設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3752|回復: 1

怪獸家長手段, 發律師信警告老師不要對外公佈我發律師信

論壇元老

D 野上左網唔會落返嚟, 我覺得讀得張教育文憑立志培育後人, 冇膽冇正氣撈第二行好過, 一放工隨時可以周圍WET, 嫖賭飲吹唔犯法冇人理
唔洗尊師重道, SHORT上腦, 去到盡啦

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E ... B%E5%B8%AB%E4%BF%A1

今天書記找我們, 說再收到(其他律師樓的)信件, 但今次抬頭是XX學校, 現任校長,
不是之前學校通告那家律師樓, 信件又是全英語,  
大約信件內容意思就是, 用了一些前瞻性陳述等詞彙及類似表述, 或鑒於一些印刷媒體的文章. 或與早前發給你們的律師樓信件(編號)意思相近.
因此作出提醒, 假若發現任何對我當時人不利的, 保留法律追究權利.
書記叫我們落來, 就問我們, 我唔知你們係咪同你的朋友提過下, 如可以叫你朋友唔好再發表, 這樣的意思.
返回教員室前, 第2個班主任比了說話我聽, 我好像XXXX
用2間律師樓, 這是什麼家長? 暈到.
好想哭出來. 唔該要轉載的朋友諗一諗, 你咁樣做要不該
我只是上來研究, 無話請轉載, 不歡迎轉載. 唔該要轉載的朋友諗一諗, 唔好再轉載.

回復

論壇元老

當年讀得教育文憑就預左, 又要信耶穌教, D人唔鬧得唔打得, 有D父母都唔知咩叫尊師重道,
當老師係屋企印傭菲傭

網上世界你D野一街就預左比人留晒底冇得禁

唔好玩啦, 冇得返轉頭嫁

個家長又係低低地好似問人借錢姓李個女人咁
借完錢出封律師信叫人唔準講我問你借過錢
對父母出完封律師信想郁人套校規
跟住又出封律師信叫班老師唔好咁多野講
咩年代呀?
係咪低能嫁對父母?
回復