設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 59342|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

中級會員

樓主
LG13680 發表於 2014-5-26 17:01
已溝了二次, $1.98 和 $1.73, 點知一直趺唔停, 現在唔敢再溝.  不竟用了三注錢了.  ...

唔應該溝,有膽去溝,現在博士已出來埋尾 1.27 叫溝你又唔敢!
回復

中級會員

沙發
Hanford 發表於 2014-6-15 11:25
如果博士叫你溝貨,溝到1.5,你有信心溝到1.45.現已有錢賺

有信心溝到1.45

都要有錢至得,不是人人輕易做到!
回復

中級會員

板凳
Alexng 發表於 2014-6-20 19:14
昨晚節目已經比左指示大家嘞,1340已到了博士叫溝貨目標價1.5,算係告一段落囉!不過今次感謝博士的聲音明 ...

感謝博士溝貨目標價1.5,去到1.58有幾多成交,有幾多綱友能轉身?

Alexng可能你知識高,能一早部署好,唔知誰不幸接了你的貨!

希望這裹有些唔憂柴憂米的善長人翁,開一個大盤給一些唔想再持有1340的綱友走貨!
回復

中級會員

地板
Alexng 發表於 2014-6-22 20:43
唔好意思喎,到目前為止至今我一股都未沽出過,我無咩要部處,我係會繼續持有既,至於你既猜測唔多準確喎 ...

1340已到了博士叫溝貨目標價1.5,算係告一段落囉
咁多綱友溝貨必然到目標價,(算係告一段落囉)我唔明這是什麼意思?
如果話1.5 至 1.58 大成交,大多數綱友已经出貨,沒事了這樣子便 (算係告一段落囉) 皆大歡喜,但是原本坐小脡,現在隻脡越挫越大,好多綱友溝貨,綱友溝到心驚膽顫,咁大隻脡怎麼樣辨?大把錢坐幾長時間,對他們無所謂!

一些綱友不是很有錢,溝貨溝了這麼多貨,現在(算係告一段落囉)綱友們怎麼樣辨?
是否應自生自滅?

一時光明在前面(算係告一段落囉)後,好像又跌到谷底地獄裏!

C兄1.1幾升到1.58只有四天成交超過二佰萬,能在1.58出貨只有這天2佰7十幾萬,如果能够在1.53至1.58只有二佰一十幾萬成交,沒有部處怎麼樣,有可能出貨達至(算係告一段落囉)?
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 03:37
你之前唔係支持郭某咩?依家終於醒啦
我一早已經講左佢跟本當你班網友傻仔咁玩,隨囗up, 又咁又咁出咁叉多 ...

聖人都有錯個壯唔做無理由(叫博士做壯),第一天成交 20140228    2.200    2.320    2.060    2.060    191654000  423196000 ,是全年最高成交 ,頭13天成交最多1.97之上最多蟹貨,咁多成交不是收貨,便是出貨,在1.16 至 1.5 也不是很積極買貨,原來(埋尾)是這樣環迴他的面子,他說下半年市會惡劣,明年觀察再作打算,現在綱友越買越多貨, 他们怎麼樣捱過這寒冬,1340、154、1396全線下跌,信心崩潰怎麼樣捱,個市越來越差,你唔賣其他人賣,都是要感谢博士善意提醒,但是買重這1340、154、1396應怎麼樣做?
回復

中級會員

kinnie 發表於 2014-6-23 15:02
哇!恒指大插,穿二萬二千九,唔知對1340有冇影響呢?好唔好沽貨先?好驚驚!GT6你點睇?我覺得你最可信 ...

只有內幕人士先知,何时收求貨(個壯想怎麼樣)?

個壯多數都是看清楚艇仔來殺,唔通做善事派錢咩?
回復

中級會員

GT6 發表於 2014-6-23 15:36
無辦法啦, 自己計自己條數, 咪當信錯呢條膠人份高人郭乞丐
至於下半年個市會點差, 你信郭乞丐咪信羅, 佢跟 ...

今天成交额都幾高,又多10萬以上的大盤,平时 D 盤一萬幾千、幾萬,想出貨都幾難,投降都找不到人接貨,我最怕這樣的股票,平时好市也這樣難買賣,若果發生大 或 小股災,想找人買都難,只可眼白白看著股票跌 跌 跌!

GT6兄可否幫幫忙,我唔識怎麼樣看每天什麼公司
貨入,今出這麼多大盤接貨成交额都幾高,可否當GT6兄有空閒時間,講下是誰出這麼多大盤接貨?
回復

中級會員

上星期油1.47升上1.58有大成交,這區間很可能三個月內至明年初,也不容易升穿,如果三個月內至半年,能返回1.95至2.3,傅士便不用說 (算係告一段落囉) 除非另有策略,下半年至明年初 ,1.27 至 1.47 只有兩毫字,直搏率高唔高各位綱友想一想吧。

如果下半年至明年初在 1.27 至 1.47這區間 ,若發生大或小般災,股仔有沒有人買,1元會否跌穿什麼價錢至到底?

C兄:多些包容,福大量大,換個位置,在1.95之上買重貨,有誰不生氣?
例如:- 只持有10000是2.125,溝到1.5要買多60000,光光溝完貨(算係告一段落囉) ,有誰無所謂不生氣?

而且買了很多貨是很難走,超過300000一個盤是很少,有都價錢很底,出又心痛,唔出又生氣,又怕唔知跌到什麼樣價錢至到底?

跌到到底(個壯)咁容易比你走?

這個壯咁狼死?

回復

中級會員

kinnie 發表於 2014-6-25 09:20
C兄你好,你之前說蟹貨區在$1.97之上,那兩三個月內,有冇可能升上$1.97之下呢?我啲多餘錢用黎買晒1340 ...

C兄你好,你是否一早開個大玩笑?[我好唔好暫時按咗層樓(唔係賣樓),攞部分Cash出黎溝貨呢?],按咗層樓買 D 股仔,無人咁做,何必要做大蟹?

你又不是投资高手?

如果不是博士提這
仔,我相信好多C兄望都唔望這樣的仔,1.27上升去1.58咁弱,200000以很難出貨,頭雨個月成交咁大$423196000,$280185700,若是比(個壯)出左貨,你们唔投降比番 D 貨(個壯),升上去(個壯)做善事派錢?有閒錢都等下,看看咁年 10月會唔會有小股災?到時再作打算。
回復

中級會員

AK117 發表於 2014-6-26 12:16
ClementMo兄講得好,睇怕呢區啲人,都唔係好識節制。不過其實我們只要互相鼓勵,相互提醒,一定可以渡過 ...

師兄:- 他们太有信心,(都唔係好識節制)沒有經驗又怎識節制?

在Internet世界雖然互不相識,可能亦互不關心!但是也算有緣,緣起緣滅,記然緣起做人不可太自私,就算不相識也應關心別人,我感覺到很多綱友,以前不是有很多投资經驗,只因为一個信字而買股票,無經歷過大小股災斬倉、洗倉,按咗層樓是很危險,貸款買股仔不幸遇上大小股災斬倉、洗倉,到時後悔莫及!

1340這股票有些陰陽怪氣,作天有很多大盤,今天又不見了,可能是塘水滾塘魚,買時容易出貨難!出唔到貨幾多錢都是假數字!能賣出才是真!(個壯有的是時間),個壯收集回股票要用幾多時間用月定年?如果用年你能等咁便ok la,我们什麼也不知,幾時是投资期,幾時是收成期?我感覺這個壯家都幾狼,重鎚出擊要三思!
回復