total loss就多做善業去對冲

有profit就訓身去績善業

作者: CalvinKan2013    時間: 2014-7-24 00:38
復牌 24/07
http://www.hydoo.com.cn/upfile/635417536380127869.pdf
作者: winto    時間: 2014-7-24 01:57
I will still keep it
作者: TonyLeung    時間: 2014-7-24 09:18
郭博士會否趁低吸納,2.5他都敢買,現在1.38。
作者: AK117    時間: 2014-7-24 09:56
我剛剛知道1396復牌,我還未有空講上星期五1396成交的問題,佢就復牌!
作者: streetjack    時間: 2014-7-24 10:53
GT6 發表於 2014-7-24 01:06
復牌, 好過Total Loss少少, 可能會0.5 至 1.3 比D散戶玩吓波復, 靠估.

呵欠~
作者: streetjack    時間: 2014-7-24 12:45
GT6 發表於 2014-7-24 11:45
你呀, 買左一百萬1396, POST埋圖tim, 你幅中銀一百萬圖改得好幾好, 下次再吹大D, 網友會信你, 放心 ...

一睇你D POST就聞到浸酸味!
你又話我改圖,不如約你去萬福珠寶,我帶埋部NOTEBOOK,我LOGIN埋俾你老哥睇又點話,如果有網友想睇可以一齊黎睇!
我諗一定好多網友或者郭博士都想認識一下GT6呢位人兄!

唔黎正衰仔!

作者: CalvinKan2013    時間: 2014-7-24 13:08
Waste gas lar
GT6 will not dare to show up.

I would like to see him in person too.
作者: streetjack    時間: 2014-7-24 13:20
GT6 發表於 2014-7-24 11:51
你咁信博士, 加碼呀笨, 唔加正衰仔, 呵欠~

唔黎正衰仔!

作者: 郭輝    時間: 2014-7-24 13:46
streetjack 發表於 2014-7-24 12:45
一睇你D POST就聞到浸酸味!
你又話我改圖,不如約你去萬福珠寶,我帶埋部NOTEBOOK,我LOGIN埋俾你老哥睇 ...

Applause!!!
作者: 101    時間: 2014-7-24 15:34
AK117 發表於 2014-7-24 09:56
我剛剛知道1396復牌,我還未有空講上星期五1396成交的問題,佢就復牌!

C 兄 我 各 得 你 的 分 析 好 中 肯 . 等 你 分 報 告 書 ,

還 有 今 日 中 午 瑞 信 沽 得 好 很 勁, 次 唔 比 佢 升
作者: Yoma    時間: 2014-7-24 16:44
101 發表於 2014-7-24 15:34
C 兄 我 各 得 你 的 分 析 好 中 肯 . 等 你 分 報 告 書 ,

還 有 今 日 中 午 瑞 信 沽 得 好 很 勁,  ...

瑞信什麼料?
作者: streetjack    時間: 2014-7-24 16:57
GT6 發表於 2014-7-24 13:32
哥哥仔, 唔駛咁慶, 既然你話NOTEBOOK都攞埋出來, 我就信你!!!!
呢度太多打手, 太多假野, 請 ...

你縮呀?唔係嘛,乜原來你又係鍵盤戰士黎架咋?
我打多兩隻字話欏NOTEBOOK,你又信架喇?咁兒戲?

俾你現埸求證你又慄,唔係出黎見下人都怕醜丫嘛?定係鳩UP多過呼吸呀又?

作者: Ming5812    時間: 2014-7-24 17:53
chantaipang 發表於 2014-7-24 17:48
既然狗up你,覺得食硬小龍,

咁你咪約佢出黎,要佢出醜,呢次咁好機會,

好主意, 博士今晚開咪, 就今晚出黎, 我都想見吓兩位仁兄, 一個有POWER , 一個夠淡定.
作者: streetjack    時間: 2014-7-24 23:07
GT6 發表於 2014-7-24 17:18
你好屎呀, 估唔到咁易又引到多條傻仔打手自爆, 下面D個字係你寫, 我 ...

算啦你,POST圖,又話人改圖,叫你出黎,你又話請見諒笠水!
我打多兩隻字,你跌落地又要乸返渣沙!
仲講到自己咁辛苦要引D打手乜手出黎,而家唔駛你引,約個時間去萬福珠寶等,咪知我有冇拋你囉!
你驚既唔敢去就正契弟!

作者: Peter    時間: 2014-7-25 00:02
AK117 發表於 2014-7-24 09:56

C hing 有冇買過1340?
作者: AK117    時間: 2014-7-25 01:25
101 發表於 2014-7-24 15:34

還 有 今 日 中 午 瑞 信 沽 得 好 很 勁,  ...

我一直有觀察1340,不過一直都買唔落手。上星期五1396成交超高,不過網友有冇發現一很奇怪的問題,上星期五的二億股成交,基本上是從太平証券流入太平証券,真正從太平証券流出街外的只有千多萬股,這是典型的左手交右手財技。如果比較1340初期的大成交,1340初期啲貨由莊家信達國際,高速散出去散戶度,遲遲沒法凝聚,情況完全唔同。至於瑞信的持貨量,大約是市場的0.2%,即使瑞信沽晒啲貨出黎,亦無傷大雅。不過呢啲資料分析,全部都係事後孔明,資料數據可以一天扭轉,不必真認。
作者: Yoma    時間: 2014-7-25 02:44
AK117 發表於 2014-7-25 01:25
我一直有觀察1340,不過一直都買唔落手。上星期五1396成交超高,不過網友有冇發現一很奇怪的問題,上星期五 ...

AK 師兄,你建議1396增持,還是沽出。又或者是觀望?

其實1396左手交右手,感覺一直有。這種情況莊家操控,你認為代表什麼呢?
作者: 101    時間: 2014-7-25 03:24
AK117 發表於 2014-7-25 01:25
我一直有觀察1340,不過一直都買唔落手。上星期五1396成交超高,不過網友有冇發現一很奇怪的問題,上星期五 ...

多謝AK117C兄分析

咁積係話大庒家還未走貨,

第一次主席失蹤兩個月,復牌後由1.24to1.74收1.58

今曰第二次跟主席有聯絡比人拉Q左,應該消息好過失蹤但都系收1.54

作者: Yoma    時間: 2014-7-25 04:03
101 發表於 2014-7-25 03:24
多謝AK117C兄分析

咁積係話大庒家還未走貨,

莊家走了多少?完全沒走?佢大戶一走就大跌。佢損失最大。

關鍵如果有人因貪汚被拉,佢tart黎上市嘅資產會點?阿爺一定充公,不過又唔公報得,最終只能說投資失利賤賣資產write off條數。如果正式公報,香港會大跌幾千點以上!嚇走外資。

唔公報得,咁就會陰乾陰乾,大莊知道內情,自己手持重貨,如果力沽又會點?咁股價馬上見幾毫子!所以又要發啲好消息、盈喜?

大家分析、討論下。我只指出其中一個可能性的猜測。希望不是這樣。

你們更資深,希望糾正我猜測。
作者: AK117    時間: 2014-7-25 22:17
Yoma 發表於 2014-7-25 02:44
AK 師兄,你建議1396增持,還是沽出。又或者是觀望?

其實1396左手交右手,感覺一直有。這種情況莊家操 ...

左手交右手目的是為了增加成交量,推低股價,引起恐荒。我懷疑這樣做的目的,並非是為了吸貨或者散貨,可能是王先生家人是故意停牌及推低股價,籍此敲鑼打鼓,用輿論壓力,迫中央交代王先生行踪。起碼停牌幾天,已迫到中央相關部門口頭確認王先生的去向。如果真的如此,那麼壓價動作必定不會久持。至於將來股價是升是跌或者是去是留,我不敢亂講,最好自己決定。
作者: tom8812002h    時間: 2014-7-26 00:20
AK117 發表於 2014-7-25 22:17
左手交右手目的是為了增加成交量,推低股價,引起恐荒。我懷疑這樣做的目的,並非是為了吸貨或者散貨,可 ...

Thanks 謝謝!

C兄是否香港交易所的落盤機,有咁多數據?

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5