設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

高級會員

咁樣講,1340係咪博士已走哂貨?同埋係咪已經玩完,
死啦!高位我仲有兩萬股!
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 10:04
記得, 條友吹水居多, 可能係郭某D學生, 如果係買咁多點會行出黎講, 個個搶咪買貴晒
...

我記得,佢半夜三更衝入嚟天羅地網,正所謂天堂有路你唔走,我當然好好招呼佢,所以用咗啲比較不雅的言語,不過我已經改咗我言論,應該唔算冇禮貌。佢當時講的金額實在太大,我忍唔住先至窒佢。不過事後我查翻匯豐的記錄,匯豐的確在當天剛好增加了40萬股的存倉,一股都冇多冇少,同時我亦發覺GT6兄原來唔識查數。呢個人有得可能係職業炒手;在平均$1.25買,炒上$1.50樓上食糊,賺25%後派貨走人。出手又快又準,博士的學生,未必有呢種膽色同功力。我以為呢件事冇乜人知,所以一直都冇講。
回復

中級會員

埋怨別人之前,有沒有埋怨過自己貪心先。若非怕蝕底,博士又好、股神又好,他們推介什麼,你都不買,又點會被人騙到。平常心啦。
回復

高級會員

哎等8月
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 03:37
你之前唔係支持郭某咩?依家終於醒啦
我一早已經講左佢跟本當你班網友傻仔咁玩,隨囗up, 又咁又咁出咁叉多 ...

聖人都有錯個壯唔做無理由(叫博士做壯),第一天成交 20140228    2.200    2.320    2.060    2.060    191654000  423196000 ,是全年最高成交 ,頭13天成交最多1.97之上最多蟹貨,咁多成交不是收貨,便是出貨,在1.16 至 1.5 也不是很積極買貨,原來(埋尾)是這樣環迴他的面子,他說下半年市會惡劣,明年觀察再作打算,現在綱友越買越多貨, 他们怎麼樣捱過這寒冬,1340、154、1396全線下跌,信心崩潰怎麼樣捱,個市越來越差,你唔賣其他人賣,都是要感谢博士善意提醒,但是買重這1340、154、1396應怎麼樣做?
回復

中級會員

kinnie 發表於 2014-6-23 15:02
哇!恒指大插,穿二萬二千九,唔知對1340有冇影響呢?好唔好沽貨先?好驚驚!GT6你點睇?我覺得你最可信 ...

只有內幕人士先知,何时收求貨(個壯想怎麼樣)?

個壯多數都是看清楚艇仔來殺,唔通做善事派錢咩?
回復

金牌會員

TO: FREEMANHOWC

買幾皮嘢股票都比啲臭口扮識嘢嘅九UP仔嗡到要生要死,早啲走晒貨大覺瞓好過啦!
回復

高級會員

呢隻1340, 冇理由一段都冇,我唔信佢就此一沉不起,要同佢
鬥長命!
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 15:36
無辦法啦, 自己計自己條數, 咪當信錯呢條膠人份高人郭乞丐
至於下半年個市會點差, 你信郭乞丐咪信羅, 佢跟 ...

今天成交额都幾高,又多10萬以上的大盤,平时 D 盤一萬幾千、幾萬,想出貨都幾難,投降都找不到人接貨,我最怕這樣的股票,平时好市也這樣難買賣,若果發生大 或 小股災,想找人買都難,只可眼白白看著股票跌 跌 跌!

GT6兄可否幫幫忙,我唔識怎麼樣看每天什麼公司
貨入,今出這麼多大盤接貨成交额都幾高,可否當GT6兄有空閒時間,講下是誰出這麼多大盤接貨?
回復

中級會員

1.31入貨溝貨時間到
回復