設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3848|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

20200126郭信差之閒話家常:名醫醫死人! 明醫就係自己。

8萬

論壇元老

樓主

1)全國都封關,許出不許入;香港不封關
2)全國醫院不收症;香港醫院收

如果你係新感染者,你會去邊度?

根本大陸仆街政府呢一著,就係想將所有武漢肺炎既病患由全國各城各省各市各縣迫晒黎香港,即係香港係棄子,棄香港保全國。一個人口密度咁高既城市,如果有以萬計既感染者入境,香港700萬人等死罷啦。

預計「全國封關香港不封」既消息傳開之後,會比一段時間新感染者黎香港,之後香港就會封關,將所有感染者contain係香港。

咁你班香港人都睇唔明,人地講明係戰爭模式咁打,即係捉一盤棋,以全國既格局去做病毒圍堵 (containment),咁搵邊個城市做犧牲品?親疏有別,全國各地都有中央高官既自己人,要犧牲當然係犧牲香港啦!而且仲有班白痴狗官、藍絲同建制派,比人當condom都唔知,仲講咩「大家都係一家人,唔可以封關既」,仲有啲黑警係微博係咁呼籲佢地啲內地粉絲黎香港醫肺炎,話「香港的大門永遠會你們打開」,真係話你on居怕你嬲。

醒未呀?

(歡迎轉)
回復

8萬

論壇元老

沙發

DR.K:咁Q毒!
要去馬西避一避至掂❗

回復

8萬

論壇元老

板凳
容燥兒 發表於 2020-1-26 22:38
DR.K:咁Q毒!
要去馬西避一避至掂❗

DR.K:各家自掃門前雪!
夠晒自信。
一於叫史統平沐咀賜個;
"先進自信文明村"封號。
以示表掦❗
回復

8萬

論壇元老

地板
當全世界都封鎖武漢人什至大陸人而香港唔封,一定會令到啲武漢人兜香港再去其他地方,結果就係香港人比全世界封鎖。
回復

8萬

論壇元老

上有政策下有對策,你有你講我有我舞關刀把關!

人性個心不定 ,諗埋一邊,有幾多個可以睇通,佛祖嘅教誨,
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2020-1-26 22:42
當全世界都封鎖武漢人什至大陸人而香港唔封,一定會令到啲武漢人兜香港再去其他地方,結果就係香港人比全世 ...

DR.K:香港人自己都唔掂。
不過可以搵把口去救!
算係精神療法啦❗
回復

8萬

論壇元老

係呀佛祖講過,如果你屋企或者你個朋友或者你個街坊屋企冇人死嘅,你搵到佢嚟見我,我可以令到你 死嘅人復活,

DR.K:好記性
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2020-1-26 22:42
當全世界都封鎖武漢人什至大陸人而香港唔封,一定會令到啲武漢人兜香港再去其他地方,結果就係香港人比全世 ...

香港人要發慈悲心,大愛之心,自己做好防禦措施,來一個救一個,人家從武漢逃亡出來巳經不易,來到就不能不醫,香港人要有大愛精神,湖北人,武漢人會記得你!只要未死就醫!okay

香港一封關。唔病死都餓Q死,百份之95的蔬菜由大陸到港,救人也等於救自己!

善惡一念,生死一缐!
回復

8萬

論壇元老

容燥兒 發表於 2020-1-26 22:48
香港人要發慈悲心,大愛之心,自己做好防禦措施,來一個救一個,人家從武漢逃亡出來巳經不易,來到就不 ...

DR.K:養狼狗咬春X啱某些人做。
支持你帶個頭❗
回復

8萬

論壇元老

小弟往武當山找名醫,名醫在湖北深山水庫一處,去到極不容易,長途跋涉,交通不便,找到了醫生,若醫生話你是香港仔,我唔醫,拉閘!

DR.K:名醫醫死人!
明醫就係自己。
不過啲人唔义知❗
回復