設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

無效樓層,該帖已經被刪除

金牌會員

kinnie 發表於 2014-6-24 07:48
到啦!到啦!入貨溝貨嘅時間到啦!賣埋層樓溝落去嘅時間到啦!賣埋老婆仔女溝落去嘅時間到啦!仆街冚家剷 ...

應該再低D先溝穩陣好多,

先前溝左又未聽老細講走貨就吾好亂溝,

分析下,上次老細叫溝貨,就1.23升到上1.58,今次叫傘水你古佢地走左未.上星期油1.47升上1.58有大成交,引我地落踏,义D比佢價騙到.完之後又話個市唔好,佢地走晒貨WIN錢.1.47至1.58邊D人沽貨離場.大家自己分析.(個人意見)
回復

金牌會員

Joseph張善昌 發表於 2014-6-24 15:56
理性討論問題??? 尋日大市跌三百八十幾點, 隻豬仔跟住跌,  D 人就走晒出黎, 亂咁屌! "亂咁屌"等於"理性討論 ...

哈哈,仁兄息怒,小弟有買股票未放,一直以看猴子戲心態看待此板之討論,人生如戲,無須太介壞。
回復

高級會員

回復

高級會員

各位師兄本人對郭博士的投資眼光充滿信心。我有必勝的方法一定贏,就是等到股價升回去。心法是等等等
回復

高級會員

不要駡,要等。不要驚,要等。不要看,要等
回復

中級會員

上星期油1.47升上1.58有大成交,這區間很可能三個月內至明年初,也不容易升穿,如果三個月內至半年,能返回1.95至2.3,傅士便不用說 (算係告一段落囉) 除非另有策略,下半年至明年初 ,1.27 至 1.47 只有兩毫字,直搏率高唔高各位綱友想一想吧。

如果下半年至明年初在 1.27 至 1.47這區間 ,若發生大或小般災,股仔有沒有人買,1元會否跌穿什麼價錢至到底?

C兄:多些包容,福大量大,換個位置,在1.95之上買重貨,有誰不生氣?
例如:- 只持有10000是2.125,溝到1.5要買多60000,光光溝完貨(算係告一段落囉) ,有誰無所謂不生氣?

而且買了很多貨是很難走,超過300000一個盤是很少,有都價錢很底,出又心痛,唔出又生氣,又怕唔知跌到什麼樣價錢至到底?

跌到到底(個壯)咁容易比你走?

這個壯咁狼死?

回復