設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

中級會員

kinnie 發表於 2014-6-23 15:02
哇!恒指大插,穿二萬二千九,唔知對1340有冇影響呢?好唔好沽貨先?好驚驚!GT6你點睇?我覺得你最可信 ...

只有內幕人士先知,何时收求貨(個壯想怎麼樣)?

個壯多數都是看清楚艇仔來殺,唔通做善事派錢咩?
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 03:37
你之前唔係支持郭某咩?依家終於醒啦
我一早已經講左佢跟本當你班網友傻仔咁玩,隨囗up, 又咁又咁出咁叉多 ...

聖人都有錯個壯唔做無理由(叫博士做壯),第一天成交 20140228    2.200    2.320    2.060    2.060    191654000  423196000 ,是全年最高成交 ,頭13天成交最多1.97之上最多蟹貨,咁多成交不是收貨,便是出貨,在1.16 至 1.5 也不是很積極買貨,原來(埋尾)是這樣環迴他的面子,他說下半年市會惡劣,明年觀察再作打算,現在綱友越買越多貨, 他们怎麼樣捱過這寒冬,1340、154、1396全線下跌,信心崩潰怎麼樣捱,個市越來越差,你唔賣其他人賣,都是要感谢博士善意提醒,但是買重這1340、154、1396應怎麼樣做?
回復

高級會員

哎等8月
回復

中級會員

埋怨別人之前,有沒有埋怨過自己貪心先。若非怕蝕底,博士又好、股神又好,他們推介什麼,你都不買,又點會被人騙到。平常心啦。
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 10:04
記得, 條友吹水居多, 可能係郭某D學生, 如果係買咁多點會行出黎講, 個個搶咪買貴晒
...

我記得,佢半夜三更衝入嚟天羅地網,正所謂天堂有路你唔走,我當然好好招呼佢,所以用咗啲比較不雅的言語,不過我已經改咗我言論,應該唔算冇禮貌。佢當時講的金額實在太大,我忍唔住先至窒佢。不過事後我查翻匯豐的記錄,匯豐的確在當天剛好增加了40萬股的存倉,一股都冇多冇少,同時我亦發覺GT6兄原來唔識查數。呢個人有得可能係職業炒手;在平均$1.25買,炒上$1.50樓上食糊,賺25%後派貨走人。出手又快又準,博士的學生,未必有呢種膽色同功力。我以為呢件事冇乜人知,所以一直都冇講。
回復

高級會員

咁樣講,1340係咪博士已走哂貨?同埋係咪已經玩完,
死啦!高位我仲有兩萬股!
回復

金牌會員

Patrick97 發表於 2014-6-23 02:05
沈振盈,沈大師曾經開過分析庄家股的課程,建議你去上課聽一聽,咁你就知如果細價股無庄,有啲乜野驚。 ...

沈大師??用術數那個?
回復

金牌會員

GT6 發表於 2014-5-27 02:59
有埋圖?
但睇番5/26 CCASS report, "香港上海匯豐銀行有限公司"持倉無乜點變, 你買左40萬股持倉應會大升, ...

GT6兄,   還 紀 得 這 個 P O,毛 啦 啦 走 條 友 話 打 算 用 2 0 0 萬 出 來 買 1 . 2 3 買 到 上 1 . 2
8 , 話  聽 到 博 ± 溝 貨 .
不過條友第日就取消左個PO
回復

金牌會員

G T6兄又會吾會唱晒D貨出黎,低D又買个.1.2介上1.58都有30%win
回復

金牌會員

Patrick97

發消息       
1340 在 $1.95 持有非常重的貨。

以今天成交量作一個非常粗糙的估計,看看大戶幾時收完貨。1340 的發行股數是 120,000,000 股,今天成交量是 704,000 股,兩者相除大概是 170 天,即是說大概不會超過半年的時間,大戶便什麼貨都可以收回來(其實揸住 70% 的貨便算歸邊)。所以最慢應該不會超過半年便可以貨源歸邊。這個計法當然是亂計,但亦希望以此來安自己的心。因為股票上市已有個多月,還有四個多月便夠半年,到時如果升不回去家鄉,再考慮是否跳車。至於驚驚地,那是人之常情,我們絕對沒有郭博士對金融市場的見識和眼光,所以唔驚就假,現階段只要跟隨博士的指示去做,問題應該不大。但自從1340勁插,本人晚上難以入睡,精神恍惚,很容易發火罵人。今天中午,因小事跟我老闆吵起來,希望他不要介意。所以近來我每日都唸祝福文,祝福1340早日上升。再在臨睡前,背誦心經,好讓自己心情平靜,早點入睡。
回復