設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2698|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

20200204郭信差之閒話家常:開始玩文革鬥篤背脊遊戲!

8萬

論壇元老

樓主

#手足投稿
中大/威院心臟科醫生李沛威
好多人都同我一樣忍你好耐,你個大名威院邊個唔識。你估啲人叫佢威哥真係真心尊敬佢,大家成日都背後插佢幾刀有幾多仇家。李醫生平時症又唔睇,對病人醫護態度惡劣。佢做mo仔已經係咁,巡房睇症成日遲到射波,有急事call極唔應機,做功課做錯哂叫佢改就發脾氣,要其他houseman幫佢執手尾。宜家做咗教授就大枝野,成日心情唔好發姑娘脾氣鬧喊人,掉爛野都試過,做醫護唔係返工比你做出氣袋嫁!又成日clinic睇症借尿遁射比其他人,跟手話自己唔得閑走先要其他醫生食佢啲屎。李醫生藍到紅,係人都知佢擁抱大灣區,間唔中就去大陸澳門做手術。醫護撐警聯署又有佢份,做埋護旗手日日同人開拖鬧暴徒,返到醫院又係拎啲姑娘黎出氣,搞到神憎鬼厭人人怕咗佢。

另一樣醫院好多人都知佢係公司包二奶,媾自己個nds學生。係醫院成日出雙入對,包庇二奶周圍蝦蝦霸霸恰其他醫護。平時就孤寒到死貪晒HA資源,但係就幫個二奶俾埋房租金屋藏嬌。個二奶叫[Karen Fan],日日著到花枝招展又勁濃妝,講野嗲聲嗲氣。不過K小姐同李醫生又真係幾夾嘅,K小姐都一樣有成隊兵,見到男醫生就會自動痴埋去。

唔知李醫生老婆[Mona Chiu]知唔知自己老公日日係醫院有人坐大脾又成日一齊出差開會咁開心呢?難為老婆M小姐都係青梅竹馬,同老公一齊讀中大醫科,當年出晒名班花靚女。點知原來李醫生當年係因為溝唔到另外一個班花,退而求其次先溝宜家個老婆。結咗婚之後李醫生做咗教授咁巴閉,但搞好多年都生唔到仔係到賴啲xray,又唔見其他醫生生唔到喎。原來自己大肚之前己經有個二奶係到。宜家個仔都讀幼稚園,都唔知原來自己仲有個二媽。

#請廣傳
回復

8萬

論壇元老

沙發
DR.K:開始玩文革鬥篤背脊遊戲!
問你驚末?
華人社會幾時成熟呢⁉⁉
回復

8萬

論壇元老

板凳
【武漢肺炎】24幢大廈有家居檢疫者 曝光名單有日出康城嘉湖山莊
https://www.hk01.com/article/430179
回復

8萬

論壇元老

地板
【武漢肺炎】「個賊搶口罩唔搶銀包」 婦人買完口罩返家途中被劫
https://www.hk01.com/article/429720
回復