設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: Quattro
打印 上一主題 下一主題

郭博士關於 1340 (惠生國際) 股票提示

中級會員

AK117 發表於 2014-6-30 00:07
我是用公司的軟件check的,不過我再詳細講下去,我有被炒魷的可能。

Sorry, I see

Thanks
回復

金牌會員

Alexng 發表於 2014-6-30 00:03
喂!喂!喂!老友唔好講到全部人都好似失去理智、迷信入左邪教咁,你冷靜一下先,討論歸討論,唔好樣樣燒 ...

經今次事件大家綱友都好清醒啦知道邊D信邊D吹水
回復

金牌會員

AK117 發表於 2014-6-29 20:11
其實我每日都有check住1340的中央結算紀錄。不過只睇到高位有散貨的跡象,睇唔到有任何貨源歸邊的跡象。 ...

AK117  c兄但超額應認購班人D貨去晒邊呢?

可能係持有三百萬股沒有出貨,咁好可能想唱晒D貨出呢?

我見D買盤好﹔陰濕.
回復

高級 會員

補充一下: 如果有網友認為自己 (包括係投資方面)係全心全意深信郭博士既, 咁佢應該同時有種諗法, 即係要容許人哋(對方)出錯!如果唔係, 呢種信仰就滲入咗暴力; 但如果產生唔到呢種諗法呢, 又即表示佢未算好瞭解自己所信仰既係乜野, 等同麻木。兩個方向都會出問題!

至於「殺業股」又未必唔會升既, 爭時間啫, 有人做非八正道行業都會發達一時架, 咁係因為曾幾何時, 人哋將由非正途搛到既錢攞去做咗善事所結既福報。

回復

中級會員

101 發表於 2014-6-30 04:04

半年結 , 忙, 要OT , 明晚覆
回復

金牌會員

日本小學養豬殺食的虛與實

首先必須強調日本小學養豬殺食絕對出位,而且十分具爭議性,所以才引起話題。

1990-1993年大阪郊區有一位叫黑田恭史的小學老師在「總合學習」(即通識)
中推養豬殺食計劃。因此成功出位,富士電視台在1993年曾加以報道。黑田在2003年將此經驗出書『豚のPちゃんと32人の小学生命の授業900日』,2008年被改編成電影。同年,新潟縣津南町津南小学校仿效;2013年新潟縣教育大附屬小學又再仿效。這種出位教育至今只出現過三次,一般教師及家長都不接受。

OMG !
回復

金牌會員

TO : YingWu
我一定好快被插,不過我不惜被插

任憑兩句就令人想入非非,產生遐想,不回覆也不行呢﹗

股票買賣係從實體經濟衍生出來既金錢遊戲,不是經營一間公司,性質係一種賭博﹗
若然真的要扯上關係,倒不如說從過去到現在為止,人們直接或間接殺害過既生命,
藉由買入惠生股票賠本這一個增上緣而得以了業作罷﹗(買環保股又未見得會贏錢)

賢人自會分青紅皂白而去信任,小人就算捉住佢隻手去敎都係吾會學得曉架﹗

通勝係般若大海裡面既一滴水,雖未究竟,自有其價值,尤其是『增廣賢文』﹗

一廂情願地去相信神棍們胡說八道,能夠了達通勝,才是大迷信﹗

易經太深奧了,小弟也有所保留﹗

至於主持人方面,只可講本人感受,不代表網友立場﹗
大家只雖要聽取其有用而自己又相信那部份為用便可﹗
今時今日,有人要發問,又有人願回答,是一種福氣﹗

補充 : 老子一定要練贏 1340 呢一個臭貨,放馬過來﹗
回復

中級會員

chrisX9兄,有見地,我同你立場一致,的確有部分人不分青紅皂白地去相信,幾乎去到一個麻木的程度,就算捉住佢隻手去敎都冇用,其實這裡的人可分為三類:

第一類: 博士Fan屎派: 對博士死忠,不分青紅皂白,可能有少量金錢損失。
第二類: 因果循環派: 對博士有質疑,厭惡殺生,不會麻木聽從,沒有金錢上損失。
第三類: 坐艇派: 對博士有嚴重質疑,歡迎殺生,不過曾受傷害,有嚴重金錢上損失。

一樣米養百樣人,網友靜心想想,自己屬於邊類?
我亦要同博士的臭貨 1340 練一練﹗
回復

金牌會員

GT6 發表於 2014-6-29 23:45
終於有人講番D人話.
我發覺呢度越來越似發輪功個D邪教, 教主郭X明好似李X志, D信徒都當吹王郭神咁拜, 攪個 ...

喂喂喂! 老友記,講嘢要清楚D, 我唔係發輪功人,但係要講句公道話;現今的‘中国宪法’上所列的邪教並没有包括“法輪功”(唔信自己去查下)。
現在中國人之所以變成咁嘅輪款,罪魁禍首係毛賊東,得閒請参看 ”耄耋老人话国事“(邵正祥之前係個极左的毛澤東迷,等到80几歲後才覺醒)
http://www.youtube.com/watch?v=NnFzmVM_BsI

回復

中級會員

101 發表於 2014-6-30 04:04

嗰啲貨,一買即沽,由上市頭嗰幾天便狂沽,成交額最超高。博士、網友及很有信心的散戶狂接,接咗又唔走,大家坐定定。至於博士會唔會唱晒啲貨出塞滿個莊?我可能會咁做,但博士肯定唔會。不過莊死莊還在,今日冇莊,第日又可能會有莊。希望在明天,加油。
回復