設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 11174|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

GT6,你唔好係度鬼殺咁嘈啦

註冊會員

樓主

GT6,你唔好係度鬼殺咁嘈啦,你買1396之所以輸錢,係你掌握唔到個timing,1396由上市2個幾升到4個幾,之後回落,如果有買開股票應該知道走勢向下回,
股票必有向上向下周期,你唔識放,與人無尤,郭博士提供,新上市到最高位都有一倍利潤啦,中途亦有提供指示,放一部份守一部份,保本之餘爭取最大利潤,再自己睇走勢,進可攻退可守,合情合理。

嚴格嚟講搏士提供股票貼士無輸過,北京發展154畀左價位,到左位、毅德1396升左近倍、1340惠生你可以話輸錢,但其後指示低位溝翻到均價1.5,亦都上返1.5幾畀到位出貨仲有些少賺,仲想點?買賣股票最重timing,你無買錯,係你掌握唔到個timing炸,唔好怨人。

1396同1340我都會密切留意走勢,而家價位咁低,我未必會再買,但價位實在吸引,向下幅度唔大,向上就大有空間,少注值搏率相對高,少注入最多預全部執粒輸晒,師父教落買股票要用閒錢,夠胆輸夠胆贏!

GT6,驚你睇唔到,再貼翻之前回你果段比你睇:
見到咁多鬧郭博士的文,本來我一向睇多過講嘅,忍唔住都想講些少。
博士推介左好幾隻股,我只買了1396,兩個幾入,入左之後跌落兩蚊邊,再溝一口,等,之後慢慢上創新高,3.4沽第一口保本,由得佢飄上去,最高4.48,
我分三口出,4.48無出因唔知最高位幾多,等回到4.1左右沽第二口(出完第二口已經歸本仲賺到過萬),一路回,之後覺得暫時已炒完,3.4左右放埋最後一口,
總結差不多有一倍利潤。
北京發展同惠生,因為錯過左低位,想入時已升了不少(154看時已標上3個幾、惠生一上市即標高到2.3幾),覺得再上的值搏率唔高所以放棄。
個人認為聽貼士,點都要自己分析一下,無理由亂咁樁入去,自已財力,承受能力只有自己知,一定要set止賺止蝕,投資係自己向自己負責,贏輸都係自己,無得怨人,幾好嘅股票買來最終都係要沽嘅,唔好同股票談戀愛,我自己就受過教訓,唔可以死揸一隻股票,要看自己能力和市況、國際走勢定取捨,股災唔通唔放咩!
其他的評股人推介的我都有跟,有贏亦有輸,但我跟人買股票輸錢從來唔會怨人,無人揸搶迫你買,自己買賣,輸贏自己負責。
1396對我嚟講非常成功,利潤近倍,仲想點?
而家gt6咁樣鬼殺咁嘈,以後要郭博士再提供心水難矣!

回復

金牌會員

沙發
冇錯.投資當然要小心市道升跌.不應怨責他人
回復

高級會員

板凳
1396 又再停牌
回復

中級會員

地板
Ming5812 發表於 2014-7-21 09:36
1396 又再停牌

對啊!又停了。
回復

中級會員

師兄你好勁,連博士損手,你已賺了一倍。

我相信好多網友想跟你貼士買野!
回復

金牌會員

Good news

回復

1萬

論壇元老

樓主: Totally agreed. 1396我也有買有賣幾次,都有賺錢.每次都是少注,所以停牌也不担心. 以無掛慮心待之.
回復

註冊會員

yoma,我唔係勁,只是廢柴一條吧,只是博士貼士準,我亦嚴守止賺止蝕原則(因為以前乃過野),獲到利要多謝博士,而家買股亦有輸有贏,唔敢比冧吧叫人跟,買股票無實贏,要時刻看緊。

出呢帖係唔抵D人鬼殺咁嘈,亂Q咁噏,指鹿為馬,好似D愛港乜愛港物咁,越睇越慶,所以唔抵得要出帖,明明隻1396升左成倍,又唔出聲,跌返落嚟停牌就鬼殺咁嘈,又唔檢討下自己錯乜,只識鬧人!有贏大錢嘅預期,亦要有輸清光嘅準備!

各位睇下我講嘅有無理據,我唔識搏士,亦唔係似時空識班學生(想學但都幾十歲,學費乸脷,唔夠閒錢交學費,自己廢無得講啦),無必要擦博士鞋,純粹以事論事,如果邊位覺得我講嘅係錯,歡迎開帖討論,真理越辯越明。

話人神棍又乜又物,人地有無坤過你一毫子丫,如果我係神棍乜都講錢啦,開班收咁貴搵鬼讀?博士有些觀點,有時我亦不大同意,各有睇法實屬正常,但博教的健康法,人生道理,確實獲益良多,我媽媽九十歲了,我教她平甩功,練左半年,而家身體明顯精神左,要多謝博士。

如果我嘅言論,有偏差,令看者看後不舒服者,請多多包涵!

責人須有理,各位網友共勉之
回復

中級會員

geo 發表於 2014-7-21 12:43
yoma,我唔係勁,只是廢柴一條吧,只是博士貼士準,我亦嚴守止賺止蝕原則(因為以前乃過野),獲到利要多謝博 ...

師兄好野,支持。
師兄你好孝順,真心要向你學習。又希望令壽堂身體健康,長命百歲。

股票嘅野都唔係好穩陣,大家都係小注玩下算。當吹水有話題。
回復

中級會員

100 % 同意.....
成年人..要有腰骨...自己買賣,輸贏自己負責。
咁樣鬼殺咁嘈,郭博士想再提供心水..比我們都難..
回復