設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 7107|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

隱望的黃金白銀

論壇元老

樓主
https://m.youtube.com/watch?v=Dx4J5e9p6ew

一段7分鐘的連結
揭開了被全球新聞傳媒輿論隱蔽的重要資料
片段內美中金融實戰的赤裸數字
再面對今日的全球股市情況
讓我們更覺清晰
作為一個中國人
不禁為習先生當家之難
我心怦慟
作為一個社會小人物
不禁為自己年內打算之憂
我多籌備

國際氣候下
一場真金白銀的死活搏奕
沒有人能獨善其身
多努力工作
少一份無謂的旅遊消費
多勤儉檢點
持本守份
好渡陰霾來時

片長07:00
回復

8萬

論壇元老

沙發
留返明日

回復

論壇元老

板凳
  呢個錫安教會害人不淺。小弟當年有個同學中招,還說服我信,我去過一兩次什麼聚會,聽聽下唔對路,即刻抽頭。之後,明示暗示同學要小心,換來的是反被罵個狗血淋頭。十多年後,再遇,同學當時已知上當,十多年最精壯人生就此失去了。不止是金錢,最攞膽係被那個仆街牧師點到爆頭。今天,我的同學可以用人唔人,鬼唔鬼來形容,憤世嫉俗。當日再遇,稍稍傾兩句,已知道他再也不能面對自己,也似是不原諒自己,而小弟自小就是壞學生一名,更不是好榜樣,見到佢咁,又唔可以做咩,又驚講多左,好似潤佢咁,所以再沒有說下去......說起來,已超過二十年了......
  宗教之害人,正正是所謂代理人時時做紅綠燈,點紅點綠。睇見我同學咁,果日真係唔見講咩。
  文殊兄時時都有好文章,小弟時常追看,但這個什麼4794真知頻道,真係要小心,據小弟所知,呢個撚樣牧師在天水圍一帶出沒,已經呃左好多無知婦孺,仲有好多仆街行為,在此恕我不能明言,總之非常仆街,大家小心。
  只想道出呢個仆街牧師非常仆街,文殊兄見諒。
回復

金牌會員

地板
erict 發表於 2016-12-11 02:43
  呢個錫安教會害人不淺。小弟當年有個同學中招,還說服我信,我去過一兩次什麼聚會,聽聽下唔對路,即刻 ...
概然erict兄響左全名,我也來分享一下,這個 4794 頻度真係好高娛樂性,製作班底強勁,可以將全世界新聞、神秘學串連得出神入化,多媒體影片投射視覺聽覺影像,咪話唔高招。(不過, 若然從行銷技巧去觀摩這批影片, 可以有嘢落袋....),你求其噏個主題,佢地都有能力引經據典再加入即時新聞局勢,整幾段多媒體悖論出嚟傳教。

這個會不被其他教區同門承認,教主出巡有幾架防彈戰車護航,錢從何來?

教主講話極具條理,語調抑揚鈍鋤,不排除滲入大量催眠技倆,信眾聽得津津有味,再飲埋H2O2,真係......官能全滋味。

這位x樣牧師以水圍做基地,閒時玩下遙控直升機,除此以外,還有更多奇聞。

小弟首次見識此教,是在初中階段,某夜與友齊於麥記磨難蓆,此門人過來傳道 (那時我們對此雙氧水教已有聽聞),讓其 sole 一番,甚為無癮,最終以和平、理性非暴力,平安放行。
回復

論壇元老

守正見面對歪妄
持中道過濾非議
抱常心兼達資訊
學緣起不昧動搖
回復

論壇元老

KenFong 發表於 2016-12-11 14:45
概然erict兄響左全名,我也來分享一下,這個 4794 頻度真係好高娛樂性,製作班底強勁,可以將全世界新聞、 ...

如果你正路,又點會有防彈車加保驃時時護,難竟你係馬丁路道金?

大家真係要小心,我眼見舊同學今天人不似人,真係好心up。
回復

金牌會員

erict 發表於 2016-12-11 16:27
  如果你正路,又點會有防彈車加保驃時時護,難竟你係馬丁路道金?

大家真係要小心,我眼見舊同學 ...

erict 兄友人投入十年時間於此門,理應升級至油水及揸 fit 級數,他沒有被提 升嗎?

至少應該撈到個管理層職位。
回復

論壇元老

問得好。以前,我會講人地壞話,而家唔會,因為聽Dr講,講人壞話會無福氣,而且,我都唔肯定佢係咪局中人。既然講到尾都係估,而我由細同佢玩到大,更加唔會講佢壞話。佢有無著數得益,我又唔係有得分,關我鬼事?有得分都唔要,會折墮,你睇高佬梁就知。不猜測,不想知,剩係知呢間仆街教會害死好多人。
回復

8萬

論壇元老

睇完咁多位網友的意見,

呢位天水圍教主都重未的入監倉,
都幾奇怪.

呢種人都係萬劫不復架喇.
回復

金牌會員

erict 發表於 2016-12-11 20:01
  問得好。以前,我會講人地壞話,而家唔會,因為聽Dr講,講人壞話會無福氣,而且,我都唔肯定佢係咪局中 ...

誰人背後無說話,那個人前不說人。

erict 兄不好是非,個人身價再添一成,值得學習

而您的分享也有讓我思索的地方,任何信仰走歪了都不是好事,無限放大將發展成紛爭和戰事。

想起一套舊片 “The Kingdom of Heaven” 《天國之城》。

回復