設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2951|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

2018印度電影:鋼琴師

8萬

論壇元老

樓主

http://www.hao6v.com/dy/2018-12-25/KBJDXL.html
鋼琴師

在线观看:https://www.66s.cc/xijupian/10313.html

https://sina.com.hk/news/article/20190327/1/11/2/%E5%8D%B0%E5%BA%A6-%E8%AA%BF%E9%9F%B3%E5%B8%AB-%E8%A6%8B%E8%AD%89%E6%88%B2%E7%B2%BE%E8%AA%95%E7%94%9F%E9%9D%88%E6%84%9F%E4%BE%86%E8%87%AA%E6%B3%95%E5%9C%8B%E7%9F%AD%E7%89%87-9957147.html

“戲精”版終極預告。片方提供
新京報訊 (記者 周慧曉婉)3月26日,印度懸疑電影《調音師》發佈了“戲精”版終極預告。該片講述的是一個假扮盲人的鋼琴調音師阿卡什(Akash)在意外成為一起兇案的“目擊證人”後,所遭遇的種種出其不意的經曆。影片憑藉“每5分鍾1個高潮,每10分鍾一個反轉”的高能劇情,在海外口碑爆棚,成為國內影迷最期待的引進片之一。此次影片發佈的“戲精”版終極預告和海報中,“裝瞎戲精琴師”阿卡什和“蛇蠍戲精主婦”西米一同亮相。電影《調音師》將於4月3日全國公映。

回復

8萬

論壇元老

沙發

已看完整個故事,其實看到後面整個故事.
阿卡什可能重頭到尾也是講大話都未定.呢種假定沿於最近太多呢種羅生門式的電影.
對上有套無雙.重有一套無雙致敬的電影.

所以最後果個吉祥物拐杖.唔知有無呢種喻意.

頭半小時的故事.好多人都覺熟口熟面.
如果由後面回想返去前面,前面一段彈奏樂章處理屍體,
又似乎好似唔多合情理.

直到,後期要劏人攞腎果段,果段唔使劏的理由,
更加奇怪,之後更無解釋點解.

而且,有一百萬現水唔收.
同流合污去綁人攞一千萬.呢個又好似違反常理.

最近聽到郭博士在那些年講三狼案中講"唔明點解.......,唔明點解.........."
所以睇呢套戲時.就好強烈有呢種感覺.
尤其是.雙方不斷係咁製造假不在場証據.另本來唔用腦的思考情式,
都未被無厘頭開啟了.

但我欣賞個故事,係由一個開眼人.扮盲人.
但又要做啲盲人反應.果處先考功夫.
要扮懞扮傻.明明有把刀掟埋去.都要好鎮定.
直到揾杯咖啡果處.果個心理狀態,係我聯想唔到.
實際情況,人係會點樣選擇.飲定唔飲.
呢啲位,電影中係做到個種膠著同矛盾.

阿卡什個女友,就係護墊俠果個太太演員釋演,
反而覺佢呢度黑古靭掘得黎.有魅力過前作的角色多多聲.

回復