設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: lenlan
打印 上一主題 下一主題

郭博士教心咒咒音, 聲空合一/空明合一 及如何追夢

論壇元老

諗多少次?每天諗?thx
回復

金牌會員

awah 發表於 2014-4-1 11:37
諗多少次?每天諗?thx

我有時間就唸, 睡前都會唸, 好易睡著, 若果那晚睡前有唸, 咁夢中都會不由自主地唸緊心咒.
我久唔久都會在夢中知道自己發緊夢, 即清明夢, 通常清明夢發生在夢中夢/多重夢之中, 有時什至出現在第四層夢, 有一次我在清明夢中想起可以唸心咒, 咁就在夢中不停唸, 看看夢境有無什麼變化, 但好似又無咩特別.

小小分享, 在清明夢中除了可以唸心咒, 還可試下夢中飛行. (但要注意, 自己係咪真係發緊夢先?否則會生意外), 還有, 若有夢遊就唔好試啦. 記得的話, 在清明夢中搣下自己的肉, 原來是有痛的感覺的.

又可跟夢中的異性進行交流(唔係衰o野), 但要注意, 夢中的人物性別隨時會變, 如:男變女, 女變男, 所以唔好諗衰o野, 費時反胃到醒o左就唔好啦. 哈哈.

但如果你想在夢中可以見到博士, 你可以不停播著這心咒mp3, 因為mp3是郭博士的聲音, 話唔定夢中會見到博士, 應該都是男左女右吧.

若果係清明夢, 就可以在夢中主動去搵博士, 到時叫博士教你其他功法, 問問題等, 一笑, 不過, 就算在夢中學到功法, 得到問題的答案, 可能只是你潛意識中的反射, 還是個夢境, 不是博士入了你的夢, 跟博士無關, 一切還是以現實為準啊.

總之在清明夢中唔好做犯法/犯戒/不道德的事啦,因為在清明夢中, 我諗因果定律還是有效的, 因為還是你的心在作業啊.

回復

論壇元老

lenlan 發表於 2014-4-3 21:03
我有時間就唸, 睡前都會唸, 好易睡著, 若果那晚睡前有唸, 咁夢中都會不由自主地唸緊心咒.
我久唔久都會在 ...

好詳細,thx
回復

無效樓層,該帖已經被刪除