天羅地網

標題: 為香港未來投資 [打印本頁]

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-1 21:24
標題: 為香港未來投資
支持泛民主派向北京施壓;替香港人爭取符合國際標準的真普選!
作者: 江上月    時間: 2014-9-2 12:24
TO: GOINGUP168

狗噏低B仔, 疊埋心水攪自我增值好過啦! 靠用口狗噏支持有义用咩? 要靠班假民主政棍爭取更痾尿都無力啦!!!

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-2 14:14
黃之鋒個相幾好吖,為理想奮鬥。將來如果香港有民主都要多謝佢地;郭博士就話黃之鋒個相好差,此點我絶不同意。郭博士常常替共產黨講好話,減低左香港人爭取民主的熱情和鬥志。
作者: 江上月    時間: 2014-9-2 16:20

狗噏低B仔, 呢啲用把口嘅狗噏理想真係啱你玩啦! 快啲去幫拖攪佔中, 包你冚家富貴齊齊有皇家飯食, 自私自利嘅人攪民主, 米都有得乞呀盲炳!

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-2 18:17
唔好用當權者口吻話人有私心吖,
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-2 18:21
印度甘地、美國馬丁路德金、南非曼德拉都以抗爭的手段令國家和社會進步。
D當權者都係話佢地攪事和有私心啦
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-2 18:22
郭博士攪綱台,論政又有沒有私心呢?
作者: 江上月    時間: 2014-9-3 11:28

狗噏低B仔, 使唔使借塊鏡比你去照吓班政棍, 邊一忽以甘地等人? 郭博士嘅私心就係整個平台踢爆啲庸官政棍, 幫啲市民出吓氣. 另外等我哋免費係度插吓你啲咁嘅低B人. 咁答你滿意未呀! 盲炳 X 1000 .

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-3 18:32
香港就係要有黃之鋒哩班人為大眾平等的政治參與權利進行無畏無懼的抗爭運動。香港才能進步。你班友開口理口就話錢就係生命中的上帝;無改變香港不平等的政治權利之心。社會公平和公義只會係黃之峰才有機會推動到。佢起碼努力過
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-4 12:28
蕭若元有骨氣,郭博士無腰骨,貪生怕死,真係唔係做大事架!
作者: 101    時間: 2014-9-4 14:23
我唔係佢地班刷鞋仔,但我又唔各得簫黃子有骨氣,E條老油條別有用心:
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-4 19:31
GoingUp168 發表於 2014-9-4 12:28
蕭若元有骨氣,郭博士無腰骨,貪生怕死,真係唔係做大事架!

你何時先戒掉,人講咩,你照單全收的惡習啊。
你都可以在此大聲講預左去坐監,講下犯法咩,難得你又會信?

講預左坐就叫有骨氣,有個皇上好勇去坐左添,骨氣透頂。早幾日你做咩咁無骨氣唔去保護皇上啊。
作者: CalvinKan2013    時間: 2014-9-4 23:34
GoingUp168 你覺得 郭博士無腰骨 , 你為什麼還在這個場玩浪費自己寶貴的時間
建議你過主 別浪費我們的時間
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-5 08:32
郭生借人綱開咪,我們應假設他認同人綱的民主理念;郭生現在又化身建制派保皇,太奸茅了,究竟他支持京官治港定支持香港人一人一票無西選的普選?請買定離手。講出自己的真正想法。
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-5 11:05
GoingUp168 發表於 2014-9-5 08:32
郭生借人綱開咪,我們應假設他認同人綱的民主理念;郭生現在又化身建制派保皇,太奸茅了,究竟他支持京官治 ...

你又想借刀殺人,太奸茅了。

無人同你講,人網是接受不同政治立場的人上去開咪咩。
作者: johnny_hon    時間: 2014-9-5 12:24
作者: clothbag_arhat    時間: 2014-9-5 12:28
觀乎GoingUp168之言論,論點清晰,話中有話,卻突然直認蕭派,令人摸不著頭腦。

GoingUp168對黃之鋒的認同,年輕人敢怒敢言,有人認為年少輕狂,起碼黃同學比起死讀書、讀書死的高分低能,黃有獨立思維,這已讓人認同;至於學業與日後仕途,則無法計算,正如郭先生年少時為街童一名,沒想過可成為佛學博士及做官吧。

蕭才子略有生意頭腦,雖然非賺大錢,但總有利可圖,人網及電影票房可知一二,賺錢至尚,不見得有骨氣,蕭為人保命向錢看,早年郭先生曾於人網贊助《孔子三分鐘》節目,第一集蕭於郭面前,落力討好且怕事,我想大家亦難得一見,請看重溫:https://www.youtube.com/watch?v=W5bjd_6mUao

至於郭先生,我對其認識不深,箇中政治立場,不易猜度,但郭主持節目及萬福會客時間,長幼受益,功德無量。

善哉、善哉!

作者: johnny_hon    時間: 2014-9-5 13:09
作者: 江上月    時間: 2014-9-5 15:01

鳩 UP 低B仔, 郭某數次响節目強調要京官治港同委任無薪議員, 重強調話自己係共產黨中嘅共產黨, 立場鮮明, 你聽乜义嘢呀? 盲炳 X 10000  

作者: 江上月    時間: 2014-9-5 17:03
TO: HNNY_HON

秤錯咗喎! 郭大X無招勝有招, 一兩都無, 你秤果八兩要劃埋比大炮蕭至啱, 等佢哋有機會舢舨充炮艇, 可以扮傳媒小亨, 認屎認屁.

作者: 101    時間: 2014-9-5 21:58
你兩條擦鞋仔一個刷左(江下月)一個刷右(chah)兩個都係半斤八兩,打平。
作者: 101    時間: 2014-9-6 04:32
擦鞋狗唔只兩隻,留佐張你,張善窗
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-6 07:21
算吧啦,佢地咁多人用一個腦(郭博士個腦),已經好慘
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-6 07:32
但係郭生有時都傻架,鐘意俄羅斯普京,猛話普京叻仔,又狂插美國話霸權啦,玩哂啦,蝦中國啦。這個世界的人,個個都鍾意美國啦,你移民都移去美國啦,有邊個鐘意俄羅斯架?有無人鐘意移民去俄羅斯架?梗係無啦?邊個好邊個壞,一睇就知啦,你話佢地係咪壞左腦吖
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-6 08:40
GoingUp168 發表於 2014-9-6 07:32
但係郭生有時都傻架,鐘意俄羅斯普京,猛話普京叻仔,又狂插美國話霸權啦,玩哂啦,蝦中國啦。這個世界的人 ...

晨早起床就插人,你人生意義莫過於此?
你無其他事做架咩?
輸一隻股票就成個怨婦咁?

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-6 11:37
郭生當左普京係偶像,話佢有民族尊嚴,敢於頂住美國的霸權。但系郭先生,歷史話俾我地知,凡是美國的敵人都係為人不齒嘅敗類黎架。拉登和最近嘅伊絲蘭國就攪恐怖襲擊,生斬人頭
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-6 11:43
北韓肥仔恩攪獨裁,核武,攪到國內大饑荒,餓死幾十萬人。以前的越南又係對自己人民兇狠,攪到D人要逃難,做成船民問題。
作者: GoingUp168    時間: 2014-9-6 11:46
這些所謂敢頂往美國霸權的人,有邊忽似人,又有邊忽值得我地敬重呢?
作者: 江上月    時間: 2014-9-6 13:05
To: GoingUp168

你話人壞咗腦, 你又跟佢個股票貼士, 就抵吖
死X100000。

作者: CarmenNg    時間: 2014-9-8 10:14
GoingUp168 發表於 2014-9-8 06:37
郭博士教果招中國和俄羅斯和印度結盟對抗美國係屎橋黎架!
中國要同美國做friend 晉身文明國家行列,千祁唔 ...

以前我都好buy美國,但當知道她如何在非洲國家所做的事;如教他們用基因種植,但種植後其土地便不能用來種其他植物,一定要向他們買種子種植,變相控制其經濟.美國教一國家起水壩,並教她向國際經濟組織借巨債,最後令到他們破產.

此外,美國利用民主意識輸出給別國,讓別國人民利用此意識影響其施政,而美國表面民主選總統,但總統是沒有實權,真正有實權的是地下政府.

作者: 江上月    時間: 2014-9-8 12:25

你條鳩噏低B仔得閒睇吓歷史, 好多唔掂嘅國家都係白種人入侵後做過殖民地先至咁大鑊. 你快啲去揾條白鬼基佬辦同志婚姻就唔义使係度哭股喪兼比人插啦!

作者: TonyLeung    時間: 2014-9-8 12:58
東方朔 發表於 2014-9-8 12:53
閣下發表嘅以上言論,跟本帖子主題無關,
我介意有人濫佔篇幅!!而且,講粗言穢語的道行,你未夠班。 ...

你可能忽略左一樣野,如果1340現在股價是3.4而非1.4,GOINGUP168 數緊銀紙啦,點會出D無謂POST,就算出,都是問博士有咩推介。
作者: superman    時間: 2014-9-8 13:08
GoingUp168
同你隻on狗講都嘥氣! 只想入嚟刁刁你!
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-8 13:26
東方朔 發表於 2014-9-8 13:12
閣下這張帖嘅內容係講股票,是跟主題有關,
但我所指江上月嗰張帖嘅內容,完全無講股票。 ...

難道你又覺得GOINGUP168的言論同投資快訊區有關咩?
他應該自行開個批判博士區慢慢獨自HIGH就對了。
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-8 14:55
東方朔 發表於 2014-9-8 14:34
在這個版面發脾氣鬧我嗰班仆街,一定係投資股票輸咗錢啦,如果嬴咗,邊夠度會成日陪你玩?!有時間玩吓二奶好過 ...

弱智 ... 單身者何來二奶,結婚者對太太專一,又何來二奶 ...
作者: 江上月    時間: 2014-9-8 16:19
TO: 東方朔

提醒得啱! 除咗話鳩UP仔哭股喪外, 重要加多啲同股字有關就貼題, 例如:「買股票輸少少你就發爛渣 . 提意你去賣屁股包你實賺兼有快感 …」 咁算唔算濫帖呀?

作者: TonyLeung    時間: 2014-9-8 19:59
東方朔 發表於 2014-9-8 15:10
挑,你自己白撚痴就少出句聲,咁就無人知你白痴囉,
嗱,結婚者當然應該對太太專一啦,否則,為何要結婚?!:hands ...

有邊個單身人士會話自己包二奶

結婚就代表一定專一,你見識太少了,政治婚姻、利益婚姻、借肚婚姻 ... 新郎結婚搞埋個伴娘 ...

作者: GoingUp168    時間: 2014-9-8 20:48
梁天恩,你見識太利害了,不過我可以斷定你是一隻禽獸。新郎結婚攪理伴娘你都做得出!
作者: TonyLeung    時間: 2014-9-9 09:03
GoingUp168 發表於 2014-9-8 20:48
梁天恩,你見識太利害了,不過我可以斷定你是一隻禽獸。新郎結婚攪理伴娘你都做得出! ...

姓梁名天恩的人,真不好意思,無端端被人話你係禽獸。

斷定? 搞伴娘?  ... 搞清楚先啦,寸人也是一種學問來。
你要學博士收晒情報,先可以插人。人家先反駁不到你的。明未?

歡迎光臨 天羅地網 (http://www.farflunginfo.com/) Powered by Discuz! X2.5