設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: GoingUp168
打印 上一主題 下一主題

請問方太幾號電話?如何將在銀行的股票賣給郭博士

1萬

論壇元老

GoingUp168 發表於 2014-7-18 13:28
謝謝提供聯絡方法,另外想師兄們講清楚博士說2元5角回購股票,我們不賣的理據讓我參考;另外又有什麼反彈可 ...

我第一次買股票就是買1396. 因它是在內地做物流生意;而博士在節目中曾說共產國家,不會真的讓私人公司做物流,因恐有人私運軍火.所以物流業務一定有中央在後循.(只供參考,信不信由你.)

巴菲特買股票是買其本身業務,因業務有前境,股價便不用擔心. 1340博士也有推介,因不喜歡其業務,所以價錢在5月9日曾趺至1.19也沒有入.

博士也曾教道大家每日念祝福文,及設置小錢箱做善事.目的是助大家修福.

常常埋怨只會削弱自己的福.和氣生財,有一定道理.
回復

論壇元老

CarmenNg 發表於 2014-7-18 13:53
我第一次買股票就是買1396. 因它是在內地做物流生意;而博士在節目中曾說共產國家,不會真的讓私人公司做物 ...

Gt6用幾個身份打飛機,唔駛你佢
回復

中級會員

GoingUp168 發表於 2014-7-18 13:44
E隻3個半入了一萬股

比我2.85仲贵
回復

高級會員

各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收購,但如果1396復牌可在交易所交易,則此Offer會自動取消;因為1396今日已經復牌;所以這Offer不存在了
回復

中級會員

GoingUp168 發表於 2014-7-18 15:30
各位師兄我打電話問左方太嗽,1396這隻股票如果唔復牌令大家Total Loss的話,郭博士會出每股2個半向大家收 ...

我都估到!
回復

金牌會員

TO: YOMA

人哋話明係在停牌期間三天內接你貨, 而家復咗牌即係大家都無得賭, 郭某人如果真係算到第二日會復牌至開盤, 都算有啲時空識屎忽撞棍嘅運噃, 兩招就博到掌聲同名聲.
回復

中級會員

江上月 發表於 2014-7-18 16:10
TO: YOMA

人哋話明係在停牌期間三天內接你貨, 而家復咗牌即係大家都無得賭, 郭某人如果真係算到第二日會 ...

一半半啦。如果下週三先服牌,等有幾個承受唔到嘅師兄都可以出貨俾博士。咁就更顯博士大度,雖然依家都好大度。依家晚上講完,晚上1396又話服牌,咁個deal又成立唔到,對博士彰顯仁義小咗個機會。

都係果句:博士都講「欠你架、實賺架?冇錢承受唔到學乜野人玩?!」「輸曬有乜所謂,本金都係多賺出黎嘅。」「呢邊蝕果邊賺返,冇問題!」

我就係:睇漏咗個公司網站。真係好流。好在小注。如果買成百萬股就。。。我唔係你地1.9-2.0買,成2.85買。因為我都買睇佢升去20蚊。所以2.85同2.0冇分別。不過睇完佢個公司網個站人感覺間公司好老千feel。依家冇任何理據實卜去溝貨。過幾天又插三成,你又溝?

關鍵都唔知有幾多街貨,又幾多個莊家玩野。師兄們有資料,大家分享、研究下。

回復

高級會員

師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容
回復

中級會員

GoingUp168 發表於 2014-7-18 16:37
師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容 ...

又唔係打荷包。只要冇立心不良。揾博士接冇問題。而且他提出的,雖說結果也冇件事。
回復

中級會員

GoingUp168 發表於 2014-7-18 16:37
師兄們放心,我打唔到博士荷包,希望大家能夠反敗為勝,永遠唔洗要博士找數。多謝各位包容 ...

我都想有人去搵博士接貨,令佢更偉大。博士豪情開出個deal,你都豪情放出件貨。

咁升上20蚊都得架。你依家益唔到老博士接添。咁佢又買少一萬股賺小廿萬。
回復