設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

中級會員

各位師兄:
請問有沒有師兄識
統計學寫 Access 軟件的计算机程序?

想用(中央結算系統持股紀錄查詢服務)的數據變化來監察1340的莊家活动

http://www.hkexnews.hk/sdw/search/search_sdw_c.asp

回復

金牌會員

道非道 發表於 2014-7-1 13:18
喂喂喂! 老友記,講嘢要清楚D, 我唔係發輪功人,但係要講句公道話;現今的‘中国宪法’上所列的邪教並 ...

你好衰架,抄我講野,你又繁體又簡體,好有特色喎!
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-7-1 14:43
我以法輪功打個比喻者,因為發覺某D網友當郭某神咁拜,以為佢係高人,佢講乜照單全收,不加思索,如果持 ...

雖然我同你立場唔同,不過你一言驚醒夢中人,我覺得如果郭博士創立一個新的宗教,或者佛教的一個新教派,應該有得搞。博士精通佛經又懂通勝,應該可以吸引到很多信徒。當年洪秀全搞嘅拜上帝會,起初都是得幾條友聽,後來越搞越大,最後成立太平天國,名垂千古!

如果GT6兄你改邪歸正,現在就爭取表現,當眾向博士認錯,將來博士封你做王,你下半世想窮都難,重洗乜炒股咁煩?
回復

金牌會員

AK117 發表於 2014-7-1 13:31
嗰啲貨,一買即沽,由上市頭嗰幾天便狂沽,成交額最超高。博士、網友及很有信心的散戶狂接,接咗又唔走, ...

頭幾天成億幾兩億股成交喎,散戶,博士全部食哂?唔係呱??
回復

中級會員

我以法輪功打個比喻者,因為發覺某D網友當郭某神咁拜,以為佢係高人,佢講乜照單全收,不加思索,如果持 ...

你跟博士買1340時,有無以為博士是高人呢? 無,為咩又跟? 如果自己無做過任何分析就跟,照單全收那個一定有你份。
如果你覺得博士不是高人,即是博士是會犯錯的,為咩今次推介錯誤,你就要窮追猛打呢?
在網上,你可以自由放屁,在現實生活中,你會有勇氣到萬福挑戰博士咩,維園阿伯大聲無準,起碼他們都會露真人,你呢?
不要再以己度人,信博士的人不是傻仔,他們的學識,智慧同財富都超你幾班。
我自己同意博士有時過份吹水,但不需要玩針對,自己判斷左為一笑置之。不要忘記,博士俾左好多有用的知識大家。多些學習別人的長處,包容別人的過失‧
唔好句句去得太盡,說中國人不是,你每天期望你買的股票被人炒上,D資金有不少來自你看不起的中國人,你看不起他們同時,你自己也是跟他們搵飯食,你會看不起自己麼?
回復

中級會員

其實跟博士買股票,不能照單全收,博士平時做節目,你都知道佢講野有幾誇張,唔通你以為佢真係會睇穿時空,睇到股票幾時升、幾時跌咩?如果佢咁犀利,巴菲特都要坐歪。你今次唯有硬食呢嘢,唔好再不停投訴或者挑戰權威。和諧、維穩最重要。博士係唔會道歉,你最好安靜。
回復

高級會員

GT6師兄睇你留言都幾識股票,以你見解1340有無可能上到2至3元呢?
回復

高級會員

咁即係長線可唔可以上番2至3元呢
回復

高級會員

你持有1340會繼續持有嗎?到什麼位你會考慮放呢
回復

高級會員

1340可以認為是有買貴冇無買錯嗎?GT6你投資股票的錢有幾多呢,我總共一百萬
回復