設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 10042|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

蕭若元自批八字

論壇元老

樓主
蕭若元自言不信命理,卻又大談自身八字,說今年母必當災,卻無人敢講:
https://www.youtube.com/watch?v=o48ICyfzsKI
回復

金牌會員

沙發
但現在不會再看. 因為他都是自吹自擂. 都是說他早就預言過什麼什麼.

我提議各位多用一些空餘時間看看香港有什麼人和家庭需要幫助的; 大家一起幫助他們,
我相信這樣做幫到人, 同時也可以盡一點綿力改變一下香港現在的不好氣。

共勉之!!!
回復

金牌會員

板凳
我以前都會偶爾看蕭先生"蕭遙遊", 但現在不會再看. 因為他都是自吹自擂. 都是說他早就預言過什麼什麼.

我提議各位多用一些空餘時間看看香港有什麼人和家庭需要幫助的; 大家一起幫助他們,
我相信這樣做幫到人, 同時也可以盡一點綿力改變一下香港現在的不好氣。

共勉之!!!
回復

高級會員

地板
同意呀 . 好建議 .

呢幾年真係好多香港人跳樓自殺 . 又多交通意外 . 回歸前有十年 , 大風災經港 , 香港都好平安 ,
轉到福建 , 廣洲就死人塌樓 . 但呢幾年己不一樣 .

我記得回歸後 , 第一次的新年花車廵遊 , 發生意外 , 死左一個人 , 花車名叫做 ( 明天會更好 )

啲共產主義 , 唯物歪曲思唯真係好毒 , 開放三十年 ,攪到成個中國大地污濁不堪 , 禍延下一代 .
中國人去到邊 , 俾人鬧到邊 .

小小香港 , 點抵擋到呢啲日復一日 , 無間斷的邪禍入侵 .

我而家都係儘量幫助身邊人與朋友 , 自求多福 .

回復

論壇元老

Sunny 發表於 2015-3-31 07:15
我以前都會偶爾看蕭先生"蕭遙遊", 但現在不會再看. 因為他都是自吹自擂. 都是說他早就預言過什麼什麼.

我 ...

以前都會偶爾看蕭先生"蕭遙遊", 但現在不會再看x2
回復

論壇元老

好建議, 謝謝鼓勵。
回復

金牌會員

"蕭遙遊",已走商業化?為生存......................?
回復

金牌會員

作為一個追求收聽人數的商業網台節目, 間唔中都炒碟花生去製造宣傳, 其實都無可厚非... 姑勿論是正面還是負面的。

由零四年人民台之風蕭蕭走到今日謎米蕭遙遊十一個年頭裡, 有變化或者分裂出現實屬正常。 如果觀眾期望一個主持人永遠都係"一路走來, 始終如一", 那麼失望或者心淡會出現必然是遲早之事。

就小弟之情況, 其實反而應該多謝蕭生, 因為如果沒有風也蕭蕭的孔子三分鐘, 小弟都唔會認識到郭博士同大家。所以, 現在睇到呢類疑似"花生"的物體, 都會很理解甚至乎會諒解。

講開又講, 以前蕭鼓聲中裡面的邊緣回望, 其實好有重溫價值, 又可能因為話題並不涉及政冶, 所以那部份的蕭生份外可愛. 大家不妨試下聽聽。

https://www.youtube.com/watch?v=RpW7ZK2uAis
回復

論壇元老

也是贊成多些聲音,無分好壞,百貨百客。
回復

中級會員

回復