設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: 佳佳
打印 上一主題 下一主題

1340昨日收市2.06!請教博士有無指示?

金牌會員

我呀媽又係話賣port無前途,叫我唔好亂入貨!!!不過我梗係信博士啦!!!

#marcoss
你講得有point!!!
回復

金牌會員

世界食物短缺,市場對優質食品當然還有需求 !
回復

高級會員

提示:以無圭礙心面對起落

http://www.farflunginfo.com/foru ... 2559&extra=page%3D1
回復

高級會員

leena 發表於 2014-3-2 15:51
我呀媽又係話賣port無前途,叫我唔好亂入貨!!!不過我梗係信博士啦!!!

#marcoss

有沒有point不要緊, 有得賺最重要!!
回復

註冊會員

佳佳,若言驚就退股。
回復

高級會員

係呀!恩人博士話驚粒玉會碎,就唔好買嚟帶啦!
回復

高級會員

其實人生有起有趺,月有陰晴月缺,
投資都係一樣,無話鋪鋪中,十有七中,
已好好,博士的每次公開行動,必有一教悔,
良師益友在眼前,長期靠炒賣為生,不是上計策,
郭博士唔同,有大量物業收租,同買賣,用多餘錢投資,
資料可從街童到富商找到,最後博士唔係靠炒股致富,
希望大家明瞭,不好意思.博士,我講多了話,君不見一些
中年人,一個金融風暴經濟哀退期,失去工作,用老本成日炒股為生,
最後申請綜缓生活
回復

1萬

論壇元老

郭博士投資資訊:

2014, 2.28 早上 9.58 發出:

股票 1340, 價位在 $2.3 之內可入貨。待股價升至 $3 ,可放一半獲利,之後再看指示。

備註:提示只作參考用,投資前應先取專家意見。
回復

註冊會員

hkkpcys 發表於 2014-3-3 18:48
其實人生有起有趺,月有陰晴月缺,
投資都係一樣,無話鋪鋪中,十有七中,
已好好,博士的每次公開行動,必有一教 ...

我很不欣賞你的表達方式, 明顯是想指出博士呢剂可能係跣大家, 你不敢直说却在用文字来帶人遊花園, 做人为什么不能坦率一点? 我係博士的支持者, 當然也有在开市日买货, 均价在$2.25元左右, 現在坐艇不能怨人, 炒卖投资赢输很正常, 不过我深信博士不会去跣人, 我会订止蚀在1.85附近平倉止蚀。個人认为, 不可以和股票谈感情, 一定耍订止蚀/止赚方为上策。原因: 大家可以细味一下兒時卡通片"三一万能侠", 市場老千営道, 合到你唔信。
回復

註冊會員

能夠在此得到郭博士的投資提示真是我們的幸運!
我覺得博士是在給我們幾會去累積財富、行善積福和讓我們學習東西!
上次隻1396也曾下試1.86,但現在大家有眼見!
我自己巳在$2.18買入第一注1340,亦巳Set好價在$1.8準備入第二注。
博士的首個目標價是$3放一半及再留意指示,那麼即使下試$1.45,目標仍是$3!能以較平價買入即表示未來的利潤更高,亦表示捐款更多,有更多人受惠,更開心呢!
即使有什麼變化,我相信博士也㑹通知我們,不用擔心吧!
當然要用閒錢來投資就會無咁大心理壓力,量力而行,盡量保持平常心!
總之,一面努力工作,一面儲閒錢跟博士投資,賺倒錢就將部分利潤捐比可信的慈善機構令多些人受惠。自己不但累積到財富,又能幫到有需要的人,多好呢!
平日念祝福文及做錢箱有助心靈舒
回復